אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלכלני GlobalX: אלה הגורמים שתומכים בעלייה מחודשת של מחיר הנפט אסדת נפט קידוח נפט משאבת נפט 1 | צילום: שאטרסטוק

כלכלני GlobalX: אלה הגורמים שתומכים בעלייה מחודשת של מחיר הנפט

השיפור במצב הקורונה בסין, הכוונה של ארה"ב לחדש את המלאים והשבתת צינור הגז מרוסיה לאירופה - כל אלה צפויים להגביר את הביקוש לנפט ולהעלות את מחירו

18.09.2022, 12:26 | ג'ון מאייר, בשיתוף Global X

השבוע שעבר עמד בסימן מדד המחירים לצרכן, שהפתיע כלפי מעלה, והעיד שהצרכן ממשיך להתמודד עם עליית יוקר המחייה, עם עלייה חודשית ניכרת בסעיפי הדיור, הטיפול הרפואי והריהוט. מאידך, ניתן לשאוב עידוד מהירידה של 5% במדד האנרגיה, וזאת בעקבות הירידה המשמעותית ביותר מזה חודשים שנרשמה במחירי הדלק וסחורות אנרגיה אחרות.

אנחנו סבורים כי לאור נתוני המדד, הבנק הפדראלי והשווקים ימקדו בטווח הקרוב את תשומת הלב שלהם במדד הליבה, שמגלם אינפלציה עיקשת יותר, שלמרבה הצעד יהיה יותר קשה למגר בטווח הקצר. כל עוד לא נראה שיפור במדד הליבה, הבנק הפדראלי יבחר ליישם מדיניות מוניטארית נוקשה יותר במטרה לצנן את הביקושים, זאת במטרה להשיב את האינפלציה לאזור היעד של 2%, דבר שלדענו אינו אפשרי בטווח הקרוב. החשש הוא שהבנק הפדרלי מבצע העלאות ריבית בזמן שהכלכלה ממשיכה להיחלש, גם אם הדבר טרם משתקף בנתונים. החשש הזה עמד מאחורי ירידות השערים החדות שראינו בשבוע שעבר.

גם שער הדולר משחק תפקיד במצב האינפלציה. העלייה במדד הדולר עשויה לסייע במיתון האינפלציה, מאחר שדולר חזק מוציא את הלחצים האינפלציוניים אל מחוץ לארצות הברית, אל שותפות הסחר שלה, והתנאים הפיננסיים הללו מסייעים לפד במאבק מול האינפלציה.

עבור אזור האירו, ההיחלשות בשער האירו-דולר הופכת את עלויות הייבוא ליקרות יותר, וגם את עלויות ייבוא האנרגיה, והדבר מכביד על תעשיות שונות באיחוד האירופי.

את הירידה האחרונה במחירי הנפט ניתן לייחס לשלושה גרומים: מדיניות "אפס הדבקות" בסין, שהובילה למגבלות שפגעו בצמיחה הכלכלית והורידו את הביקושים לנפט, מלאי הנפט הגבוהים שאגרה ארצות הברית, והתנאים המוניטאריים הנוקשים יותר, שפגעו בצמיחה הכלכלית.

עם זאת, כעת ישנם שינויים מבניים שעשויים להוביל לעלייה מחודשת של מחיר הנפט. ראשית, ארצות הברית אותתה שבכוננתה לחדש את מלאי הנפט שלה כאשר מחיר החבית יתקרב ל-80 דולר, ובכך למעשה יצרה תחתית למחיר. בסין, הירידה בהיקף הקורונה במדינה צפויה להגביר מחדש את פעילות הייצור, ובאירופה, הפסקת הזרמת הגז מצינור נורד סטרים 1 מחייבת את מדינות האיחוד לחפש חלופות לגז הטבעי מרוסיה.


תגיות