אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יחידת דיור אחת על מגרש של דונם: תמר אברהם על הפלונטר שבין זכויות בנייה לזכויות קנייניות

שמאית המקרקעין והמשפטנית מסבירה כיצד ייתכן שזכויות הבנייה לא תואמות לזכויות הקנייניות ומה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה

14.02.2022, 10:41 | בשיתוף מערכת הנדל"ן

בעל מגרש שגודלו דונם וחמישה מטרים בדק את התוכניות החלות על המגרש ומצא שניתן לבנות על השטח בניין של חמש קומות עם עשר יחידות דיור. עד כאן נשמע מצוין, לא? הבעיה התחילה כאשר גילה בעל הקרקע לתדהמתו שהאישור מהבעלים של הקרקע מאפשר לו לבנות על המגרש יחידת דיור אחת בלבד.

תמר אברהם, שמאית מקרקעין ומשפטנית, מסבירה מהם שני הערוצים המקבילים שקיימים במקרקעין – ערוץ התכנון והבנייה מול הערוץ הקנייני – ומהי הסיטואציה הרווחת בה הם מתנגשים: חכירת קרקע מרשות מקרקעי ישראל. אברהם מספרת כיצד נוצר מצב בו הזכות הקניינית, שקיימת מתוקף תוכנו של חוזה החכירה בין חוכר הקרקע לבעלים, אינה תואמת לזכויות הבנייה שאושרו עבור הקרקע על ידי הרשויות, בהתאם לדיני תכנון ובנייה.

על מנת ליצור הלימה בין הזכות הקניינית לבין זכויות הבנייה המותרות, מציעה אברהם לחוכר לרכוש מבעל הקרקע את זכויות הבנייה או את זכות הבעלות, אך מתריעה מפני מקרים – כמו בדוגמה לעיל – של חריגה משטח של דונם אפילו במטרים בודדים, שכן אלו מייקרים את עלות רכישת הבעלות בעשרות אחוזים. לסיכום, ממליצה אברהם להיעזר בהערכה שמאית על מנת להבין מראש אם קיים פער בזכויות ולתכנן את ההתנהלות בהתאם. לפרטים נוספים>>






תגיות