אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היציאה של פולקסווגן מרוסיה תתעכב: האוליגרך דריפסקה תובע אותה על הפרת שותפות אולג דריפסקה. לטענת פולקסווגן יחסי השותפות הסתיימו | צילום: Simon Dawson/Bloomberg

היציאה של פולקסווגן מרוסיה תתעכב: האוליגרך דריפסקה תובע אותה על הפרת שותפות

לפי דיווח בפייננשל טיימס, ביהמ"ש ברוסיה הקפיא את נכסי החברה הגרמנית שהודיעה על הפסקת פעילותה, בשל תביעה ב-204 מיליון דולר שהגישה גא"ז גרופ של דריפסקה, שלטענתה הסכם השותפות שלהן הוא עד ל-2025. פולקסווגן מחקה ב-2022 קרוב ל-2 מיליארד יורו משווי עסקיה ברוסיה

21.03.2023, 11:30 | חדשות חוץ

התוכניות של פולקסווגן להוציא את הפעילות שלה מרוסיה עלולות להתעכב, לאחר שבית המשפט הקפיא את נכסי החברה במדינה בעקבות תביעה שהגישה חברת גא"ז גרופ (Gaz Group) של אולג דריפסקה.

יצרנית הרכב הגרמנית הודיעה בשנה שעברה כי בכוונתה להפסיק לייצר מכוניות ברוסיה. ההחלטה חלה על המפעל בקלוגה, שם היא עדיין משלמת שכר לכ-4,000 עובדים כדי שיישארו בבית, ומפעל ייצור בניז'ני נובגורוד, שהפעילו ביחד עם יצרנית המכוניות הרוסית גא"ז.

בפייננשל טיימס דיווחו כי התביעה הוגשה בשבוע שעבר והיא מערערת על ההחלטה לסיים את השותפות שהייתה אמורה להמשיך עד 2025. בתביעה ביקשו להקפיא את נכסי פולקסווגן בטענה שהחברה מתכננת לצאת מהמדינה "בעתיד הקרוב ביותר". גא"ז, שבבעלות דריפקסה עליו הושתו סנקציות לאחר הפלישה לאוקראינה, דורשת גם 204 מיליון דולר מפולקסווגן. בית המשפט הקפיא את המניות של פולקסווגן בחברה הבת הרוסית שלה, פולקסווגן רוס וכן מספר מפעלים, ציוד ייצור ומניות בארבע חברות שירותים פיננסיים נפרדים.

"הופתענו לקבל את התביעה של גא"ז בדיוק בשלב הזה", נמסר בתגובה מפולקסווגן, שהוסיפו כי בין שתי החברות שררה "מערכת יחסים עסקית טובה שהסתיימה באמצע 2022 בהתאם לתנאים עליהם הוסכם". לפי פולקסווגן, הם הגישו בקשה לרשויות ברוסיה למכור את העסקים במדינה, כולל המפעל בקלוגה, ל"משקיע רוסי מוכר".

"אנחנו מקווים שהתביעה הזו לא תוביל לעיכוב בעסקה, שנועדה להגן על התעסוקה של העובדים", ציינו.

מגא"ז לא התקבלה תגובה.

פולקסווגן מחקו בשנה שעברה קרוב ל-2 מיליארד יורו משווי העסקים הרוסיים שלהם, אך לא חשפו מה השווי המדויק של העסקים שנותרו, שכוללים הלוואות לרכישת מכוניות, חוזי שכירות ותיקונים, ומשמשים לתשלום השכר לעובדים במפעל הסגור. לפי אדם המעורה בנושא "לא מדובר במיליארדים".

הקשיים של פולקסווגן מדגימים את האתגרים שעומדים בפני חברות מערביות המנסות למצוא פתרונות לעסקים שלהן ברוסיה לנוכח הסנקציות. לפי החוק ברוסיה, חברות ממדינות המוגדרות כ"לא ידידותיות" וכוללות בין השאר את מדינות האיחוד האירופי וארה"ב, נדרשות לקבל את אישור הממשלה למכירת העסקים. כמו כן, הרשויות ברוסיה הן שקובעות את שווי העסקים ומבצעות הנחות של כ-50%. המוכרים יכולים להחליט האם לקבל את הכסף בתשלומים לאורך מספר שנים או לבצע "תרומה" שעומדת על 10% משווי העסקה ישירות לממשלה הרוסית. חברת הגז הגרמנית ווינטרשאל דאה אמרה בחודש שעבר כי היא שוקלת לתבוע את הקרמלין לאחר שמחקו 2 מיליארד דולר מהחשבונות שלה.


תגיות