אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משה בתיבה, עכשיו  בגרסת הגורמה סועדים בגן יעקב. מנות זולות ותפריט יין נרחב | צילום: אביעד פלד

משה בתיבה, עכשיו בגרסת הגורמה

בר היין קרוט החליף במהירות את מסעדת גן השקמים המהוללת, ומוציא ממטבחו מנות טובות לא פחות של קלאסיקה צרפתית עם טוויסט נהדר

19.03.2024, 07:02 | חיליק גורפינקל

לפני שנה, בעיצומה של המחאה נגד ההפיכה המשטרית, פתחו אנשי קבוצת we like you too (האחים רגב ושגיא עברון ושותפיהם) בגן יעקב את מסעדת "גן השקמים" בהובלת השפית הצעירה דנה לי ברמן, שהיתה אז בהיריון מתקדם.

תל אביב הסתדרה יפה בתור וגמרה את ההלל, בצדק, על המקום החדש.

ואז, בינואר האחרון, באמצע המלחמה, הודיעה ברמן על פרישתה המפתיעה מהמסעדה המצליחה ומעבר לרומניה. השמועות טוענות בתוקף שברמן פשוט קיבלה הצעה מקצועית שאי אפשר לסרב לה."הגעתי למצב לא הגיוני עם האמהות והמסעדה", היא מספרת. "המסעדה היתה חלום שהתגשם ורציתי להמשיך בו. ניסיתי לשכנע את שותפיי שזה הגיוני. לצערי, לא הגענו להסכמה והם לא ראו אופציה לתת לי ליהנות משני העולמות, אז דרכינו נפרדו".

רגעים ספורים אחרי הודעת הסגירה כבר הודיעו בעלי הבית על המקום החדש, עם שותפים לא פחות נחשבים ומוצלחים — השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג ממסעדת "פרא", שגם שייכת לקבוצה, וכבר נכתב פה שהיא אחת המסעדות הטובות בתל אביב בשנים האחרונות.


פאטה קרוט,  צילום: אביעד פלד פאטה קרוט | צילום: אביעד פלד פאטה קרוט,  צילום: אביעד פלד


בתוך שבועות ספורים פתחו השניים מחדש עם שותפיהם את “קרוט” (קיצור של "פאטה אן קרוט", Pate en croute, השם הצרפתי המקצועי למאפה בשר עטוף בבצק), ואכן, כמעט כל מה שמוגש פה עטוף בבצק. החל כמובן מאותו פאטה מפורסם שכאן מגיע אומנם בלי הג'לי המפריד בצרפת בין הבשר לבצק (לי הוא לא ממש חסר), אבל עשוי ביד בוטחת שלא היתה מביישת אף שרקוטייר צרפתי ומכיל בשר חזיר וחלקי פנים שלו, עם פיסטוקים לקישוט, בתוך בצק נהדר.

את החגיגה ממשיכים מאפה תרד שבושל בציר שמנת עם בשר סרטנים ובייקון בבצק כרוך, נקניקיית דג פלמידה וגבינת צ'דר בבצק קרואסון שמוגשת עם שומר כבוש ואיולי — מעין "משה בתיבה" ימי וגורמה, אם תרצו: יציאה לא נורמלית ממש וטעימה באורח לא חוקי. כן מוגשים טורטליני ממולאים בגבינת פקורינו ובייקון שמשתכשכים ברוטב חמאה ופיסות בייקון פריכות ועלי מרווה מטוגנים — והם לא פחות מוצלחים.

אפילו מנת הלחם מופלאה ממש: בגט מקמח מחמצת חורסאן פריך מבחוץ ורך מבפנים ולחם מחמצת נהדר מקמחים מלאים וגרעיני פריקי עם תיבול בטעמי אניס חזקים של גרעיני שומר, גרעיני כוסברה וגרעיני כמון. כל המנות כולן, כולל הלחם, היו טעימות בטירוף, יוצאות דופן ומיוחדות.

את המנות המושקעות, הלא יקרות (אומנם קטנות, אבל משביעות), מלווה תפריט יין נרחב ומרתק. אנחנו שתינו כוס מוסקדה לבן צרפתי מעמק הלואר, כוס קברנה פרנק צרפתי וכוס יין טבעי יווני אדום מענבי מאברו. כולם מעולים. בקיצור, "קרוט" הוא בעצם עוד בר יין. אבל איזה יופי של בר יין.

"קרוט", גן יעקב, תל אביב


תגיות