אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת אשראי חוץ בנקאי שלישית קורסת לידי הנושים שלה רונן בכור בעל השליטה ויו"ר בול מסחר | צילום: יחצ

חברת אשראי חוץ בנקאי שלישית קורסת לידי הנושים שלה

בעלי האג"ח של בול מסחר ובעל השליטה רונן בכור לא הסכימו על פריסת החוב; עתה, יועברו כל מניות בול לבעלי האג"ח ואלו יהפכו לבעלי השליטה; החברה עוסקת בעיקר בתחום ניכיון הצ'קים; אשתקד עברו לשליטת הנושים החברות גיבוי אחזקות ויונט קרדיט

14.09.2023, 15:39 | אלמוג עזר

נציגות בעלי האג"ח של בול מסחר מממשת את איומה: הנציגות זימנה את בעלי האג"ח לאספה שתתקיים ב-18 בספטמבר במסגרתה יאושר הסדר החוב של בול שנקבע באופן חד צדדי. זאת לאחר שבעלי האג"ח ובעל השליטה (72%) רונן בכור לא הגיעו לידי הסכמות בנוגע לפריסת החוב של החברה. במסגרת ההסדר יועברו כל מניות בול לבעלי האג"ח ואלו יהפכו לבעלי השליטה בה.

עוד נקבע בהסדר שיוגש לבית המשפט כי בול תשלם לבעלי האג"ח את החוב הנותר לה לפי ריבית שנתית של 15% מדי רבעון, והחוב אותו לוותה כאג"ח ייפדה במלואו בסוף שנת 2026. עד 2026, החברה תחלק לבעלי האג"ח מדי רבעון את הכספים שהצטברו בקופתה, תוך הותרת כספים בהיקף שווה לתשלומי ריבית למשך שני רבעונים רצופים.

למען הבטחת התשלום, ישועבדו השיקים והכספים בקופת החברה או בחשבונות הבנק שלה לטובת הנושים. הנושים מעוניינים להעסיק את המנכ"לית המכהנת אדוה עשור בתפקידה והמשך קבלת שירותי גביה ממשרדה.

נציגות הנושים תנהל משא ומתן עם עשור כדי לקבוע את תנאי משרתה מחדש. ההסדר כולל גם המשך העסקת בעל השליטה הנוכחי (72%) והיו"ר רונן בכור כיועץ, אולם תגמולו לא יהיה בשכר אלא תמורת הקצאת אופציות או מניות בלבד.

ההסדר צריך עדיין לעבור אישור בית המשפט. הנהלת בול ובעל השליטה מתנגדים לחלק מתנאי ההסדר. התנאים עליהם חולק בכור הם העברת כל מניות החברה לידי הנושים. לדבריו, הדבר אינו אפשרי מאחר שהציבור עדיין מחזיק בחלק ממניות החברה. בנוסף, להשקפתו גובה הריבית שנקבעה בהסדר יקשה על תפקוד החברה ועל כן יש להוריד את שיעור הריבית השנתית לכדי 9%. בנוסף בכור מבקש כי הפירעון הסופי של האג"ח יידחה לסוף שנת 2027.

בול מסחר עוסקת בעיקר בתחום ניכיון הצ'קים – והיא החברה הציבורית השלישית בתחום זה שקורסת, לאחר נפילתן של גיבוי אחזקות ויונט קרדיט אשתקד, שגם הן עברו לשליטת הנושים. בול מסחר הנפיקה שתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של 135 מיליון שקל. סדרה א', בהיקף של 90.6 מיליון שקל, וסדרה ב', בהיקף של 45.4 מיליון שקל.

הנהלת בול הודיעה למשקיעים בחודש יוני כי לא תוכל לעמוד בתשלומים לבעלי האג"ח. מאז ההודעה החלו הדיונים בין נציגי האג"ח שמינו את מור בית השקעות לייצגם, לבין הנהלת החברה. בחודשים שעברו ניסו הנושים לגרום לבכור להעמיד מהונו לטובת תשלומי האג"ח, אך ללא הצלחה.

בול התלוננה כי המו"מ מחליש אותה והלקוחות שנטלו ממנה הלוואות מנצלים את חולשתה זו על מנת לא להחזירן. בעקבות זאת, בדו"ח הכספי של הרבעון השני סיווגה בול הלוואות בהיקף 192 מיליון שקל מתיק האשראי שלה - כחובות פגומים. אלו מהווים 77% מהתיק הכולל. הנושים, שכאמור החברה אמורה לעבור לידיהם, ינסו לגבות חובות אלו.


תגיות