אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איבדו את המומנטום: הפעילות התעשייתית בסין הצטמצמה זה החודש השלישי ברציפות סין כלכלת סין בייג'ינג דגל | צילום: בלומברג

איבדו את המומנטום: הפעילות התעשייתית בסין הצטמצמה זה החודש השלישי ברציפות

תנופת הצמיחה שאפיינה את סין לאחר נטישת מדיניות הזירו-קוביד בסוף השנה התפוגגה. מדד מנהלי הרכש (PMI) במדינה עמד ביוני על 49 נקודות, כשרק רמה של 50 נקודות ומעלה מצביעה על התרחבות. במקביל הפעילות הלא תעשייתית הייתה הנמוכה ביותר השנה. ההאטה בכלכלה העולמית עלולה להפעיל לחץ כלפי מטה על הביקוש למוצרים מסין בחודשים הקרובים

30.06.2023, 08:58 | חדשות חוץ

פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש יוני, זה החודש השלישי ברציפות. במקביל הפעילות הלא תעשייתית הגיעה לרמה הנמוכה ביותר מאז נטשה סין את מדיניות "זירו-קוביד" הקפדנית שלה בסוף השנה שעברה.

הנתונים המפורסמים היום מצביעים על התאוששות חלקית ביותר בכלכלה השנייה בגודלה בעולם ועל התפוגגות תנופת הצמיחה שאפיינה אותה קודם לכן.

מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (PMI) עמד ביוני על 49 נקודות - בהשוואה ל-48.8 במאי ו-49.2 באפריל, כך לפי נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (ו'). נתונים אלה עולים בקנה אחד עם הציפיות המוקדמות על פי סקר שערך רויטרס.

במקביל הנתונים הצביעו על הקריאה החלשה ביותר השנה בפעילות הלא תעשייתית בסין - זו עמדה ביוני על רמה של 53.2 ביוני נקודות בהשוואה ל-54.5 במאי ו-56.4 באפריל.

"המומנטום הכלכלי עדיין חלש למדי בסין. נתונים עדכניים מראים שהכלכלה העולמית מאטה, מה שכנראה יפעיל לחץ נוסף על הביקוש החיצוני בחודשים הקרובים", אמר האנליסט ג'אנג ג'יווי מפירמת Pinpoint Asset Management.

"מצד שני, יעד הצמיחה של הממשלה העומד על 5% השנה הוא די צנוע בהתחשב בבסיס הנמוך בשנה שעברה. לא ברור אם הנתונים הכלכליים החלשים ידחפו את הממשלה להשיק בקרוב תמריצים אגרסיביים", הוסיף.

ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג אמר ביום שלישי השבוע כי מדינתו עדיין בדרך להגיע ליעד הצמיחה השנתי שלה של כ-5% - יעד צנוע לאחר שסין צמחה רק ב-3% בשנה שעברה, אחד הנתונים החלשים ביותר זה כמעט חצי מאה.

מועצת המדינה של סין התחייבה באמצע יוני להפעיל "צעדים חזקים יותר" כדי להגביר את המומנטום של הכלכלה הסינית, לייעל את המבנה הכלכלי ולקדם התאוששות מתמשכת.

הצמיחה הכלכלית שנרשמה באפריל ובמאי הייתה מתחת לציפיות, והעצימה את הקריאות לצעדים מוניטריים נחרצים יותר כדי לתמוך בצמיחתה של סין, שכן ההתאוששות שלאחר מדיניות הקורונה הקפדנית אכזבה.

הבנקים הגדולים בוול סטריט - מגולדמן זאקס ובנק אוף אמריקה ועד UBS - חתכו לאחרונה את תחזיות הצמיחה של סין.

תגיות