אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היוניקורן האמיתי: כוחו העצום של הסטוריטלינג נועה קירל בגמר אירוויזיון | צילום: REUTERS/Phil Noble

היוניקורן האמיתי: כוחו העצום של הסטוריטלינג

לסיפור טוב, שמסופר בצורה מדויקת, יש יכולת לגרום לאנשים להרגיש משהו טוב יותר מכל תובנה עסקית. אין אדם שאין לו סיפור מעניין, אל תפחדו לחלוק אותו עם העולם

18.05.2023, 12:16 | יעל קנדר

כששאלו את סקוט גאלווי, פרופסור לשיווק ב-NYU, איזו מיומנות היה מציע לילדים שלנו ללמוד כדי להתחרות בכלכלה המודרנית, התשובה שלו הייתה: "היכולת לספר סיפור". סיפורים הם פעילות אנושית שקיימת כבר אלפי שנים מסביב לעולם. ניתן לספר סיפורים בדרכים רבות ושונות - בעל פה, בכתב, באמצעות מוזיקה, מחול ואמנות. סיפורים הם כלי רבי עוצמה שניתן להשתמש בו כדי לבדר, לחנך, לעורר השראה ובעיקר להתחבר לאחרים. הם יכולים לעזור לנו להבין את עצמנו ואת העולם שסביבנו.


ROI של יוניקורן

לפני כמה ימים שוחחתי עם מנהלת שיווק שהסבירה לי כי המנכ"ל של החברה הוא אדם שחשוב לו מאוד ROI על הפעילות. דיברנו גם על החשיבות של תוכניות נאמנות ועבודה ממוקדת בדאטה, ואז לקראת סוף השיחה היא סיפרה שהצוות טס לליברפול, מכיוון שהחברה לקחה חסות לאירוויזיון.

כשהשיחה הסתיימה חשבתי לעצמי איך יכול להיות שאותו מנכ"ל, שכל כך חשוב לו החזר על השקעה, אישר חסות על אירוע שלא באמת ניתן למדידה. אפשר לטעון שקל יותר להתחבר לפרסום תדמיתי מאשר לשיווק פרסונלי, אבל לדעתי זאת חשיבה שגויה, בעיקר בגלל הקצב המהיר שבו העולם מתעדכן. בפועל, אנשים כיום מעדיפים סיפור טוב על דאטה ומספרים. אפילו מנכ"לים מסתמכים פעמים רבות על תחושות בטן על פני נתונים מדידים.

בימינו, חברות מוגדרות לפי הסיפור שהן מספרות ללקוחות - ואת זה נתונים לא יכולים להחליף. לסיפור טוב, שמסופר בצורה מדויקת, יש יכולת לגרום לאנשים להרגיש משהו טוב יותר מכל תובנה עסקית.


נועה קירל באירוויזיון, צילום: AP Photo/Martin Meissner נועה קירל באירוויזיון | צילום: AP Photo/Martin Meissner נועה קירל באירוויזיון, צילום: AP Photo/Martin Meissner


סיפור מנצח מוצר

כשלחברה יש סיפור חזק, היא יכולה להתחבר ללקוחותיה ברמה הרגשית ולבנות קהל נאמן. סיפורה של חברה יכול גם לעזור לה למשוך כישרונות מובילים, לבנות שותפויות ולנווט אתגרים. בשוק התחרותי של היום, סיפור חזק חיוני לכל חברה שרוצה להצליח.

סטארבקס היא חברה שמוגדרת על ידי סיפור הקהילה שלה. החברה נוסדה ב-1971 על ידי ג'רי בולדווין, גורדון באוקר וזב סיגל. השלושה קיבלו השראה מבתי הקפה של איטליה, ורצו ליצור אווירה דומה בארה"ב. סטארבקס נהפכה במהרה ליעד פופולרי עבור אנשים להתאסף ולהתרועע, והסניפים שלה נהפכו למרכיב בקהילות בכל רחבי העולם. הסיפור של החברה הוא סיפור של חיבור, חברות ושייכות, והוא עזר לסטארבקס להפוך לאחד המותגים האהובים ביותר בעולם.

אילון מאסק בנה את טסלה לא בגלל שידע משהו על מכוניות חשמליות, אלא מכיוון שהוא סטוריטלר בחסד, שהעניק השראה לצוות מהנדסים ברמה עולמית לבנות מכוניות טובות יותר.


סטארבקס. הסניפים שלה נהפכו למרכיב בקהילות בכל רחבי העולם , צילום: רויטרס סטארבקס. הסניפים שלה נהפכו למרכיב בקהילות בכל רחבי העולם | צילום: רויטרס סטארבקס. הסניפים שלה נהפכו למרכיב בקהילות בכל רחבי העולם , צילום: רויטרס


להקשיב זה להרוויח

תקשורת טובה מתחילה במסר שמקורו בידע והתבוננות, בעד כמה אתם מסוגלים להקשיב לעצמכם ולמצוא את הקול הפנימי שלכם. במקביל, נדרש גם להקשיב לאחרים ולסביבה. מה מעניין אנשים לשמוע ולא רק מה מעניין אותנו להשמיע לעולם. תמיד אפשר להיעזר באחרים בשביל לבדוק נושאים וחומרים טובים לסיפור.

מנהיגים טובים הם לרוב מאזינים מצוינים וגם מספרי סיפורים, מכיוון שהם מסוגלים ומוכנים להקשיב באופן פעיל ובאמפתיה. הקשבה היא גם סימן לביטחון עצמי, שכן היא מסמלת שאתה מוכן לקבל את התשובה הטובה ביותר במקום לדבוק בעקשנות בשלך.

תהיה המוטיבציה אשר תהיה - חיזוק כישורי ההקשבה וקביעת הסטנדרט בארגון יעזור לסיפור של כולם להישמע - כולל שלכם - ויהפוך אתכם למתקשרים חזקים ואמפתיים יותר.


התפקיד של AI בסיפור

ניתן להשתמש בבינה מלאכותית (AI) כדי ליצור סיפורים חדשים, ליצור דמויות חדשות ואפילו לכתוב דיאלוגים חדשים. לשילוב של סיפורים ובינה מלאכותית יש פוטנציאל לחולל מהפכה בדרך שבה אנחנו מספרים סיפורים. בינה מלאכותית יכולה לעזור לנו ליצור סיפורים יותר סוחפים, אינטראקטיביים ומותאמים אישית. זה גם יכול לעזור לנו להגיע לקהל רחב יותר עם הסיפורים שלנו.

עם זאת, שילוב בינה מלאכותית בתהליך היצירתי דורש התייחסות לנושאים אתיים הנלווים לשימוש בטכנולוגיה האמורה. על ידי טיפוח שקיפות ועידוד שיתופי פעולה בין בני אדם ובינה מלאכותית, ניתן לעצב את העתיד של סיפור סיפורים מונע בינה מלאכותית - ברגישות, חדשנות ותודעה אתית. התחשבות בהיבטים אלה תאפשר לנו לנצל את הפוטנציאל של סיפור בינה מלאכותית, תוך שמירה על הקשר האנושי הייחודי שלנו לסיפורים שאנו יוצרים וצורכים.


אדם ללא סיפור

בין אם אתם מספרים סיפור אמיתי בהתבסס על ניסיון אישי ובין אם לאו, אתם תמיד יכולים להסתכל על החיים שלכם כדי לקבל השראה כשאתם מעלים סיפורים חדשים. אין כמעט טור אחד שכתבתי בחיי שלא התחיל מתוך חוויה אישית. אין הרצאה שהעברתי שלא כללה סיפור קטן או גדול מהחיים. חישבו על חוויות מהותיות בחיים האמיתיים שלכם וכיצד תוכלו לעצב אותן לנרטיבים. עלילות מרתקות בנויות על קונפליקט, וחשוב לאמץ קונפליקט ודרמה כדי להפוך למספרי סיפורים טובים יותר. אין אדם שאין לו סיפור מעניין לספר. אל תפחדו לחלוק אותו עם העולם.


יעל קנדר היא מנהלת BDO Digital



תגיות