אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פשרה בין אביליטי ל-SEC: תשלם 6.5 מיליון דולר, התביעה על הונאת משקיעים תסתיים הפשרה תסלק חוב של קרוב ל-25 מיליון דולר | Adobe Stock

פשרה בין אביליטי ל-SEC: תשלם 6.5 מיליון דולר, התביעה על הונאת משקיעים תסתיים

קבוצת חברות טכנולוגיות המודיעין חתמה על הסכם הפשרה בכפוף לאישור בית המשפט המחוזי בתל אביב ובית המשפט בניו יורק. בעלי השליטה אנטולי חורגין ואלכסנדר אורובסקי הגיעו להסכם שפרטיו אינם ידועים, ובמקביל הם נחקרים בישראל בחשד לעבירות על חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני

16.04.2023, 18:15 | תומר גנון

קבוצת חברות טכנולוגיות המודיעין אביליטי, הנסחרת כדואלית בארה"ב ובתל אביב ומנייתה נמצאת בהשהיה, הגיעה להסכם פשרה עם רשות ני"ע האמריקאית (SEC) במסגרת תביעה נגדה על הונאת משקיעים.

בתביעה נטען שהחברה ובעלי המניות בה – מנכ"ל החברה אנטולי חורגין ומנהל הטכנולוגיה הראשי אלכסנדר אורובסקי – הציגו מצגים מרמתיים לבעלי המניות כדי לאשר עסקה למיזוג הפעילות של אביליטי לשלד בורסאי בשם קיימברידג' שנסחר בנאסד"ק.

לפי הסכם הפשרה מול ה-SEC - שכפוף לאישור בית המשפט המחוזי בתל אביב, שמינה נאמן לחברה בשל חובות של כ-150 מיליון שקל, ובית המשפט במנהטן ארה"ב, שבו מתנהלת תביעה ה-SEC - נגד אביליטי יינתן פסק דין בארה"ב לפיו היא חייבת ל-SEC 25.4 מיליון דולר. חוב זה ייחשב כמסולק במלואו, כך לפי הסכם הפשרה, אם אביליטי תשלם ל-SEC סכום של 6.5 מיליון דולר – סכום שנסגר בעבר בפיקדון.

במסגרת הסדר הפשרה, ולאחר שישולמו 6.5 מיליון הדולר, שיחולקו לבעלי המניות שהצביעו בעד המיזוג, תימחק התביעה. ההסכם אינו מסדיר את האחריות הפלילית של החברה בארה"ב, ולפי ההסדר כל צד שומר את טענותיו.

במקביל בעלי השליטה באבילטי, חורגין ואורובסקי, אשר נתבעו גם הם על הפרת דיני ני"ע האמריקאיים, הגיעו להסדר מול ה-SEC. פרטי ההסדר אינם ידועים. נגד השניים מתנהלת במקביל בישראל חקירה פלילית בחשד לעבירות על חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני. על הפרשה הוטל צו איסור פרסום.

החברות בקבוצת אביליטי מספקות מערכת ליירוט תקשורת נתונים, מיקום גאוגרפי וסייבר עבור גופי ממשלה, צבא ומשטרה. במסגרת התביעה שהגישה ה-SEC ביוני 2019 נטען כי חורגין ואורובסקי הונו, לכאורה, את בעלי המניות כדי לשכנעם להצביע בשנת 2015 בעד המיזוג שלה עם השלד הבורסאי קיימברידג', שאיפשר לה להתחיל ולהיסחר בבורסת נאסד"ק.

כדי לשכנע את בעלי המניות להצביע בעד הצעת המיזוג, אבליטי הציגה מצג לבעלי המניות של קיימברידג' על מוצר חדש שישנה את "כללי המשחק" בדמות יירוט סלולרי. כמו כן הציגו באביליטי מצג להזמנות מה-ULIN - סוכנות משטרתית באמריקה הלטינית. אלה לא נעשו בפועל.


תגיות