אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסיפת בעלי המניות של מהדרין סירבה לאשר את תנאי התגמול של המנכ"ל נטלי משען זכאי יו"ר מהדרין |

אסיפת בעלי המניות של מהדרין סירבה לאשר את תנאי התגמול של המנכ"ל

סכסוך בין בעלת השליטה דסק"ש לבין בעל מניות המיעוט המרכזי בנימין ברון הביא לדחייה של מדיניות התגמול במהדרין בפעם השנייה. עלות התגמולים של המנכ"ל צפויה להיות 3.2 מיליון שקל

19.04.2023, 06:50 | אמיר פרגר

הסכסוך בין בעלי המניות של מהדרין נמשך והחברה שוב לא הצליחה לאשר את מדיניות התגמול שלה ושל המנכ"ל החדש. מהדרין עוסקת בעיקר בנטיעה, אריזה ושיווק של מטעים ופרי הדר, שירותי אחסנה ואספקת מים לחקלאים. בעלת השליטה בה היא דסק"ש (45%), ובעל מניות המיעוט המרכזי (22%) הוא בנימין ברון שנוקט כלפיה מדיניות לעומתית באסיפות. המחלוקת העיקרית בין הצדדים נוגעת לייצוגו של ברון בדירקטוריון.

בספטמבר האחרון כונסה אסיפת בעלי המניות על מנת לאשר את מדיניות התגמול של החברה לשלוש השנים הבאות. לאישור המדיניות נדרש רוב מקרב בעלי המניות שאינם בעלי השליטה או בעלי עניין אישי המשתתפים בהצבעה.

למרות שיח שניהלה עם חלק מבעלי המניות שבעקבותיו צומצמו תקרת השכר של המנכ"ל והיו"ר ותקרת המענק והתגמול ההוני של המנכ"ל, האסיפה התנגדה לאישור המדיניות ברוב של 76% מבעלי מניות המיעוט, בהובלת ברון וחלק מהמוסדיים.

בפעמים הקודמות שהאסיפה התנגדה לתנאי התגמול – באוגוסט 2020 סביב תנאי הכהונה של המנכ"ל לשעבר שאול שלח ובנובמבר 2021 סביב אופציות שהוענקו לו – החליט הדירקטוריון להשתמש בסמכותו לעקוף את התנגדות האסיפה ואישר את התנאים בכל זאת אך בספטמבר הוא נמנע מכך.

בפברואר האחרון התפטר שלח ובמקומו מונה אורי לופט. באסיפת בעלי המניות השבוע ביקשה החברה להעניק לו שכר חודשי של 90 אלף שקל ברוטו, מענק שנתי עד 9 משכורות חודשיות ו־70 אלף אופציות בשווי של 2.4 מיליון שקל ללא תמורה. עלות התגמולים השנתית צפויה לעמוד על 3.2 מיליון שקל, מהם 1.6 מיליון שקל עלות השכר הקבוע, 810 אלף שקל תקרת המענק השנתי וסכום דומה כתגמול הוני שנתי. עלות התגמולים השנתית של המנכ"ל הקודם הגיעה ב־2022 ל־3.6 מיליון שקל.

גם הפעם האסיפה דחתה את ההצעה ברוב של 74% בהובלת ברון. בהינתן שזו הפעם השנייה שהאסיפה לא מאשרת את מדיניות התגמול, ושמדובר במנכ"ל חדש, דירקטוריון מהדרין, שבראשו עומדת מנכ"לית דסק"ש נטלי משען זכאי, עשוי לעשות שימוש בסמכותו ולאשר את מדיניות ותנאי התגמול בכל זאת.

בתנאי התגמול של לופט נקבע, בנוסף לתנאי התגמול השנתיים, כי הוא יהיה זכאי למענק הסתגלות של 3 משכורות חודשיות במקרה של סיום העסקה לאחר שישלים שנה לפחות בתפקיד, או אם יפוטר קודם לכן על רקע הפסקת השליטה של דסק"ש בחברה. סעיף זה נראה כניסיון של לופט לבטח את עצמו על רקע כהונותיהם הקצרות יחסית על רקע כהונותיהם הקצרות יחסית של המנכ"לים הקודמים – שלח כיהן כשנתיים חצי וישראל סנדלר שכיהן לפניו החזיק בתפקיד פחות משנה.

סיבה אפשרית נוספת להכנסת סעיף זה בתנאי ההעסקה של לופט היא האפשרות שדסק"ש תמכור את השליטה בחברה בניסיון לצמצם את רמת המינוף הגבוהה שלה. נכון לסוף 2022 לדסק"ש חוב נטו של 1.8 מיליארד שקל. נוסף על השליטה במהדרין מחזיקה דסק"ש בשליטה בנכסים ובניין (63%) ובאמצעותה בגב־ים (87%), בסלקום (35.7%), ובאלרון (60%).

מהדרין נסחרת בשווי של 361 מיליון שקל. ב־12 החודשים האחרונים איבדה המניה 39%. ב־2022 הגיעו הכנסותיה למיליארד שקל, בדומה ל־2021. החברה רשמה הפסד שנתי של 87 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 140 מיליון שקל ב־2021.

תגיות