אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לנווט את ההייפ סביב AI - ולהישאר בחיים בינה מלאכותית | צילום: sdecoret/Shutterstock

לנווט את ההייפ סביב AI - ולהישאר בחיים

בתקופה האחרונה נדמה ששום דבר כבר לא מעניין אף אחד - מלבד ההתעסקות בבינה מלאכותית. כולם הפכו למומחי AI והלחץ על אנשי השיווק לשלב AI בפעילות ובתוכניות - גובר. האם ארגונים צריכים כבר לקפוץ למים העמוקים?

01.06.2023, 12:21 | יעל קנדר

בזמן האחרון כל שיחה מתחילה בבינה מלאכותית (AI). כולם הפכו למומחי AI והלחץ רק גובר על אנשי השיווק להתחיל לאמץ ולשלב AI בפעילות ובתוכניות. נדמה ששום דבר אחר כבר לא מעניין אף אחד. נשאלת השאלה איך אפשר לנווט את ההייפ סביב AI - ולהישאר בחיים. נט פרידמן, לשעבר מנכ"ל GitHub, הציף את רמת ההייפ הקשורה ל-AI גנרטיבי (Generative AI) בכנס שהשתתף בו באחרונה: "אני חושב שזה הולך לשכתב את האנושות – תחגרו חגורות".


כמו סקס של טינאייג'רים

מיקרוסופט מגדירה בינה מלאכותית כ"יכולת של מערכת מחשב לחקות פונקציות קוגניטיביות דמויות אדם, כמו למידה ופתרון בעיות". שוק הבינה המלאכותית צפוי להגיע ל-407 מיליארד דולר עד 2027.

AI גנרטיבי נראה ממש בשיא, אבל הציפיות עולות מעל המציאות הנוכחית של מה שניתן להשיג. זה לא אומר שהטכנולוגיה הזו לא תהיה משמעותית, כמו השקת ה-iPhone, אבל אנחנו עדיין בימים המאוד מוקדמים של הטכנולוגיה. זה קצת כמו החיבור בין סקס ובני נוער - כולם מדברים על זה, אבל אף אחד לא באמת עושה את זה. ונראה שלא משנה כמה הטכנולוגיה מבטיחה - אפשר לעשות הייפ יתר. אפשר לאבד את האסטרטגיה שלנו על ידי רדיפה אחרי עגלה בכיוון הלא נכון. לא כל ארגון שיפנה ל-AI עם ChatGPT API יצליח. לא כל יוזמת בינה מלאכותית ארגונית תוביל להישגים דרמטיים. למעשה, סביר להניח שיהיו הרבה כפילויות, התחלות שווא ובזבוז מאמץ.

הסיכון הגדול ביותר הוא לתת לכל טכנולוגיה חדשה להסיח את הדעת מהיסודות. האופן שבו אנו מאמצים טכנולוגיה חדשה כדי להגשים את האסטרטגיה העסקית שלנו חשוב הרבה יותר מההייפ של הטכנולוגיה עצמה. אם אנחנו כארגון עדיין לא מתקשרים בדיגיטל עם הלקוחות שלנו, יש לנו כנראה עוד איזו עקומת למידה עד שנגיע ליעד ה-AI. לעתים, הפחד להיות לא רלוונטיים - מסרס אותנו מלעשות את הדבר שנכון עבורנו.


מה יש לארוחת ערב?

אם כבר בוחרים ליישם AI, כדאי שיהיה לכך ערך למשתמשי הקצה ואימפקט לארגון. החשיבה צריכה להיות דדוקטיבית - מהחוץ אל הפנים. חוויית החיפוש החדשה מוטמעת ישירות בשורת החיפוש באפליקציית Instacart ומספקת ללקוחות המלצות למוצרים, לצד מתכונים, תכונות המוצר, שיקולים תזונתיים ועוד. כלי החיפוש באפליקציה, שנקרא Ask Instacart, נועד לעזור למשתמשים לחסוך זמן ולסייע להם בשאלות בנושא קניית מצרכים על ידי המלצות מותאמות אישית. Ask Instacart משלב הודעות מותאמות אישית, מזכיר למשתמשים את הצרכים שלהם על סמך היסטוריית הקניות שלהם ומעודד אותם לגלות מוצרים חדשים.

שאלה פשוטה כמו "מה יש לארוחת ערב?" היא בין המורכבות ביותר למשפחות לענות עליהן, אמר ג'יי ג'יי ז'ואנג, ארכיטקט ראשי ב-Instacart. "מהחלטות לגבי תקציב, דרך פרטים תזונתיים וכישורי בישול, ועד העדפות אישיות ועוד הרבה יותר, Ask Instacart יכול לעזור ללקוחות לענות על כל השאלות שלהם בנושאי אוכל, ולספק את המרכיבים לארוחה המושלמת בתוך שעה", הוסיף.



המלאי הנכון במקום הנכון

וולמארט משתמשת בבינה מלאכותית כדי לוודא שהמדפים בכ-4,700 החנויות שלה יישארו מצוידים במוצרים האהובים על הלקוחות. אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות מנקי הרצפות הרובוטיים. כשהרובוטים מנקים את המעברים, הם גם מצלמים תמונות של כל פריט בחנות כדי לפקח על רמות המלאי. הם מצלמים יותר מ-20 מיליון תמונות של המדפים מדי יום. החברה אימנה את האלגוריתמים שלה להבחין בהבדל בין מותגים, ולקבוע כמה פריטים מכל המוצר נמצאים על המדף, עם דיוק של יותר מ-95%. כשמלאי של מוצר יורד מתחת לרף מסוים, המערכת שולחת התראה לצוות החנות שיש לחדש אותו.

גם אמזון משתמשת בבינה מלאכותית בכמה דרכים, אחת מהן מתמקדת בשילוח מהיר יותר ללקוחות. תוכנית "האזורים" של החברה כוללת משלוח מוצרים מהמחסנים הקרובים ביותר לבתי הלקוחות, ומוודאת שהם לא נשלחים ממחסן שנמצא באזור מרוחק יותר. לשם כך, אמזון משתמשת בבינה מלאכותית כדי לנתח נתונים ודפוסים כדי לקבוע היכן מוצרים מסוימים מבוקשים. כך, ניתן לאחסן את אותם מוצרים במחסנים סמוכים כדי לצמצם את זמני האספקה.


הבוט שייקח מכם הזמנה

רשת המזון המהיר וונדי'ס משתפת פעולה עם גוגל כדי ליצור צ'אטבוט מבוסס בינה מלאכותית שיוכל לקבל הזמנות בזמן הנסיעה. רשת המזון המהיר מתכננת להשיק עוד החודש את Wendy's Fresh AI הראשון שלה במסעדה בקולומבוס, אוהיו. הצ'טבוט יוכל לקבל הזמנות מילוליות מלקוחות שעומדים בתור בדוכני הנסיעה של וונדי'ס, במטרה להפחית את זמני ההמתנה הארוכים. ברגע שהצ'אטבוט יקבל הזמנה של לקוח, היא תופיע על המסך במטבח. לאחר מכן, הלקוחות יקבלו את הארוחות שהושלמו בחלון האיסוף, בדיוק כמו כל הזמנה אחרת.


האם ארגונים צריכים לקפוץ למים העמוקים?

כלי רכב אוטונומיים, בוטים, עוזרים קוליים, מניעת הונאות, יצירת תוכן, שיפור הפרסונליזציה באתרי קומרס, מנגנוני המלצה ועוד. בינה מלאכותית משנה באופן מהותי את האופן שבו אנשים יתקשרו בכלל, וגם עם מותגים. האם המותגים כבר מוכנים לזה? האם הטכנולוגיה כבר בשלה דיה? האם ההחלטה לקפוץ למים העמוקים נכונה עבור ארגונים עוד לפני שהחלו לשחות עם מצופים בבריכת הילדים? על כל השאלות האלה נצטרך לענות בשנים הקרובות - מה שבטוח, זה שיהיה מעניין, ואם לא – נשאל את ה-AI איך להפוך את זה למעניין.

יעל קנדר היא מנהלת BDO Digital



תגיות