אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כנגד כל הסיכויים: בית המשפט אישר הסדר נושים למרות התנגדות גורפת של כלל הנושים עו"ד חן אגבלי | צילום: מיה טנר- האריה החופשי הפקות

כנגד כל הסיכויים: בית המשפט אישר הסדר נושים למרות התנגדות גורפת של כלל הנושים

עו"ד חן אגבלי אשר מוביל בהצלחה בשנים אחרונות עוד ועוד אזרחים לצאת לדרך חדשה ללא חובות מבלי שיפנו להליך חדלות הפירעון והצליח להביא לאישור הסדר נושים פורץ דרך בבית המשפט השלום בבאר שבע, למרות התנגדותם של כלל הנושים

26.02.2024, 13:09 | חן אגבלי , בשיתוף duns 100

במקרה יוצא דופן, אישר השופט עידו כפכפי הסדר נושים עבור שני חייבים, זאת למרות שכלל הנושים התנגדו להצעה. עו"ד חן אגבלי, המייצג את החייבים, הצליח לשכנע את בית המשפט להשתמש בסמכותו לפי סעיף 87 לחוק חדלות פירעון ולקבוע שההסדר הוגן וצודק, גם ללא הסכמת הנושים.

הצעת הסדר אטרקטיבית:

החייבים, זוג בשנות ה-50 לחייהם, הגישו הצעה במסגרתה ישלמו לנושים סכום כולל של 500,000 ש"ח בתוך 6 חודשים. מקור הכסף יהא ממכירת חלקו של החייב בנכס מסחרי, גיוס כספים ממשפחה וחברים, ופדיון קופות גמל.

מנהלת ההסדר: "הצעה עדיפה על חדלות פרעון":

מנהלת ההסדר, עו"ד סיון יוספי, טענה כי ההצעה נותנת לנושים תמורה טובה יותר מאשר הליך חדלות פרעון רגיל. לדבריה, בחינה מעמיקה העלתה כי סביר להניח שנושים לא יקבלו סכום גבוה יותר, ואף ייאלצו להמתין זמן רב יותר.

בית המשפט: "הצעה הוגנת וצודקת":

השופט כפכפי קיבל את טענות מנהלת ההסדר וקבע כי ההצעה הוגנת וצודקת ביחס לכל נושה שלא אישר אותה. הוא הדגיש כי החוק מאפשר אישור הסדר גם ללא רוב, וכי במקרה זה, ברור שהנושים יקבלו תנאים פחות טובים בהליך חדלות פרעון.

עו"ד חן אגבלי: "הצלחה משמעותית עבור החייבים":

עו"ד אגבלי הביע סיפוק מהחלטת בית המשפט וציין כי מדובר בהצלחה משמעותית עבור החייבים, שכן הם יוכלו להימנע מהליך חדלות פרעון מורכב וממושך.

רוב נדרש בהליך הסדר נושים: נדירות אישור כנגד התנגדות גורפת

המקרה יוצא דופן של אישור הסדר נושים בבית המשפט השלום בבאר שבע מעלה שאלות לגבי הרוב הנדרש בהליך כזה, ומה הופך אותו לנדיר כל כך.

הכלל:

כדי לאשר הסדר נושים, נדרש רוב של 51 % מערך תביעות החוב של הנושים שהשתתפו בהצבעה. רוב זה מכונה "רוב מניין". בנוסף, נדרש רוב של 75% מכלל כוחות ההצבעה באותה ישיבה. רוב זה מכונה "רוב ערך".

עורך הדין חן אגבלי מסביר מדוע המקרה המוצג נדיר:

במקרים מסוימים, בית המשפט רשאי לאשר הסדר נושים גם בהיעדר רוב מניין וערך. סמכות זו ניתנת לבית המשפט בנסיבות מיוחדות, כאשר הוא סבור שההסדר הוגן וצודק, ושהנושים יקבלו תנאים טובים יותר מאשר בהליך חדלות פרעון רגיל.

במקרה שלפנינו הצלחנו לקבל את אישור בית המשפט על ההסדר המוצע כאשר כלל הנושים התנגדו להסדר שהוצע על ידי החייבים. למרות זאת, בית המשפט אישר את ההסדר, תוך שימוש בסמכותו לאשר הסדר בהיעדר רוב מניין וערך.

עו"ד חן אגבלי, צילום: מיה טנר- האריה החופשי הפקות עו"ד חן אגבלי | צילום: מיה טנר- האריה החופשי הפקות עו"ד חן אגבלי, צילום: מיה טנר- האריה החופשי הפקות

אישור הסדר נושים כנגד התנגדות גורפת של כלל הנושים הוא אירוע נדיר. בית המשפט נוטה להשתמש בסמכותו זו בזהירות רבה, ורק במקרים חריגים בהם ברור שההסדר הוגן וצודק.

הסיבות לנדירות:

• פגיעה בזכויות הנושים: אישור הסדר כנגד התנגדות גורפת עלול לפגוע בזכויותיהם של הנושים לקבל את מלוא החוב המגיע להם.

• חשש לחוסר תום לב: בית המשפט ירצה לוודא שהחייבים אינם פועלים בחוסר תום לב ואינם מנסים להתחמק מתשלום חובותיהם.

• הצורך בהסכמה רחבה: במקרה שלפנינו כלל הנושים התנגדו, ועדין בית המשפט העדיף את עמדות החייבים.

לטענת עורך הדין אגבלי "המקרה הזה מדגיש את החשיבות של ייצוג משפטי מקצועי ומיומן בהליכי חדלות פירעון והדר נושים הצלחנו להביא לאישור הסדר נושים אטרקטיבי, למרות התנגדות גורפת, וזאת תוך שימוש מושכל בסמכויות בית המשפט."

מאת עו"ד חן אגבלי, שותף, אלגבי-אגבלי-מלכית, משרד עורכי דין

d&b – לדעת להחליט

תגיות