אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחיקת ענק העבירה את סילברסטין להפסד רבעוני של 221 מיליון דולר לארי סילברסטין, בעל החברה | צילום: בלומברג

מחיקת ענק העבירה את סילברסטין להפסד רבעוני של 221 מיליון דולר

חברת הנדל"ן הניו־יורקית, שגייסה אג"ח בת"א, הכירה במקביל לשיח עם רשות ניירות ערך בירידת ערך של 210 מיליון דולר בנכסיה, וסיימה את הרבעון בהפסד של 221 מיליון דולר. חובה למחזיקי האג"ח עומד על כ־1.35 מיליארד שקל

03.12.2023, 21:28 | גולן חזני

חמש שנים אחרי שגייס לראשונה בבורסת ת"א אג"ח בהיקף של 700 מיליון שקל, לטובת פורטפוליו הנדל"ן שלו, נאלץ איל הנדל"ן האמריקאי לארי סילברסטין להתמודד עם מחיקת ענק והפסד כבד.

החברה שבבעלותו, סילברסטין נכסים לימיטד, הכירה בדו"חותיה לרבעון השלישי בירידת ערך של נכסים שבבעלותה בהיקף של כ־210 מיליון דולר, מתוכם 132 מיליון דולר על נכסים המוחזקים בחברה ו־77 מיליון דולר על חלקה בנכסים המוחזקים באמצעות חברות כלולות. כתוצאה מכך סיימה סילברסטין את הרבעון בהפסד של 221 מיליון דולר לעומת רווח של 30 מיליון דולר ברבעון המקביל. את תשעת החודשים הראשונים של 2023 היא סיימה בהפסד כבד יותר של 252 מיליון דולר לעומת רווח של 91 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

ההפחתה העמוקה בשווי הנכסים בוצעה, בין היתר, במקביל לשיח של החברה עם סגל רשות ניירות ערך בקשר לשווי ההוגן של נכסי החברה ולסבירות הנחות המפתח שהובאו בחשבון בהערכות השווי — בין היתר שיעורי התפוסה שהונחו בשנות התחזית. ההפחתות של 132 מיליון דולר בוצעו בנכסים סילבר טאואר, ריבר פלייס, MB, ומרכז הסחר העולמי. במסגרת הדיונים עם רשות ני"ע, שבמהלכם היא הביעה את עמדתה לגבי הנחות מסוימות שאותן יש ליישם לצורך בחינת שווי נכסי החברה — ובכלל זה שיעורי התפוסה — הביאה סילברסטין נכסים בחשבון את עמדת הרשות כפי שהובעה בפניה, ציינה החברה בדו"חותיה.

האג"ח של סילברסטין נסחרות בתשואות נמוכות יחסית של כ־6.5%. החברה יצקה לתוך החברה הייעודית שגייסה את החוב בת"א 17 נכסים להשכרה, בעיקר משרדים במנהטן. התחייבויות החברה עומדות על 1.6 מיליארד דולר, והונה העצמי עמד בסוף הרבעון השלישי על 1.85 מיליארד דולר. סילברסטין גייסה 200 מיליון שקל נוספים בהרחבת סדרת אג"ח א' שלה, והיום עומדת יתרת החוב בה על כ־400 מיליון שקל. בסדרה ב', שגויסה ב־2019, יש לחברה חוב של 945 מיליון שקל.

החברה ציינה כי לאור אי־הוודאות בשווקים היא מנהלת דיונים מול מעריכי השווי, ולכן במקומות שבהם עלו סימנים לשינוי בשווי "בוצע עדכון להערכת השווי והתאמות לחלק מההנחות, כגון העלאת שיעור ההיוון וכן עדכון בשיעורי התפוסה שהונחו (נקיטת גישה המבוססת על שיעור התפוסה בפועל בנכס ועל שיעור התפוסה באזור שבו מצוי הנכס)".

תגיות