אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים רמון, מבעלי שי מדיקל שקרס: "הושג הסכם למכירת המרכז הרפואי" חיים רמון | צילום: עוז מועלם

חיים רמון, מבעלי שי מדיקל שקרס: "הושג הסכם למכירת המרכז הרפואי"

המרכז הרפואי הפרטי ברמת גן התמוטט אחרי 7 שנות פעילות בלבד, כאשר בין הנושים 12 רופאים שטוענים לחוב של 2 מיליון שקל. חיים רמון, שר הבריאות לשעבר, ציין כי ההסכם למכירת המרכז "אמור לכסות את החוב כמעט במלואו, שרובו הוא לבנק הפועלים. אנו ממתינים לאישורו על ידי משרד הבריאות"

21.11.2021, 18:42 | שירות כלכליסט

שי מדיקל, מרכז רפואי פרטי שסיפק שירותי רופאים מומחים למבוטחי כל קופות החולים ברמת גן - התמוטט כלכלית לאחר שבע שנות פעילות, בין נושיו 12 רופאים שטוענים לחוב של 2 מליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט:

לפי עו"ד חיות גרינברג, המייצגת את אותם 12 מרופאי המרכז הרפואי הפרטי, עבור המרכז עברו עשרות רופאים מומחים נוספים לכל הפחות. 

שר הבריאות לשעבר חיים רמון, יו"ר המרכז, המחזיק ב-11% מהמרכז הרפואי הפרטי אמר לכלכליסט: "היום חתמנו על הסכם למכירת המקום שאמור לכסות את החוב כמעט במלואו, שרובו הוא לבנק הפועלים. אנו ממתינים לאישור ההסכם על ידי משרד הבריאות".  


עו"ד חיות גרינברג, צילום: שני נחמיאס עו"ד חיות גרינברג | צילום: שני נחמיאס עו"ד חיות גרינברג, צילום: שני נחמיאס


בסוף השבוע האחרון שלחה עורכת דינם של אותם רופאים מכתב לשר הבריאות לשעבר חיים רמון, שהוא דירקטור בחברה ובעלים של 11% ממנה כמו גם לדירקטורים האחרים – ובו התרעה לפני נקיטת הליכי לבקשת פירוק.

עו"ד גרינברג הסבירה לכלכליסט: "כשחברה לא עומדת בהתחייבות, ויש חשש שכספים ילכו לצרכים לא נכונים כי אין לה לשלם הכל לכולם, נדרש שבית משפט ימנה בעל תפקיד שינהל את סדרי הנשייה ואת אופן השימוש במשאבים ובכספים של החברה".

עו"ד חיות גרינברג אמרה לכלכליסט: "אני פניתי בשם מעל 10 רופאים (אני מייצגת פלסטיקאים, מרדימים, מנתחים. יש מי שזה עיקר פרנסתם ויש רופאים שבנוסף. בכל מקרה מדובר על הכנסה בהיקף משמעותי מבחינת ההשפעה על תנאי המחייה שלהם), שממתינים לקבל כספים עבור הטיפולים שהם ביצעו, חלקם מחודש אוגוסט, חלקם מספטמבר אוקטובר, ואחדים עוד מלפני כן, ובית החולים פשוט לא משלם להם, ואף שלח להם מכתב בו הוא מבקש שמי שמחזיק צ'קים של בית החולים שלא יפקיד אותם מאחר ואין בחשבון החברה כיסוי לתשלומים הללו. 

"כספים שמגיעים לרופאים הופנו למטרות אחרות"

"זה היה הטריגר שלהם להבין שמשהו לא בסדר, וגם שכלו כל הקיצים והם לא מעונינים להמתין יותר, וגם חוששים שבית החולים יפנה את הכספים שקיבל ממטופלים שלהם  למקורות אחרים על פי סדרי העדיפויות שלו. אינני יודעת אם מדובר בבנקים, או נושים אחרים שלהם הם חייבים כסף, אבל מקורות שיותר לוחצים או יותר חשובים להם".

לדברי עו"ד גרינברג: "לרופאים אסור לקבל תשלום באופן ישיר בגין הטיפול שהם מבצעים מתוקף חוק, ואז בית החולים מקבל את הכספים מהמטופלים, אמור להוריד מזה שירותים שמספק בית החולים, ולשלם להם. כאן כבר הצטבר סכום עבור מטופלים שהרופאים הביאו וסגרו, עבדו עבורו - אבל הכסף לא מגיע אליהם. אז יכול להיות שבית החולים במצוקה תזרימית, חייב כסף למזכיר, לבנק, או למלווה מסויים, ואז הוא מחליט במקום לקחת את הכסף של הרופא ולשלם לו אותו – לשלם אותו לצרכים אחרים. זה מצב אבסורדי. כיוון שמי שהביא את העבודה הוא הרופא שמקבל את השירות מבית החולים, בסוף הרופא מוגדר כנותן השירותים לבית החולים (אחות, מרפאה, אדמיניסטרציה וכו') כי בפועל המצב הוא הפוך. רק כלפי 12 הרופאים שאני מייצגת החובות מסתכמים ב-2 מליון שקל, אפשר להניח כמה הרבה אותם רופאים עבדו בשביל ההכנסות האלו". 


חיים רמון, מיקי אלון חיים רמון | מיקי אלון חיים רמון, מיקי אלון


לדבריה: "דווקא בגלל הרקע הציבורי של מי שהיה שר הבריאות לשעבר, ומזוהה עם מערכת הבריאות -  מצופה שחיים רמון יבין היטב את המשמעות של רופאים שעובדים שעות רבות, אחרי שנים בהם צברו את המוניטין שלהם, כשהם למעשה מי שבזכותם הגיעו מטופלים לבית החולים -  מצופה שדוקא הוא יהיה רגיש וער לסיטואציה המקוממת והלא הוגנת הזו ויפעל בכל דרך שצריך כדי שהרופאים האלה יקבלו את הכספים עבור מטופלים שהם הביאו ושעבדו עבורם.  

"הודענו במכתב שרופאים שמחזיקים צ'קים ביד שממתינים למועד הפרעון שלהם לא ימתינו מעבר למחר - אלא אם כן יוצא לנו פתרון בטוח ואמיתי, לצערי עד לרגע זה אף אחד לא פנה אלינו. מי שהרים את הכפפה, ומנסה לעצור את העיוות הזה הוא ארגון הרופאים העצמאיים בישראל: ארצ"י".

לדברי גרינברג: "מחר הרופאים יפקידו את הצ'קים ואני מניחה שהם יחזרו בהעדר כיסוי מספיק. הצעד הבא שנדרש לו עשוי להיות בקשה לצו פתיחת הליכים של חדלות פרעון, הליך שמטרתו למנות נאמן מתחת לבית משפט שיחקור ויפקח על הפעולות של החברה, יקח את כל סמכויותיה על מנת  לנהל אותן בעצמו. היינו שמחים שיהיה רוכש אנחנו רק לא יודעים על איזה בור כספי מדובר, ואיזה הצעת רכישה יכולה להיות על הפרק. הפתרון המיטבי הוא כמובן שבית החולים ירכש בהליך ראוי מבחינת התמורה והתנאים".

"אם לא יאשרו את המכירה אמצא דרך להפעיל את המקום"

בשיחה עם כלכליסט טען חיים רמון: "בית החולים הפרטי נמכר, חתמנו על חוזה היום. לא ניתן למסור למי מוכרים כי אני תחת סעיף סודיות אך לא אתפלא עם חלק מן הרופאים יודעים. המכירה היא כפופה לאישור משרד הבריאות. אם לא יאשרו את המכירה אמצא דרך להפעיל את המקום מחדש, הרשיונות הם בתוקף, והרופאים לא תובעים אותי אלא את המקום, ובכל מקרה זאת הסיבה שביקשתי מהרופאים להמתין, ורובם נענו למעט הרופאים המיוצגים על ידי עו"ד גרינברג. 

"זה נראה כאילו אנחנו בסדר מבחינת האישור הצפוי של העסקה, אבל אני לא יכול לבוא ולהמר מה רגולטור יעשה, הייתי שם, אף אחד לא יודע מה רגולטור יחליט, מה שיקוליו ומה יקרה. אני יכול רק לומר שכל ההליך שקוף למשרד הבריאות, הפניה לרוכש היתה על דעתו, אני נוטה להאמין שיאשרו כי ההליך היה שקוף להם, נמסר להם,   היתה אפילו שיחה משולשת ביני לבין הקונה לבין משרד הבריאות. עשינו את הדברים הכי טוב שאפשר ואנחנו מקוים לטוב. יכולנו ללכת בדרך הקלה לכונס והם לא היו מקבלים שקל, אבל אני אדם הגון, רוצה לשלם את כל החובות של המקום, עבדתי קשה כדי למצוא קונה, להגיע איתו להסכם, כשיגיע הכסף מעריך שהמרכז ישלם את כל חובותיו. אני מקוה שעד סוף דצמבר, בעוד חודש, נדע.

"ביקשנו מהרופאים להמתין חודש - הם לא רצו, זו זכותם"

לדברי רמון: "מנכ"ל המרכז עמד עם הרופאים בקשר על מנת להסביר להם שאנחנו בעיצומו של תהליך מכירה. הרופאים יכולים לתבוע, זאת חברה בע"מ, אבל אני מקווה שיגלו סבלנות ממקום שהתפרנסו ממנו כ"כ יפה, קיבלו ממנו את כל השירותים ושירות טוב שאותו כולם שיבחו, מן הראוי שימתינו עוד חודש. מדובר בעיקר ברופאים שמרויחים עשרות אלפי שקלים לחודש ואינם רעבים ללחם. אנחנו משלמים לרופאים כעבור 60 יום כך שהאיחור עדיין לא דרמטי. מה שקרה הוא שהמשקיעים הנוכחיים החליטו להפסיק להשקיע, אני היו"ר אבל רק בעל 11% מהמניות. 

"רוב החוב הקיים הוא לבנק הפועלים, וגם איתו אנחנו בהדברות, עובדה שהבנק ונושים אחרים מגלים סבלנות. אני אישית עובד שם קרוב לשנתיים ולא משכתי שקל מהמקום, כי לא היו רווחים ולא רציתי להכביד, חשבתי שכשיהיה צורך גם אני אקבל את הכסף. מהרופאים ביקשנו באמצעות המנכ"ל להמתין עוד חודש. חוקית הם צודקים, אבל אתית פחות. פנינו לרופאים שלא יפקידו את הצ'קים, כי אנחנו בתהליכי מכירה, המקום כרגע לא עובד ופעיל, הודענו על הפסקת הפעילות – ומרגע שכן הפסיקו להעביר לנו כסף ודחו ניתוחים ואין לנו טענה על זה. בעניין שכר 12 הרופאים – גם מהם ביקשנו מהם לחכות חודש ימים, הם לא רצו וזו זכותם".

יו"ר ארגון ארצ"י, ארגון הרופאים העצמאים בישראל, ד"ר אייל שפירא, התייחס לפרשה: "המרכז הרפואי שי מחזיק את כספי הרופאים כבני ערובה. מדובר בכספים ששילמו מטופלים לרופאים ובהתאם לחוק המעוות שקיים היום, רק המרכז הרפואי בו עובדים הרופאים רשאי להעביר להם את הכספים. המרכז הרפואי שי החליט באופן חד-צדדי, כבר לפני מספר חודשים, למנוע מהרופאים את כספם ולהשתמש בו לצרכיו העסקיים. ארצ"י תסייע לרופאים העצמאים במאבקם לקבל את כספם. הגיע הזמן לשים סוף לעיוות שיצרה הממשלה לפיו הרופאים העצמאיים תלויים כלכלית בחסדי המוסד הרפואי הפרטי בו הם מטפלים במטופליהם". 

תגיות