אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפחתת השימוש באנטיביוטיקה: MeMed גייסה 93 מיליון דולר מימין ד”ר ערן אדן וד”ר כפיר עובד | צילום: אלעד גרשגורן

הפחתת השימוש באנטיביוטיקה: MeMed גייסה 93 מיליון דולר

הבדיקה שפיתחה החברה מעניקה מענה מהיר לשאלה אם זיהום נגרם על ידי חיידק או נגיף; ד"ר ערן אדן, מנכ"ל ומייסד שותף, "אחד האתגרים שלנו - מסחור הטכנולוגיה, את הרווחים נקבל ממכירה של הבדיקות"

10.01.2022, 09:00 | מאיר אורבך

חברת MeMed הישראלית, גייסה 93 מיליון דולר בסבב גיוס E שכולו נכנס לקופת החברה. ההשקעה מביאה את סך ההשקעות בחברה למעל 200 מיליון דולר (כולל מענקים מצבא ארה"ב ומהאיחוד האירופי). החברה פיתחה בדיקה שנועדה לצמצם את שימוש היתר באנטיביוטיקה באמצעות מענה מהיר לשאלה אם זיהום נגרם על ידי חיידק או נגיף.

קראו עוד בכלכליסט:

את הגיוס הובילו משקיעים חדשים לצד משקיעים קודמים ביניהם: קרן הורייזן ונצ'רס של המיליארדר הסיני לי קא שינג, קרן שביט קפיטל, חברת קיסריה מדיקל אחזקות, יוניון טק ונצ'רס, כלל ביטוח, הפניקס, בנק הפועלים, מייסד סקייפ יאן טלין, קרן Social Capital, קרן Touchwood Capital,La Maison Partners, WTI ומשקיעים נוספים. החברה סירבה לציין את השווי שבו גייסה אך אמרה שעלה משמעותית מאז הגיוס הקודם.

"הגיוס מתחבר לאישור שקיבלנו לאחר עשור שבו נפתחו לנו הרבה אפשרויות. סיימנו מסע של עשור מרעיון על מפית בחדר של המטבח של סבתא עד לאישור", אמר לכלכליסט ד"ר ערן אדן, מנכ"ל ומייסד שותף ב- MeMed. "מערכת החיסון שלנו היא כלי איתור מדויק לדעת מה קורה בגוף שלנו. חיפשנו פתרון לאבחון האם זה חיידק או וירוס ומה הטיפול הנדרש. לקח לנו שלוש שנים למצוא את המולקולות שעוסקות בזה ולאחר 4 שנים לקחנו את הטכנולוגיה ונתנו אותה לרופאים מומחים בישראל ובעולם שעשו מחקרים קליניים בלתי תלויים על החברה. המחקר הראשון שלנו המשמעותי ב-2017 הוכיחו שאכן התוצאות שלנו אמיתיות.


מימין ד”ר ערן אדן וד”ר כפיר עובד, צילום: אלעד גרשגורן מימין ד”ר ערן אדן וד”ר כפיר עובד | צילום: אלעד גרשגורן מימין ד”ר ערן אדן וד”ר כפיר עובד, צילום: אלעד גרשגורן

"ניסינו לעבוד עם כל חברות התרופות הגדולות ולא הצלחנו והבנו שאנחנו צריכים לפתח מערכת שמסוגלת למדוד חלבונים בזמן אמיתי. שזה כמו לקחת מגרש כדורגל לכסות אותו במיליוני סוכריות MM ולמצוא שם סוכריות סקיולס בודדות. בשלב זה נכנס הצבא האמריקאי והאיחוד האירופי נתנו לנו כ-30 מיליון דולר והצלחנו למדוד את המולקלות תוך 15 דקות", אמר  ד"ר ערן אדן.

"נכנסנו לדיאלוג עם ה-FDA לפני חמש שנים ובסופו של דבר כדי להוכיח היינו צריכים להביא מחקר נוסף שמי שהוביל אותו הוא ראש הקתדרלה בהרווארד. עמדנו בדרישות הקפדניות ביותר והגשנו את זה ל-FDA וקיבלנו אישור על האפליקציה שמאפשרת להבדיל בין חיידקים לוירוסים לילדים ומבוגרים. הם חשבו שהדאטה מצדיק את זה לכל מחלה זיהומית - דלקת ריאות, דלקת בדרכי השתן וזיהום כללי לשוק מאוד רחב. ה-FDA נתן לנו פתח לשוק רחב יותר ממה שרצינו. הם הבינו שאנחנו מסוגלים לתפוס זיהומים חיידקיים שמתלבשים על זיהומים ויראליים", הוסיף ד"ר ערן אדן .  

"בשנה הקרובה נמציא עצמנו מחדש ועכשיו יש לנו שלושה אתגרים. התוכנה היא מאוד קלה לייצור והחומרה קשה והחומר הביולוגי מאוד קשה. הייצור כולו יעשה בארצות הברית ואירופה. אנחנו מתחילים להביא ידע רב מכל העולם לארץ כדי שיהיה לנו ידע קרוב למו"פ שלנו בארץ. האתגר השני שלנו זה מסחור ואת הרווחים שלנו נקבל ממכירה של הבדיקות. במסחור עצמו נלך ישירות לארצות הברית וקצת באירופה וכמובן בארץ. אנחנו מתמקדים כיום באוכלוסיות שמגיעות לחדר מיון וטיפול נמרץ. גייסנו 25 אנשים בארצות הברית לטפל בהסתערות שלנו על חדרי המיון במדינה. האתגר השלישי איך נרחיב ממוצר אחד לשלל מוצרים שיודעים לטפל במספר רב של מחלות", אמר אדן.

MeMed פיתחה גם בדיקת קורונה המסוגלת לחזות הידרדרות במצבם הבריאותי של חולים, אשר אושרה לשיווק באירופה ובישראל. "הבעיה שהבדיקה שלנו מנסה לפתור היא כשמגיע חולה שהוא מאומת והשאלה היא האם הוא הולך להתדרדר או לא. כיום יש פרוטוקולים שמתבססים על גיל, מין ומחלות רקע. אנחנו רצינו לבדוק האם יש אותות במערכת החיסון שייתנו לנו אותות שבועיים מראש על סכנה כזו ויש לנו עכשיו מוצר מאושר לבדוק את הנושא", מוסיף ד"ר ערן אדן.

MeMed נוסדה ב-2009 על ידי אדן וד"ר כפיר עובד,  החברה מעסיקה כיום 100 עובדים בישראל אירופה וארצות הברית. מריבת העובדים בחיפה והשאר בארצות הברית ואירופה וכן כמה עשרות עובדים במשרה חלקית.

MeMed,  קיבלה לאחרונה את האישור הרגולטורי (K510) ממנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA), לשיווקה בארה"ב של הבדיקה של החברה, בדיקה המסייעת לקלינאים להבחין בין זיהומים ויראליים לבין זיהומים חיידקיים, ושל  הפלטפורמה פורצת דרך למדידת מספר רב של חלבונים בו-זמנית, תוך מספר דקות וברמת דיוק גבוהה. הבדיקה אושרה לשימוש בילדים ובמבוגרים. 


תגיות