אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהלת רשות החברות נגד אמסלם: "ממשיך לבזוז את הרכוש הציבורי לשם מטרות ציניות" מיכל רוזנבוים ודוד אמסלם | צילום: אלעד מלכה אלכס קולומויסקי

בלעדי

מנהלת רשות החברות נגד אמסלם: "ממשיך לבזוז את הרכוש הציבורי לשם מטרות ציניות"

על רקע המעבר הצפוי של רשות החברות למשרד לשיתוף פעולה אזורי, מנהלת הרשות מיכל רוזנבוים שיגרה מכתב אל העובדים בו הודיעה להם כי תתייצב למענם להגנה על זכויותיהם. השר דוד אמסלם האשים: "מצג שווא, סוריאליסטי שמנהלת הרשות חברה להסתדרות במאבק 'להצלת העובדים' בזמן שכמחצית מהעובדים הועזבו או פוטרו בזמן כהונתה"

20.12.2023, 09:21 | צבי זרחיה

על רקע המעבר הצפוי של רשות החברות הממשלתיות ממשרד האוצר למשרד לשיתוף פעולה אזורי, מנהלת הרשות מיכל רוזנבוים שיגרה אתמול (ג') מכתב אל העובדים בו הודיעה להם כי תתייצב למענם להגנה על זכויותיהם. השר לשיתוף פעולה אזורי, דוד אמסלם, הממונה על הרשות, תקף אותה כי חברה להסתדרות והיא "מנהלת מאבק נגד המעבר". רוזנבוים אמרה לכלכליסט בתגובה כי "חבל מאוד שיש מי שליבו גס גם בימים אלו וממשיך לבזוז את הרכוש הציבורי לשם מטרות ציניות".

נזכיר כי במרץ מונה דוד אמסלם לשר לשיתוף פעולה אזורי, וקיבל לידיו את האחריות על רשות החברות הממשלתיות. במסגרת זאת, הרשות על כלל עובדיה נערכת בימים אלו למעבר ממשרד האוצר למשרד של אמסלם, שצפוי להסתיים ב-1 בינואר. יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אופיר אלקלעי, פנה לאמסלם בנושא הבטחת זכויתיהם של העובדים במעבר, הבהיר לו כי המהלך לא יתבצע באופן חד-צדדי ואף איים להפעיל את "כל הכלים הארגוניים והמשפטיים למען העובדים". כאמור כעת רוזנבוים ניצבת לצדו ומביעה תמיכה בעובדים.

"בימים אלו רבים מכם פונים אליי ומביעים דאגה רבה מהמעבר של רשות החברות ממשרד האוצר אל המשרד לשיתוף פעולה אזורי", כתבה רוזנבוים במכתב לעובדים. "אודה ולא איכחד שאף אני שותפה לחשש הגדול שלכם שה'סטטוס' החדש יפגע בזכויותיכם. חשש זה הוא אכן אמיתי לצערי. רשות החברות היתה כפופה כמעט כל השנים למשרד האוצר, וככזו הבטיחה תנאים הולמים לעובדיה. אין ספק שמעבר ממשרד מרכזי, חזק ומשפיע למשרד קטן, שמספר עובדיו קטן ממחצית ממספר עובדי הרשות, עלולה לפגוע מידית בעובדי הרשות".

רוזנבוים הוסיפה שהיא נמצאת בקשר עם ההסתדרות סביב הסוגייה, ולדבריה היא שותפה לעמדותיה: "עמדתה החד-משמעית של ההסתדרות היא שמהלך כזה לא יכול להתבצע על חשבון עובדי הרשות ותוך פגיעה בהם וכי יש לעשות את כל הפעולות הנדרשות כדי להבטיח שעובדות ועובדי הרשות לא ייפגעו. יו"ר הסתדרות עובדי המדינה אופיר אלקלעי אף הבהיר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי המעבר לא יתבצע באופן חד-צדדי, ובהיעדר הסדרה מלאה ותקפה של הזכויות הם יפעלו בכל הכלים הארגוניים והמשפטיים העומדים לרשותם".

רוזנבוים הדגישה: "אזכיר את המובן מאליו: לא אתן יד לפגיעה בכם ולכך שזכויותיכם לא יישמרו בקפדנות ובקנאות, ואף יימצא מנגנון פיצוי הולם. הפעולות הנדרשות מחייבות פתרונות אמיתיים וממשיים ולא הבטחות בלבד. ככל שמהלך כזה יעבור באופן חד צדדי, יש סכנה שכולנו נעבור בפני מעשה עשוי, ללא כל יכולת לתקן את הנזקים שייגרמו".

היא סיכמה את מכתבה לעובדים באומרה כי "היום עוד יותר מתמיד, נוכח המשימות העליונות העומדות בפני מדינת ישראל, על כולנו לעבוד כגוף אחד על מנת למנף את כוחן ועוצמתן של רשות החברות הממשלתיות ושל החברות הממשלתיות לטובת הצרכים הלאומיים ולשם סיוע לטובת המשימות הרבות שהתעוררו בשעה קשה זה. אמשיך לעמוד על זכויותיכם וביחד ננצח".

מכתבה של רוזנבוים זכה לביקורת חריפה מהשר הממונה על הרשות, דוד אמסלם. לדבריו, "קצת סוריאליסטי שמנהלת הרשות חברה להסתדרות במאבק 'להצלת העובדים' בזמן שכמחצית מהעובדים הועזבו או פוטרו בזמן כהונתה, ומספר לא מבוטל של עובדים התלוננו ומנהלים נגדה כעת תביעה אישית על התנהלות פוגענית ומתעמרת". כוונתו של אמסלם היא לשתי תביעות המתנהלות בימים אלו נגד רוזנבוים בטענה להתעמרות - אחת מהסגן שלה והשנייה מעובדת בכירה ברשות.

עוד הוסיף אמסלם כי "השר שאחראי על רשות החברות הוא השר לשיתוף פעולה אזורי, ולכן זה רק מתבקש שהעובדים יהיו גם כן חלק מהמשרד. גודל המשרד לא רלוונטי, הכל יגובה בתקנים, התאמות ובתיאום מלא עם משרד האוצר. בכל מקרה תמוה הדבר שמנהלת הרשות מנהלת מאבק נגד המעבר, בזמן שמדובר בהחלטת ממשלה מקצועית וברורה. מצופה מההסתדרות שלא תיפול למצגי השווא של המנהלת ה'לוחמת' למען עובדיה ושתעשה את תפקידה נאמנה ותפעל ביתר שאת כדי להציל את הרשות מההתעמרות הבלתי נסבלת של רוזנבוים בעובדיה".

בין רוזנבוים לאמסלם שוררים יחסים עכורים, ולפני כחצי שנה הוא אף תבע לפטרה. אמסלם נימק את תביעתו בין היתר ב"קיומה של אי התאמה לתפקיד וקיומו של משבר אמון חריף ביניהם". רוזנבוים מצידה הודיעה אז כי "הניסיון לאיים עליי לא ירפה את ידיי". בעקבות מערכת היחסים הקשה, אמסלם אף הורה לה שלא לפנות אליו יותר בשום עניין. תביעתו של אמסלם לפטר את רוזנבוים נדונה בקיץ בפגישה שקיים נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ עם גורמים בממשלה, ובסיכומה הוחלט כי ייעשה ניסיון ליישב את המחלוקת החריפה בין השניים ולא להדיחה מתפקידה, אך הדבר לא קרה.

"העובדים חיים ב'קן הקוקייה'"

בימים האחרונים הוחלפו מכתבים קשים בין יו"ר הסתדרות עובדי המדינה אופיר אלקלעי לאמסלם. כאמור, אלקלעי פנה לאמסלם בנושא הבטחת זכויתיהם של העובדים במעבר. בתגובה, אמסלם שיגר לו מכתב שלשום בו הודיע כי "לא תהיה כל פגיעה בתנאי העובדים עקב המעבר, ואני אעמוד על כך".

אמסלם תקף את אלקלעי: "אם טובת העובדים היתה לנגד עיניך, היית בודק את היחס המתעמר של רוזנבוים כלפיהם. היא פיטרה בשנה וחצי האחרונות כמחצית מכוח האדם ברשות ודאגה לחסל את כל הדרג המקצועי - כ-30 עובדים מתוך מצבת של 70 עובדים. מעבר זה יעשה רק טוב לעובדים, בוודאי בהיבט האנושי והיחס, משום שכיום הם חיים ב'קן הקוקייה'".

עוד תקף אמסלם את אלקלעי בטענה כי הוא נמצא ב"ניגוד עניינים חמור". לטענת אמסלם, רוזנבוים פועלת למינוי אלקלעי כיו"ר החברה למשק וכלכלה, שמוחזקת במשותף על ידי הממשלה וההסתדרות. במקביל, בכתב התביעה שהגיש נגדה סגנה נדב צוק נטען כי היא התערבה בחוות דעת שניסח באופן שיאפשר למנות את יו"ר החברה למשק וכלכלה לדירקטור בבנק יהב, שהחברה מחזיקה ב-50% ממנו. לדברי אמסלם, "דירקטור בבנק יהב מקבל הטבה 'צנועה' של כ-200 אלף שקל בשנה, ואני יכול לנחש שהטבה זו תיפול בחלקך".

אלקלעי השיב לאמסלם והדגיש כי פנה אליו "כדי להבטיח את זכויותיהם של עובדי הרשות בטרם מימוש החלטת הממשלה להעברת העובדים ללא הסדרה ראויה. מצער שבמקום לטפל בבעיה זו ולפתור אותה בחרת לעסוק בי אישית על מנת לפגוע במאמציי ולייצר חוסר לגיטימיות לדרישותיי עבור העובדים. הדבר לא יצלח. האמירות האישיות והפוגעניות כלפיי במכתבך משוללות יסוד ולא ירפו את ידי הסתדרות עובדי המדינה ואני בראשה. נמשיך לטפל בהגנה על זכויות עובדי הרשות ללא מורא. בהיעדר הסדרה מלאה ותקפה של זכויות עובדים, נפעל בכל הכלים הארגוניים והמשפטיים העומדים לרשותנו".

ממיכל רוזנבוים נמסר בתגובה: "המכתב של ההסתדרות מדבר בעד עצמו. המהלך שמתוכנן, להעביר את רשות החברות ממשרד האוצר רק לשם אתנן פוליטי, לא רק שמהווה שלב נוסף בהנחת היד הגסה על רכוש הציבור, אלא גם פוגע בזכויות עובדי הרשות. חבל מאוד שיש מי שליבו גס גם בימים בהם עם שלם מגויס למלחמה על עתידו בארץ הזאת, וממשיך, הפעם בחסות המלחמה, לבזוז את הרכוש הציבורי לשם מטרות ציניות. אנו ברשות החברות מצפים מהשר אמסלם להתרכז עכשיו בזכויות העובדים, לדאוג להם לביטחון תעסוקתי אמיתי ולפיצוי הולם במקום לכלות את זמנו בלהסית את עובדי הרשות נגד המנהלת שלהם, ולאפשר לאנשי המקצוע להמשיך ולבצע את עבודתם במסירות ובניקיון דעת למען ישראל".

תגיות