אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש לכם מיזם חדשני בתחום  המזון? תוכלו לזכות במאה אלף דולר זוכי השנה שעברה "פודטק 2020" מימין מקום שלישי NextFerm, מקום ראשון Future Meat ומקום שני Amai | צילום: אוראל כהן

פודטק 2021

יש לכם מיזם חדשני בתחום המזון? תוכלו לזכות במאה אלף דולר

כלכליסט ותנובה מחפשות, זו השנה הרביעית ברציפות, את המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון. יש לכם סטארט-אפ מנצח בתחום המזון? הגישו מועמדות לתחרות

05.09.2021, 11:14 | שירות כלכליסט

ההרשמה לתחרות הסטארטאפים של "כלכליסט" בשיתוף תנובה בעיצומה וצפויה להיסגר ביום חמישי הקרוב. הזוכה בה יזכה בעד כמאה אלף דולר להטמעה מסחרית של הטכנולוגיה בקבוצת תנובה ו/או להשקעה בחברה ועד כ-50 אלף שקל מתנה לפרסום בכלכליסט דיגיטל. 

“בשנה שחלפה מאז הזכייה בתחרות ביצעה החברה קפיצת דרך ענקית בדרך להפיכתה לחברת מזון בינלאומית”, אומר פרופ' יעקב נחמיאס, מייסד ונשיא פיוצ'ר מיט טכנולוגיות שזכתה בשנה שעברה במקום הראשון בתחרות הפודטק.

 "פיוצ'ר מיט מקיימת כיום שותפויות אסטרטגיות עם חברות המזון הגדולות וביניהם: חברת הבשר הגדולה בעולם, טייסון, הענקית השוויצרית מולר, וחברת רכיבי המזון הגדולה בעולם ADM. במהלך השנה האחרונה הרחיבה החברה את השותפויות האסטרטגיות וחתמה על הסכם פיתוח מוצרים משותף עם חברת נסטלה העולמית. לפני פחות מחודשיים הקמנו ברחובות את הפס הייצור הראשון בעולם המאפשר לחברה לייצר בהיקף משמעותי את המוצרים שלה. על סמך קו ייצור זה יוקם המפעל הראשון הגדול של החברה בארצות הברית. פעילות קו הייצור ברחובות מאיצה את שיתופי הפעולה בין החברה לגורמים הרלוונטיים בשוק העולמי כמו חברות מזון ורשתות מזון ובמקביל מסייעת בקידום הרגולציה ומאפשרת לגופים הרגולטורים לבחון באופן מוחשי את תכונות המוצרים", הוא אומר. 

להרשמה לתחרות


מימין פרופ מימין פרופ' יעקב נחמיאס מייסד Future Meat שזכה במקום הראשון בתחרות בשנה שעברה עם אייל מליס מנכ"ל תנובה | צילום: אוראל כהן מימין פרופ


ד"ר אילן סמיש, מייסד חברת אמאי חלבונים שהגיעה בשנה שעברה למקום השני אמר, כי "הזכייה נתנה לנו שם, וולידציה. זכינו עד היום כבר ב-10 פרסים, שנתנו למשקיעים עוד חלק מבדיקת הנאותות שלהם. בתחרות של תנובה וכלכליסט ישנם שופטים כמו דר' תמי מירון שמוכרת כסמכות בתחום של הפודטק וההנהלות של גופי החדשנות של תנובה ולכן העובדה שבחרו בנו כסטארט-אפ מוביל עם חדשנות משבשת שיכולה להשפיע ברמה גלובלית סייעה להתקדמות שלנו בשנה האחרונה". 

בשנה החולפת החברה גייסה 11.3 מיליון דולר, עלתה מ-6 ל-25 עובדים, עברה ממעבדה של הוכחת היתכנון למחקר ופיתוח לקראת ייצור והיא לקראת השקת המוצר הראשון שלה בשנה הבאה: תחליף סוכר בריא וכן היא מתרחבת לייצור של חלבוני מעצבים נוספים. 

ד"ר אילן סמיש, צילום: חנה נודלמן ד"ר אילן סמיש | צילום: חנה נודלמן ד"ר אילן סמיש, צילום: חנה נודלמן

גם חברת NextFerm שהגיעה בשנה שעברה למקום השלישי זינקה קדימה בעקבות התחרות. "התחרות נתנה לנו חשיפה, בדיוק סיימנו את הפיתוח ופתאום היה לנו מיצוב שנתן דחיפה, בטח בשוק המקומי", אומר בועז נוי, מנכ"ל ומייסד משותף, NextFerm. "היה לזה כיסוי טוב והאירוע מאוד מקצועי ומכובד מבחינת הפורמט. זה נתן חשיפה להרבה חברות מה שבהחלט מאוד חיובי ועוזר". 

בשנה האחרונה מאז התחרות החברה הונפקה בתל אביב, החלה תהליך ייצור ברמה תעשייתית וביולי הכניסה הזמנה ראשונה למוצר המרכזי של החברה – חלבון שערכו התזונתי כמו חלבון מן החי וטעמו ניטראלי. "ישנם שני ערכים שהצבנו למוצר, הראשון הוא שערכו התזונתי יהיה כמו של חלבון מהחי, מה שלא קיים בתחליפים אחרים מן הצומח והערך השני הוא שטעמו יהיה ניטראלי כך שניתן להשתמש בו להרבה אפליקציות. הבעיה של החלבונים ממקורות צמחיים היא שהם מגיעים עם טעמי לוואי. למשל, אפונה עובדת עם טעמי בשר אבל לא עם טעמים ניטראליים", הוא אומר. 

"תנובה, שמחוברת לכל שרשרת הערך - מחקלאי ועד לצרכן, מעמידה את תשתיות המו"פ, הייצור, הלוגיסטיקה, השיווק והמכירות ליוזמות בבשלות גבוהה ובעלות פוטנציאל גבוה ליצור שינוי משמעותי בשוק המזון וכבר היום, חברות סטארט-אפ מובילות פועלות על התשתיות שלנו. בד בבד בכוונתנו לשלש בשנה הקרובה את השקעותינו הישירות והעקיפות, דרך חממת Fresh Start, בחברות סטארט-אפ בתחומי תחליפי החלבון, התזונה המותאמת אישית ובתחומי ה-D2C", אומר אייל מליס, מנכ"ל קבוצת תנובה. 

מועד סיום ההרשמה נקבע ליום חמישי ה-9 בספטמבר, כאשר מתוך המועמדות יבחרו כ-20 שיעלו לשלב חצי הגמר שיערך ב-4 באוקטובר.

זוכי השנה שעברה. מימין מקום שלישי NextFerm, מקום ראשון Future Meat ומקום שני Amai, צילום: אוראל כהן זוכי השנה שעברה. מימין מקום שלישי NextFerm, מקום ראשון Future Meat ומקום שני Amai | צילום: אוראל כהן זוכי השנה שעברה. מימין מקום שלישי NextFerm, מקום ראשון Future Meat ומקום שני Amai, צילום: אוראל כהן


הסטארטאפים המשתתפים יקבלו הזדמנות לחשיפה בפני משקיעים מקומיים וזרים, חברות בינלאומיות, מקבלי החלטות וגורמים מרכזיים בתעשייה והזדמנות לשיתוף פעולה עם תנובה, חברת המזון הגדולה בישראל. בשנים החולפות למעלה מ- 150 חברות לקחו חלק בתחרות.

ד"ר תמי מירון CTO בחממת פודטק Fresh-Start, צילום: יפעת גבאי ד"ר תמי מירון CTO בחממת פודטק Fresh-Start | צילום: יפעת גבאי ד"ר תמי מירון CTO בחממת פודטק Fresh-Start, צילום: יפעת גבאי

"אחד הנושאים הבוערים שקיים סביבם קונצנזוס הוא איך נצליח להזין את אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה, לאור משאבי הטבע שהולכים ומדלדלים ומשבר האקלים שהולך ומחריף", אומרת ד״ר תמי מירון, CTO בחממת הפודטק Fresh-Start שתשפוט גם השנה בתחרות. 

"מנושא בוער זה נולדו מספר היבטי מפתח בהם מתעניינת תעשיית המזון העולמית. איך לפתח טכנולוגיות יעילות יותר וברות קיימא לייצור חומרי גלם מזינים, טעימים וכאלו שניתן להכין מהם מוצרי מזון איכותיים. במקביל, איך להקטין את הפחתים של התעשייה לכל אורך שרשרת הערך (משלב הגידול ועד לשלב שמונח אוכל על הצלחת). לאור כך, ההשקעות בתחום גדלות, ולמיזמים רלוונטיים ואיכותיים נפתחות הזדמנויות. 

"הקריטריונים למיזם מנצח בעיני כוללים את הצוות - היכולות, הניסיון, הפתיחות והנחישות והכי חשוב הברק בעיניים; הרעיון/המוצר/הטכנולוגיה – עונים על צורך משמעותי של התעשייה, באופן מעשי, בר גמלון, ובר קיימא, עם יתרון ברור המייצר חסמי כניסה מול מתחרים. בכלל זה:  טכנולוגיות יעילות יותר וברות קיימא לייצור חומרי גלם מזינים, טעימים המאפשרים ייצור מוצרי מזון איכותיים; פתרונות לצמצום הבזבוז לכל אורך שרשרת הערך (משלב הגידול ועד לשלב שמונח אוכל על הצלחת) ופתרונות המשפרים ערך תזונתי ותורמים להפחתת תחלואה הכרוכה בתזונה לקויה", היא אומרת. 

ג ג'ון מדבד מייסד ומנכ"ל OurCroud | צילום: OurCroud ג

לדברי ג'ון מדבד, מנכ"ל ומייסד OurCrowd, שישמש גם הוא שופט בתחרות, "הדבר שאנחנו מחפשים בחדשנות בפודטק הוא גישה מקיפה. לא רק שיש צורך בשוק אותנטי הולך וגדל לחלופות לבשר, דגים, חלבון מהחי ומוצרי חלב, אלא שצריכה להיות תפיסת עולם אמיתית שמבטיחה התפתחות בת קיימא ואחריות. זו בדיוק הגישה שתעזור לחברות לצמוח ושתבטיח את מקומן בקהילת ההשקעה הרחבה יותר". 

"בשנה האחרונה, תעשיית הפודטק ביצרה את מעמדה כאחד התחומים המלהיבים ביותר בהון סיכון. מדובר בתעשייה שיש לה פוטנציאל גדול לטפל לא רק בבעיות של אספקת מזון חלופי בריא יותר בכדי להתמודד עם העלייה ברמות הסוכרת וההשמנה, אלא גם לספק פתרונות אמיתיים ומוחשיים לבעיות של ביטחון תזונתי וביטחון מים בעולם המתפתח. לכך יש להוסיף את ההשפעה החיובית על הסביבה, בעת שקיימות יותר טכנולוגיות שמסייעות לנו לממש שיטות יעילות ובנות קיימא יותר של ייצור מזון", הוא אומר. 




תגיות