אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצאה את האשם: סין הדיחה את יו"ר רשות ני"ע אחרי הנפילות בבורסות הודח מתפקידו: הרגולטור הסיני על שוק ההון יי הוימן Yi Huiman | צילום: Visual China Group | Getty

מצאה את האשם: סין הדיחה את יו"ר רשות ני"ע אחרי הנפילות בבורסות

יי הוימן הוחלף בידי וו קינג שכיהן בעבר כיו"ר בורסת שנגחאי; בחודש שעבר מכרו משקיעים זרים מניות סיניות בשווי 2.5 מיליארד דולר, החודש השישי ברצף של משיכות הון; הצעדים הנוספים בהם נקט הממשל עד כה לבלימת הירידות, כמו הגבלת מכירות בחסר (שורטים), לא צלחו

07.02.2024, 13:25 | חדשות חוץ

בייג'ינג הדיחה את יו"ר רשות ני"ע (CSRC) של סין בעקבות הירידות החדות בשוקי ההון המקומיים, כשמדדי המניות בשפל של חמש שנים. מדד שנגחאי ירד ב-12.5% בשנה האחרונה, שנזן נחתך ב-26%, האנג סנג נפל ב-25%.

לפי דיווח בסוכנות הידיעות הממשלתית שינחואה, הקבינט החליף את יי הוימן (Yi Huiman) בוו קינג, שכיהן כיו"ר בורסת שנגחאי והיה בעל תפקיד בכיר ברשות המקומית. יי מונה לתפקיד ב-2019, הוא כיהן קודם לכן כיו"ר בנק התעשייה והמסחר של סין (ICBC), שם עבד במשך כשלושה עשורים. וו יחליף אותו גם כנציג המפלגה הקומוניסטית ברשות.

הדחתו של יי מגיעה בעוד שוקי ההון הסיניים מתמודדים עם ירידות חדות ומנוסת משקיעים, זאת על רקע ההתאוששות המקרטעת והעדר תוכנית תמריצים משמעותית. בחודש שעבר מכרו משקיעים זרים מניות סיניות בשווי של 18.2 מיליארד יואן (2.5 מיליארד דולר), וזה היה החודש השישי ברציפות של משיכות הון מהבורסה.

"הירידות החדות היו הקש האחרון ששבר את מעמדו של יי. זו לא הפעם הראשונה שסין מפטרת את יו"ר רשות ני"ע בתקופה של ירידות בשוקי ההון", הגיב לרויטרס שו טיאנצ'ן, כלכלן בכיר ב-EIU. "ניסיונו הקודם של וו בתעשייה, הן כרגולטור והן בבורסות, יביא בתקווה שינוי בגישה לעבר מדיניות של 'תשאירו את זה למקצוענים'", הוסיף.

הממשלה נקטה עד כה במספר צעדים, ביניהם הגבלות על מכירות בחסר, אך הם לא הצליחו לבלום את הירידות. גם הצהרות מצד חברי ממשלה על תוכניות תמריצים לא הואילו, במיוחד מכיוון שלא כללו כמעט שום פרטים.

בסוכנות בלומברג אמנם דיווחו כי בממשל הסיני עובדים על קרן חילוץ לשוק ההון בגובה 2 טריליון יואן (278 מיליארד דולר), אך לא התקבל אישור רשמי לכך.

הכלכלה הסינית התמודדה בשנים האחרונות עם מלחמת סחר מול ארה"ב (עוד בטרם הקורונה) וקריסת חברת הנדל"ן אוורגרנד שטלטלה את השווקים בסין ומחוצה לה והובילה למשבר מתמשך בסקטור הנדל"ן. הרגולציה המוגברת שהפעילו הרשויות נגד סקטורי הטכנולוגיה והחינוך היא סיבה נוספת לבריחת המשקיעים מהמדינה.



תגיות