אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות החברות לנתיבי ישראל: שוקלים לפסול את מינוי ממלאת מקום היועמ"שית מנהלת רשות החברות מיכל רוזנבוים (מימין) ויו"ר נתיבי ישראל יגאל עמדי | צילומים: שאול גולן, אוראל כהן

רשות החברות לנתיבי ישראל: שוקלים לפסול את מינוי ממלאת מקום היועמ"שית

מנהלת הרשות מיכל רוזנבוים דרשה מהחברה לספק הסברים מדוע לא נבחרו מועמדות בכירות יותר מאבוחצירה. עוד היא הודיעה להנהלת נתיבי ישראל כי החליטה לא לאשר את מינוי אחיינו של יעקב ברדוגו לתפקיד יועמ"ש החברה. לדבריה, "בהליך האיתור נפלו פגמים מהותיים", ובכלל זה קריטריונים ששונו בדיעבד, התערבות של גורמים חיצוניים והסתרת חוות דעת המשקיף על ההליך

17.07.2023, 17:44 | יובל שדה

מנהלת רשות החברות מיכל רוזנבוים מעלה הילוך בכל הקשור להתמודדות עם אי הסדרים שמתרחשים בחברת התשתיות הממשלתית נתיבי ישראל (נת"י, מע"צ לשעבר). בשני מסמכים שונים ששלחה היום (ב') להנהלת החברה היא מודיעה כי החליטה לא לאשר את מינוי עו"ד אלעד ברדוגו לתפקיד היועמ"ש של החברה (בפועל מינויו כבר נפסל לפני כן), והיא שוקלת לפסול את מינויה של עו"ד עינב אבוחצירה ליועמ"שית הזמנית של החברה. אף שההחלטה לא לאשר את מינוי ברדוגו היא סמלית בעיקרה בשלב זה, והאחרון כבר מצא עבודה אחרת, המסמך של רוזנבוים חושף חלק מאי הסדרים בהליך המינוי אותם כינתה "פגמים מהותיים".

לפני חמישה חודשים דירקטוריון חברת נת"י מינה את עו"ד אלעד ברדוגו, פוקד ליכוד ואחיינו של העסקן הפוליטי יעקב ברדוגו, לתפקיד יועמ"ש החברה, אך המינוי נפסל על ידי רשות החברות שמצאה בו "פגמים משמעותיים חמורים". לאחר שמינויו של ברדוגו נפסל, מונתה עו"ד עינב אבוחצירה לממלאת מקום לתפקיד יועמ"שית החברה על ידי מנכ"ל החברה ניסים פרץ. אבוחצירה היא עורכת דין זוטרה בלשכה המשפטית המשמשת כיועצת המשפטית של חטיבת האחזקה, שאמנם עמדה בתנאי הסף לתפקיד אך היא "הוקפצה" לפני מועמדים מנוסים ובכירים ממנה שגם זכו לציונים גבוהים יותר במכרז לתפקיד היועמ"ש הקבוע.

במסמך הרלוונטי לברדוגו מתואר כיצד הוא הוקפץ מהמקום ה-18 למקום התשיעי, לאחר מכן למקום השלישי, ובסופו של דבר נבחר לתפקיד. רוזנבוים כותבת כי "בהליך האיתור נפלו פגמים מהותיים היורדים לשורשו של ההליך באופן שפוגם בתוקפו ומעלה חשש ממשי לפגיעה בשוויון בין המועמדים לתפקיד". עוד נכתב כי פגמים אלו כללו קריטריונים ששונו בדיעבד, כי ניתן ניקוד "על פי אמות מידה שונות" ביחס לאותם קריטריונים עבור מועמדים שונים, כי החלטות הוועדה הושפעו מהתערבותם של גורמים שמחוץ לוועדה, כי ועדת האיתור פעלה שלא לפי הנוהל הסדור של רשות החברות, כי הליך האיתור נעשה ללא ייעוץ משפטי וכי לא הייתה התייחסות למתן ביטוי הולם לייצוגן של נשים.

בין השאר נכתב כי הליך האיתור נוהל באופן שהיטיב עם ברדוגו על ידי קיום דיונים חוזרים, ו"לעתים תוך קבלת החלטות לשינויים רטרואקטיביים אשר הביאו למתן ניקוד למועמד המומלץ מעבר לניקוד לו היה זכאי, ובכך הגיע זה לניקוד המינימלי הנדרש על מנת להתקדם בתהליך האיתור". ברשות החברות אף מאשימים את ועדת האיתור - שהורכבה ממנכ"ל החברה ניסים פרץ, סמנכ"ל המשאבים אריה דהן, סמנכ"ל התפעול ארז סיקסיק וסמנכ"לית הכספים נועה כהן יוצר - בכך שהסתירה מרשות החברות מכתב מטעם השופט בדימוס שהשקיף על הליך האיתור והתריע כי שאלת הזיקה הפוליטית של ברדוגו לא נבחנה ואף כתב כי "הדברים מקבלים משנה תוקף אם מביאים בחשבון את העובדה שלמעשה המועמד שנבחר לא היה הבחירה הראשונה של כלל חברי ועדת האיתור ואף לא הבחירה השנייה".

בכל הקשור למינוי אבוחצירה, כתבה רוזנבוים כי נתיבי ישראל לא סיפקה הסברים מספקים להחלטה למנות אותה, ו"בפרט לא הוסבר מדוע לא נבחרה לתפקיד זה אחת המועמדות הבכירות יותר במחלקה המשפטית, אשר ניגשו אף הן להליך בחירת היועץ המשפטי לחברה, וקיבלו ניקוד גבוה יותר, בחירה שנראית יותר מתאימה מטעמי ותק, ניסיון וזמן הסתגלות לתפקיד הזמני, וכן מדוע נבחרה מי שדורגה במקום נמוך יותר ברשימת המועמדים לתפקיד זה". בהמשך נכתב כי "ככל שלא נקבל הסבר כאמור, אשר יהיה בו כדי להניח את דעתנו בדבר תקינות ההליך, ניאלץ לשקול את פסילת מינויה של אבוחצירה לתפקיד ממלאת מקום היועמ"ש לחברת נתיבי ישראל".

תגיות