אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקל מתחזק אחרי נתוני האינפלציה: הדולר על 3.60 | Photos: IDF, Shutterstock

השקל מתחזק אחרי נתוני האינפלציה: הדולר על 3.60

התייצבות האינפלציה על 2.6% - בתוך תחום היעד של בנק ישראל - מחזקת את המטבע הישראלי מול הדולר והיורו. יוני פנינג, מזרחי טפחות: "השער הנוכחי של השקל מבטא פיחות של קרוב ל-2% לעומת רמתו בפברואר אשתקד - התוואי בהמשך די ניטרלי"

16.02.2024, 15:51 | חגי גלבוע

השקל מתחזק היום לאחר נתוני האינפלציה והדולר נסחר תמורת 3.60 שקלים. במקביל היורו יורד מול המטבע הישראלי ונסחר תמורת 3.886 שקל.

ברקע מדד המחירים לצרכן שפורסם אתמול ונותר יציב בינואר. על פי הלמ"ס, האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים מגיעה לרמה של 2.6% - הנמוכה ביותר שנמדדה מאז נובמבר 2021, לפני 26 חודשים. בעולם היורו יורד מעט מול המטבע האמריקאי ונסחר תמורת 1.0744 דולר.

מדד הדולר אינדקס, שבוחן את ערכו של המטבע האמריקאי מול סל של 6 מטבעות אחרים, עולה ב-0.2% לרמה של 104.52 נקודות.

הריסון של קצב עליית המחירים הוא כמובן חיובי, ואמור לאפשר לבנק ישראל להמשיך במגמת הורדת הריבית שעומדת כעת על 4.5%.

עם זאת, מתגברות ההערכות בשוק כי בנק ישראל עשוי שלא להוריד את הריבית בהחלטה הבאה שצפויה להתקיים בתאריך ה-26 לפברואר. זאת בשל העובדה כי הבנק הדגיש שהמדיניות שלו תתמקד "בייצוב השווקים ובהפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית".

"המדד מסכם תקופה ארוכה שבה האינפלציה השנתית ביטאה פיחות לשקל ביחס לרמתו בשנה הקודמת", אמר לאחר פרסום נתוני המדד יוני פנינג, אסטרטג העסקאות הראשי בחדר המסחר של בנק מזרחי טפחות. "בפברואר יישאר עוד קצת מזה, כאשר השער הנוכחי מבטא פיחות של קרוב ל-2% לעומת רמתו הממוצעת בפברואר אשתקד. אבל הדינמיקה לאחר מכן, והרמה הנוכחית מצביעות על תוואי דיי ניטרלי בהמשך".

גם להערכת פנינג, "בהתחשב בדינמיקה של השקל לאחר הורדת הריבית האחרונה, אנחנו סבורים כי בנק ישראל יעדיף להתמקד ביציבות המשקית בהחלטת הריבית הקרובה, קרי, יימנע מהורדת ריבית בהחלטה בעוד שבוע וחצי".



תגיות