אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

היזם פשט רגל באמצע פרויקט התחדשות עירונית. מה יעשו הדיירים?

היזם נקלע לקשיים או פושט רגל לאחר שכבר הרסו את הבניין ודיירים עזבו? עו"ד ארנון יהב, שותף מנהל, יהב ושות' חברת עורכי דין, מסביר מה מגן על הדיירים במקרה כזה, וכיצד לחשב סיכונים כבר בשלב מוקדם של העסקה.

03.09.2023, 16:20 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


הריבית ממשיכה לטפס, הוצאות מימון בניה עולות, יכולת קבלת אשראי מהבנקים יורדת, פחות אנשים קונים נכסים. כל אלו משפיעים לרעה על חברות הנדל"ן כשיזמים רבים נקלעים לקשיים.

הבעיה מסלימה כאשר יזם פושט רגל באמצע פרויקט התחדשות עירונית. במקרה כזה, כך מסביר עו"ד ארנון יהב, שותף מנהל, יהב ושות', חברת עורכי דין, צריך לראות באיזה שלב נמצא הפרויקט. כל עוד הדיירים לא עזבו את ביתם הם מוגנים על פי הסכם.

אולם מרגע שדיירים מפנים את בתיהם וכבר הרסו את הבניין, מגיע לעזרת הדיירים חוק המכר. על פי חוק זה, הבנק או חברת הביטוח שסיפקו ערבויות באים להגנת הדיירים ועליהם מוטלת המשימה להחליף ליזם חדש.

נקודה חשובה נוספת שבאה להקדים תרופה למכה היא להבין מראש את הסיכונים הכרוכים בעסקת התחדשות עירונית. נציגות בניין צריכה לפני מעמד החתימה לדעת באופן יסודי מי החברה היזמית, מה היקף העסקים שלה ועוד פרמטרים נוספים. כמו כן, מומלץ לקחת עורך דין שמלווה את הדיירים, מייצג את האינטרסים שלהם ומספק להם ייעוץ משפטי.

יהב מוסיף כי עסקאות התחדשות עירונית הן תהליך שלוקח זמן, ולכן לא כדאי להשהות יותר מדי את החתימה. מאחר והסיכונים יחסית ממוזערים, ברוב המקרים עדיף לחתום ולהתקדם בפרויקט, וכך לא להיגרר לעיכובים של שנים קדימה.

אם אתם דיירים לפני או בעיצומו של פרויקט התחדשות עירונית וחוששים מקריסת יזם – חשוב שתצפו בכתבה הבאה.

לפרטים נוספים>>


תגיות