אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוטי טיטמן הצליח לשכפל את הקסם אפילו במרכז מסחרי אפרורי הטירימיסו והפיצה של מסעדת ג'ונס | צילום: בר כהן

מוטי טיטמן הצליח לשכפל את הקסם אפילו במרכז מסחרי אפרורי

בר ג'ונז שבקריית אונו מציע שילוב של פיצות ופסטות מופלאות עם ווייב ג'אזי אפלולי ומגניב - לא פחות מזה של גרסת המקור שבשוק לוינסקי בתל אביב

04.09.2023, 19:39 | חיליק גורפינקל

אחד הז'אנרים המגונים ביותר בביקורת מסעדות הוא כנראה זה שבו המבקר מתפעל עד עמקי נשמתו ממסעדה טובה - יותר או פחות - מחוץ לתל אביב, רק, או בעיקר, משום שהיא שם. כלומר מחוץ לתל אביב. ועדיין כשמישהו פותח בר פיצות אפלולי במרכז מסחרי אפרורי בקרית אונו. וכשהמישהו הזה הוא לא פחות ממוטי טיטמן, מי שחתום על "מלגו ומלבר", אחת המסעדות הטובות בישראל - גם לפי דירוג סן פלגרינו המהולל ההשוואות מתבקשות.

העלילה מסתבכת כשאותו טיטמן חתום גם על מקום זהה לזה שבקרית אונו בלב המאפליה של שוק לוינסקי. בר הפיצות ג'ונז של טיטמן החל את דרכו לפני כמה שנים ברחוב זבולון, מהרחובות הצדדיים והיותר "שווים" של השוק, והוא היה ונותר בר אפלולי ואולטרא-אופנתי, אבל כזה שמצליח לנצח את המודעות העצמית שלו לא רק בעזרת איזו ויבראציה ג'אזית אלא גם בזכות האוכל הנהדר של בעל הבית.

ולכן, השמועה על שכפול של ג'ונז בקריית אונו, לוויין השינה ההולך ומתאכלס בתל אביבים שאינם יכולים לעמוד יותר במחירים של מולדתם, נשמעה כמהלך מתבקש אמנם אבל כזה שנועד לכישלון. לך תביא את שוק לוינסקי הכה מגניב לקריית אונו.

מבחוץ זה אכן נראה כמו כישלון ידוע מראש. מרכז מסחרי מפלסטיק. אבל כשנכנסנו, הו איזו הפתעה. מוזיקת ג'אז מעולה, אפלולית מתבקשת, סלון עם שטיחים פרסיים וספות, בר, ארונות עמוסים תקליטים ישנים. בקיצור, הניסיון להעתיק את הבר מלווינסקי לקריית אונו מצליח.

ג'ונז, גם באונו וגם בלווינסקי, הוא הרבה יותר מבר הפיצות שהוא מכריז על עצמו. הפיצות נהדרות. אנחנו אכלנו פפרוני עם צ'ילי, מופלאה ממש. טעמנו גם פסטה - "סוכריות" אנילוטי (אותן מעטפות פסטה שהפכו לאופנתיות כל כך לאחרונה) ממולאות בדלעת ומוגשות ברוטב חמאת מרווה עם מנגולד ושליכטה של שמנת חמוצה ליד. פצצה.

אלא שלפני הפיצה והפסטה הגיעה סוללה של ראשונות שהדגימו יותר מכל למה ג'ונז הוא ממש לא רק בר פיצה או כזה שמגיש גם פסטה. קורנדביף מעולה שבמעולים שהוגש עם קורנישונים וכרוב כבוש וערימת עלי רוקט, בטטה לבנה אפויה בציר עוף חום עם סחוג ויוגורט, אולי המנה הטובה בארוחה – לא קל היה לבחור; קרפצ'יו טונה עם ג'ינג'ר פריך, פלחי ליים מקולף וצ'ילי ירוק, מנה מופלאה ממש; עוד מנת טונה - הפעם טרטר בווינגרט הדרים עם פרוסות פאקוס טרי וגרגירי חיטה תפוחים, מין שלווה לגדולים; עוד מנת דג נא נהדרת ממש שמזכירה מהיכן מגיע טיטמן (מלגו שלו היא מהטובות שבמסעדות הדגים); סלט קיסר עשוי קום איל פו עם חסה טרייה ורעננה שברעננות.

אחרי כל זה קינחנו בטירמיסו נהדר ממש וקרמו שוקולד עם ערימת קצפת בראשו, שני קינוחים לא פחות טובים מהאוכל. לצד כל אלו דגמנו כוס ריזלינג אלזסי נהדר מיקב הוגל וכוס יין יווני לבן יבש. תפריט היין גם הוא ממש לא פרובינציאלי אלא כזה שברור שהושקעו בו מחשבה וידע.

ג'ונז קריית אונו הוא אם כן מקום ששווה לנסוע אליו במיוחד מתל אביב. עד כדי כך. ואם במקרה אתם כבר גרים בקריית אונו, ובכן, אני קצת מקנא בכם כרגע. אבל אני אחזיק מעמד.

טרטר טונה - 58 שקל

קרפצ'יו טונה - 55

בטטה לבנה – 46

קורנדביף - 55

סלט קיסר – 59

פיצה פפרוני – 76

אניילוטי דלעת – 72

טירמיסו – 42

קרמו שוקולד – 38

כוס ריזלינג - 39

כוס יין יווני – 44

הכתובת: שלמה המלך 2, קריית אונו

תגיות