אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס הענן והדאטה

מנכ"לית Treeverse: "הרבה פרויקטים נכשלו בעולם הדאטה כי רואים בו פחות מתודלוגיה"

עינת אור בכנס הענן והדאטה של כלכליסט: "דרושים כלים של וורז'ן קונטרול בשביל לעצור בעיה בדאטה ואז לעשות לה טראבל-שוטינג. בנוסף, יש לבצע כל הזמן חישובים מחדש. בלי בדיקות איכות ושליטת גרסאות, ניתקל בבעיות"

01.05.2022, 11:31 | עירד עצמון שמאייר

"שמענו הבוקר על כך ספקיות הענן זזות מהר ולקוחותיהן בהתאם מתקדמים מהר מאוד". כך אמרה עינת אור, מייסדת-שותפה ומנכ"לית Treeverse, בכנס הענן והדאטה של כלכליסט. "כמויות הדאטה עולות. בואו נסתכל על האנשים שאוספים את הדאטה וצריכים לתת מוצר אמין, שמאפשר לקבל החלטיות עסקיות נכונות".

קראו עוד בכלכליסט:

"בעולם הדאטה, כאוס זה בלשון המעטה. בין השאר, כי אין דרכי פעולה מוסכמות. היכן שיש הרבה כלים, לא התפתחה מתודולוגיה מתאימה. נתחיל מהסמנטיקה - איך אנשים שעוסקים בדאטה קוראים לפעילות שלהם? אנליטיקה, דאטה אופריישנס וכו'".

"אנחנו צריכים לראות עצמנו כמי שיוצרים מוצרים", טענה אור. "כשאנחנו מייצרים מוצרים, אנחנו חוזרים לעולם התוכנה. ועולם התוכנה היה במצוקה דומה לפני כ-20 שנה, אז 80% ממיזמי ה-IT בעולם נכשלו. כיום, בעולם הדאטה יש הרבה כלים שרצים קדימה, אבל תפיסה ומתודלוגיה אנחנו רואים פחות, אנחנו רואים הרבה פרויקטים שנכשלו".

עינת אור מייסדת משותפת ומנכ"לית Treeverse בכנס הענן והדאטה, צילום: אוראל כהן עינת אור מייסדת משותפת ומנכ"לית Treeverse בכנס הענן והדאטה | צילום: אוראל כהן עינת אור מייסדת משותפת ומנכ"לית Treeverse בכנס הענן והדאטה, צילום: אוראל כהן

"מתחיל להתעורר ערבוב של כלים עם איזושהי תפיסה, Data Observability. עוד אין דרכי פעולה מוסכמות (Best Practices), אבל אנחנו רואים כלים חדשים, שעוזרים לבנות את שרשרת הפעולות האלה בצורה מיטבית".

"כיום דבר בסיסי כמו בדיקת איכות זה לא משהו שקורה בכל שלבי הפיתוח של הדאטה. למשל, Version Control, מה שמאפשר לנו לשתף פעולה. יש לנו כלים שמאפשרים Version Control לדאטה, אבל לא לקוד. מה בעצם האסקלציה? בעתיד אנחנו ננהל דאטה לפי אותה מתדולוגיה. אם יש לנו טעות בפרדוקשן במוצר תוכנה, אז אפשר לעשות רול בק או היפוך (Invert) - בפעולה אטומית אחת, אפשר להשיב את המוצר שלנו למצב היציב האחרון שלו. זה לא אפשרי כיום בדאטה. אבל צריך שתהיה אפשרות להשיב את הדאטה למצב יציב".

"טראבל-שוטינג (Troubleshooting) הוא גם תהליך קריטי", ציינה אור. "חשוב לדעת מה הבעיה בדאטה ואיפה היא התחילה. דרושים כלים של וורז'ן קונטרול בשביל לעצור בעיה, ואז לעשות לה טראבל-שוטינג. בנוסף, אנחנו צריכים לבצע חישובים מחדש. דאטה משתנה כל הזמן. אם חשבנו שדאטה מלפני חודשיים לא ישתנה, טעות בידינו. כל החישובים שמבוססים עליו, יצטרכו להשתנות. בלי בדיקות איכות ושליטת גרסאות, ניתקל בבעיות".

תגיות