אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"רק 2% מהמימון לסטארט-אפים מופנים לחברות שהוקמו בידי נשים" ועידת Mind the Tech ניו יורק פאנל נשים. מימין: אינה ברוורמן, גליה באר גבל, קרן הוד, תימור ארבל סדרס וענבר חכם | צילום: יריב כץ

Mind The Tech

"רק 2% מהמימון לסטארט-אפים מופנים לחברות שהוקמו בידי נשים"

את הדברים אמרה קרן הוד, מייסדת ומנכלית we Women Entrepreneurship, בפאנל נשים יזמיות שהתקיים במסגרת ועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק. בפאנל השתתפו ענבר חכם, מייסדת משותפת ושותפה מנהלת בקרן הון סיכון incapital ventures, תימור ארבל סרדס, מנכ"לית לאומיטק וגליה באר גבל, שותפה ב-team8

17.09.2022, 08:23 | סופי שולמן

בפאנל נשים יזמיות בהנחיית קרן הוד, מייסדת ומנכ"לית we Women Entrepreneurship, שהתקיים במסגרת ועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק, עלו מגוון נושאים שחלקם רלוונטיים לכלל היזמים וחלקם ייחודים לנשים יזמיות. עם זאת, אחת הנקודות המרכזיות שעלתה שוב ושוב היא מיעוט של נשים בקרב מייסדות של חברות סטארט-אפ, כמו גם נשים שותפות בקרנות הון סיכון.

"2% בלבד מהמימון לסטארט-אפים מופנים לחברות שהוקמו בידי נשים, האם יש מגמת שיפור?", שאלה הוד את משתתפות הפאנל. "שינויים נעשים לאט, צריך לדבר על זה ולהפוך את הנשים שעשו את זה למודל לחיקוי. ברגע שיש הבנה שזה אפשרי זה יקרה", ציינה ענבר חכם, מייסדת משותפת ושותפה מנהלת בקרן הון סיכון incapital ventures. עם זאת, תימור ארבל סרדס, מנכ"לית לאומיטק, לא הסכימה עם חכם: "רואים אולי יותר נשים במספרים אבסולוטיים, אבל באחוזים אין התקדמות. רק 10% מהשותפות בקרנות הון סיכון הן נשים והמספר הזה לא עולה כבר שנים. כאמא לבנות אני מוטרדת".

״אנחנו ב-team8 מחפשים נשים יזמיות ואין כמעט כאלו, זה החמיר אחרי הקורונה והמעבר לעבודה מהבית, שם נשים עדיין נושאות בחלק גדול יותר מהנטל. כך מתוך 97 יוניקורנים שיש היום בישראל רק אחד נוסד על ידי אישה" , ציינה גליה באר גבל, שותפה ב-team8, והיא כיוונה את דבריה לעינת גז שהקימה את חברת פפאיה שפועלת בתחום ה-hr.

אינה ברוורמן, מייסדת ומנכלית eco wave power ציינה כי גם בתחום הקלינטק, בו פועלת החברה שהקימה, 5% בלבד מהבכירים בחברות הן נשים. "כשהקמתי את החברה בגיל 24 בכל פעם שנכנסתי לחדרי ישיבות כדי להציג את החברה, כולם פנו אליי רק בבקשה להביא קפה או מים. גם כאשר המשתתפים הבינו שאני המייסדת הם לא הפנו אליי את השאלות על הטכנולוגיה. יתרה מכך, כאשר בתהליך ההנפקה של אקו ווייב בבורסת שטוקהולם בחנתי חברות יחסי ציבור, מנכ"לית של אחת החברות הגדולות בתחום בשוודיה, המליצה לי לעזוב את תפקיד המנכ"לית של החברה ולהביא במקום גבר עם שיער מאפיר. היא אמרה לי שמשקיעים מאמינים יותר לגברים״.

בהמשך הדיון עבר לסוגיות כלליות יותר בניהול של חברות סטארט-אפ כגון עיתוי הכניסה לשוק האמריקאי, מעבר המנהלים הבכירים לארה"ב וכן שיקולים למיקום הפעילות בתוך ארה"ב. חכם ציינה כי יותר ויותר חברות עוברות מסיליקון ואלי לערים קטנות יותר כגון אוסטין בטקסס וכן למיאמי: "זה מהלך מאוד חכם כי עלויות המחיה מחוץ לסן פרנסיסקו הרבה יותר נמוכות, השכירות באוסטין עולה שבריר מזו של סיליקון ואלי. אנחנו ממליצים לחברות שלנו להקים שם את המשרד ובאחרונה אנחנו מאוד אוהבים גם את טורונטו משום שיש הרבה עובדים עם השכלה ברמה גבוהה ועלויות נמוכות יחסית. יש לנו כמה חברות שם וחלק גם במיאמי".

ארבל סדרס מלאומיטק סבורה כי כל חברה שרוצה להיות ציבורית חייבת להיכנס לשוק האמריקאי משום שאם המוצר שלה יהיה מוכר בארה"ב היא תקבל יותר אמון מהמשקיעים. לדבריה, "בעבר בסטארט-אפים שהתחילו לצמוח העבירו את ההנהלה לארה"ב. זה חשוב בעיקר בחברות שמוכרות ללקוח הסופי. אבל בשנים האחרונות רואים יותר הנהלות שנשארות בישראל וזה תלוי היום בחברה ומערכות היחסים שלה עם השוק״.

באר גבל הוסיפה כי "בזמן האחרון, מאז סיום מגפת הקורונה, היזמים שוב מתחילים להרגיש את fomo, הפחד מכך שהם מפסידים משהו חשוב, ורוצים לעבור לארה"ב".

לסיום התבקשה ברוורמן לתת כמה עצות לנשים יזמיות: "העצה הכי חשובה שלי לנשים היא לא לפחד לדבר על כסף ולא לפחד לבקש כסף", אמרה ברוורמן, "אם אשה צריכה מיליון דולר לסטארט-אפ שלה, היא תבקש חצי מיליון דולר וגבר לעומת זאת יבקש חמישה מיליון".

תגיות