אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כ-8,000 תושבי עוטף עזה מ-25 ישובים פונו מאז תחילת הלחימה בדרום חילוץ ילדים מקיבוץ ניר עם ע"י כוחות הביטחון | צילום: משטרת ישראל

כ-8,000 תושבי עוטף עזה מ-25 ישובים פונו מאז תחילת הלחימה בדרום

על פי נתוני רשות החירום הלאומית (רח"ל) במשרד הביטחון, תושבי עוטף עזה שמרוחקים עד 4 ק"מ מהגבול פונו לכ-30 אתרים ברחבי הארץ. ראש רח"ל, תא"ל (במיל') יורם לרדו: "בכל אתר קליטה נדאג שיהיה קצין שיוודא שהמשפחות מקבלות את כלל מרכיבי המענה"

11.10.2023, 13:01 | תומר גנון ויובל אזולאי

כ-8,000 תושבי עוטף עזה, מ-25 ישובים שמרוחקים עד 4 ק"מ מהגבול, פונו מאז תחילת המלחמה לכ-30 אתרים (מלונות ובתי הארחה ברחבי הארץ) במסגרת הפעלת תוכנית החירום "מרחק בטוח". כך עולה מנתוני רשות החירום הלאומית (רח"ל) במשרד הביטחון. התוכנית בוצעה על ידי יחידת החילוץ של פיקוד העורף (פקע"ר) עם אוטובוסים. "בכל אתר קליטה של המפונים נדאג שיהיה קצין שיוודא שהמשפחות מקבלות את כלל מרכיבי המענה", אמר הבוקר (ד') ל"כלכליסט" ראש רח"ל, תא"ל (במיל') יורם לרדו.

לפי תא"ל לרדו בשלב ראשון מי שהוא הכתובת עבור התושבים באתרים ללינה, מזון, טיפול רפואי מתאים, או תמיכה פסיכולוגית הם נציגי הרשויות המקומית שממנה הם פונו. עם זאת בהינתן שגם בין עובדי הרשויות שמהן פונו התושבים יש לעיתים מחסור בכוח אדם, בשל גיוס למילואים פציעה או מוות, רח"ל תסייע באמצעות הקצינים באתרים בטיפול ומענה.

תא"ל במיל תא"ל במיל' יורם לרדו ראש רח"ל | צילום: משרד הביטחון תא"ל במיל

על פי נתוני רח"ל, שהוקמה כחלק מלקחי מלחמת לבנון השנייה כדי לתאם בין כל גורמי הממשל המטפלים בצרכי המדינה בשעת חירום (רשויות מקומיות, משרד הפנים, שירותי הרווחה ועוד), משק האנרגיה אומנם פועל ללא תקלות ואספקת החשמל תקינה, אולם 500 בתי אב בעוטף עזה מנותקים בגלל פגיעות בהולכת החשמל. כלומר נזקים מקומיים בישובים ובבתים.

על פי הודעת רח"ל: "כלל מרכיבי הרציפות התפקודית הלאומית - פועלים כסדרם. המלאים האסטרטגיים שלנו לצורכי חירום מכל סוג - כגון דלקים, חומרי גלם לתעשיית יצור מזון, חיטה, מספוא תרופות, מכשירי הנשמה וכו' – מלאים. אין צורך להשתמש בהם בשלב זה". "אנחנו גם לא רואים צרכי פני עתיד לשימוש בהם", אמר תא"ל לרדו, "נמלי הים פתוחים ומשם מגיעה רוב האספקה".

על פי רח"ל, בשלב זה כל מי שפונה מאחד מישובי העוטף - בין אם לאחד מהאתרים ובין אם באופן עצמאי למקום אחר - וזקוק לסיוע, יכול לפנות למספר הטלפון של המועצה המקומית שבה נמצא הישוב שלו. להלן אתרי האינטרנט של המועצות המקומיות בעוטף עזה שנמצאות בטווח של 0-7 ק"מ מהגבול, שבהם מספרים רלוונטים:

1. אשכול

https://eshkol.info/

2. שער הנגב

https://www.sng.org.il/

3. חוף אשקלון

https://www.hof-ashkelon.org.il/

4. שדות נגב

https://www.sdotnegev.org.il/

תגיות