אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות השיפור במדדים התפעוליים: הוצאות המימון משכו את ג'י סיטי להפסד חיים כצמן | צילום: עמית שעל

למרות השיפור במדדים התפעוליים: הוצאות המימון משכו את ג'י סיטי להפסד

חברת הנדל"ן המניב שבשליטת חיים כצמן העלתה את תחזית ה־FFO לשנה הנוכחית, אך במחצית השנייה הוא צפוי להיות נמוך בהשוואה למחצית הראשונה. החברה תחלק דיבידנד של 53 מיליון שקל

23.08.2022, 06:12 | אמיר פרגר

לאחר שאפשרות ההשתלטות של ישראל־קנדה ירדה מהפרק, חברת הנדל"ן המניב ג'י סיטי (לשעבר גזית גלוב) שבשליטת חיים כצמן באמצעות נורסטאר (52%) מסכמת את הרבעון השני של השנה עם שיפור במדדים התפעוליים. עם זאת, עלייה חדה בהוצאות המימון וירידה מקבילה בהכנסות המימון הובילו את החברה להפסד בסיכום התקופה.

ה־NOI, שמודד את ההכנסה התפעולית נטו, זינק ברבעון השני ב־23% לעומת הרבעון המקביל ב־2021 (בחישוב השינוי בשערי החליפין) והגיע ל־336 מיליון שקל, כשבנטרול השינוי בחישוב שערי החליפין היה עולה ב־31%. מתוכם, ה־NOI מנכסים זהים עלה ב־18% (ללא שינוי בשערי חליפין) והגיע ל־261 מיליון שקל. ה־FFO, אשר מודד את תזרים המזומנים מהפעילות הריאלית, קפץ ב־44% והתייצב על 143 מיליון שקל. ההכנסות מהשכרת מבנים הגיעו ל־580 מיליון שקל - שיפור של 4% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, אשר נובע בעיקר מכך שברבעון המקביל עדיין חלו השפעות הקורונה.

השינויים בשערי החליפין השפיעו לרעה על העלייה בהכנסות, ובנטרולם הן עלו ב־12% לעומת הרבעון המקביל. ג'י סיטי נהנתה ברבעון השני גם מעליית ערך הנכסים שלה ב־331 מיליון שקל לעומת הפסד של 49 מיליון ברבעון המקביל ב־2021. עליית הערך נובעת בעיקר מעלייה בתזרים מהנכסים בארה"ב, מהשפעת התחזקות הרובל הרוסי על הנכסים של החברה־הבת G Europe ברוסיה, ומהשפעת עליית המדד על הנכסים בישראל (1.9% ברבעון השני לעומת 1.4% ברבעון המקביל).

לצד זאת, הוצאות המימון קפצו ב־119% והגיעו ל־678 מיליון שקל, כשהכנסות המימון צנחו ב־83% והתייצבו על 25 מיליון שקל. זאת כתוצאה מהפסדי שיערוך של מכשירים פיננסיים נגזרים, עליית המדד, הפסדים בניירות ערך וירידה בהכנסות מדיבידנדים. כתוצאה מכך רשמה ג'י סיטי ברבעון השני הפסד של 74 מיליון שקל המיוחס לבעלי המניות, בעוד ברבעון המקביל הגיע ההפסד ל־18 מיליון שקל.

ג'י סיטי - ששווי הנדל"ן להשקעה שברשותה הגיע בסוף יוני ל־33.4 מיליארד שקל - העלתה את תחזית ה־FFO לשנה הנוכחית. החברה מעריכה כי ה־FFO ניצב בטווח שבין 377 מיליון שקל ל־410 מיליון שקל, חלף תחזית של 374-341 מיליון שקל שהוצגה בסיכום הרבעון הראשון של השנה. ואולם, עדיין נמוך מ־417 מיליון שקל שנרשמו בסיכום 2021. כמו כן, לפי התחזית, ה־FFO במחצית השנייה של 2022 צפוי להגיע ל־200-167 מיליון שקל, נמוך מזה שנרשם במחצית הראשונה, בעוד בשנה שעברה היה ה־FFO במחצית השנייה גבוה מזה שנרשם במחצית הראשונה.

בכל הנוגע להשפעת האינפלציה, ג'י סיטי ציינה כי 90% מהכנסותיה מדמי שכירות (למעט בארה"ב) צמודות למדד ובכך מספקות הגנה מפני השפעת עלייתו על החוב, ש־58% ממנו אינם צמודים. ביחס ליתרה הצמודה, החברה ציינה כי היא מבצעת הגנה בעסקאות חלף מטבע הכוללות גם הגנה למדד. כמו כן, 87% מהחוב שלה הם לטווח ארוך בריבית קבועה, ולכן השפעת העלאות הריבית אינן מהותיות כלפיו, אך החברה ציינה כי עשויות להביא לעלות גיוס חוב גבוהה יותר בהמשך.

ג'י סיטי נסחרת באחוזת בית לפי שווי של 3.8 מיליארד שקל. מניית החברה איבדה מתחילת השנה 5% בעוד מדד ת"א־90 ומדד ת"א־נדל"ן שבהם היא נכללת ירדו ב־1.5% וב־8% בהתאמה.

החברה צפויה לחלק בספטמבר 53 מיליון שקל כדיבידנד לבעלי המניות, לאחר שחילקה סכומים דומים באפריל וביוני האחרונים.


תגיות