אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה לבג"ץ: לא ניתן לנקוב בלוח זמנים לפתרון בעיית גיוס בחורי הישיבות בחורי ישיבות בלשכת גיוס | צילום: צביקה טישלר

המדינה לבג"ץ: לא ניתן לנקוב בלוח זמנים לפתרון בעיית גיוס בחורי הישיבות

מ"מ נשיא בית המשפט העליון עוזי פוגלמן הורה למדינה להגיש לו"ז לקבלת החלטות בנושא הסדר דחיית השירות של בחורי הישיבות, אך הפרקליטות ענתה שלא ניתן לגבש לוח כזה וכי "הנושא בדיונים בדרג הבכיר ביותר"

15.02.2024, 18:29 | שחר אילן

למרות הוראת בית המשפט העליון, המדינה לא מסרה היום לוח זמנים סופי לקבלת החלטות בנושא השתמטות בחורי הישיבות. בהודעה שהעבירה פרקליטות המדינה לבג"ץ נאמר ש"כפי הנמסר ממשרד ראש הממשלה וממשרד הביטחון, נכון לשעת כתיבת שורות אלה, לא ניתן לנקוב בלוח זמנים סופי לקבלת החלטות ביחס להסדר הנורמטיבי שיחול לאחר יום 31.3.2024".

אחרי שהמדינה ביקשה חמש דחיות בהגשת תשובתה לעתירות נגד השתמטות בחורי ישיבות הורה אתמול מ"מ נשיא בית המשפט העליון עוזי פוגלמן לפרקליטות להודיע עד היום ב-14:00 "מתי תתקבלנה החלטות הגורמים המוסמכים".

החל מה-1.7.2023 אין חוק שמאפשר את מתן דחיית השירות לבחורי הישיבות. הממשלה קיבלה ב-26.5.2023 החלטה שמורה לצה"ל לא לגייס את בחורי הישיבות עד ה-31.3 השנה. בג"ץ דן בחמש עתירות. שלוש מתוכן טוענות שהחלטת הממשלה אינה חוקית ויש לגייס לאלתר את בחורי הישיבות. הגישו אותן תנועות אימהות בחזית ואחים לנשק והתנועה לאיכות השלטון. עוד שתיים, שהגישו הן פורום איילן לזכויות האדם והתנועה הדמוקרטית האזרחית, שדורשות להפסיק את התקצוב של תלמידי ישיבות שלא מתגייסים.

בתשובות הפרקליטות נאמר ש"השאלה המרכזית בענייננו היא מה יהא ההסדר הנורמטיבי שיחול על הסוגייה שבנדון, לאחר סיום תוקפה של החלטת הממשלה ביום 31.3.2024, סוגייה שעל רגישותה ומורכבותה אין צורך להכביר מילים, בייחוד בעיצומה של מלחמה ובתקופת כהונתה של ממשלת חירום לאומית".

לטענת הפרקליטות, "לפי הנמסר ממשרד ראש הממשלה וממשרד הביטחון, שאלה זו מצויה בימים אלו ממש בשיח בדרג המדיני, לרבות הבכיר ביותר, ובשדה הפוליטי, ונעשים מאמצים גדולים לשם קבלת החלטות בהקדם על ידי הגורמים המוסמכים. בשים לב לאופיו של השיח, נכון לשעת כתיבת שורות אלה, לא ניתן לנקוב בלוח זמנים סופי לקבלת החלטות בסוגיה".

השופט פוגלמן נענה חלקית לבקשת הדחייה החמישית של המדינה והאריך את המועד להגשת תגובת המדינה עד ה-20 לחודש ב-9:00. עו״ד דפנה הולץ לכנר המייצגת את 240 העותרות ב"עתירת אימהות בחזית" אמרה בתגובה, "מידת התעוזה והחוצפה של המדינה כלפי בית המשפט היא בלתי תיאמן. מ״מ הנשיא פוגלמן הורה למדינה לציין מועד מדויק בקשר לבקשתה לאורכה בת תשעה ימים להגשת תגובתה לעתירה, ונציגי המדינה מנצלים זאת כדי להביא לריקון הדיון כולו".

מתנועת אחים לנשק נמסר: "עצוב ומביך לראות את תגובת מדינת ישראל לבג"ץ. בעוד הצורך בעוד חיילים איננו אקדמי אלא צורך קיומי וערכי לממשלת ישראל עדיין אין מענה מתי היא תחוקק חוק אשר יצמצם את האי שוויון הקיצוני. הגיע הזמן שיתעסקו בצרכים הביטחוניים והחברתיים של המדינה ולא רק בפוליטיקה קטנה של קומבינות בין שותפים לקואליציה. אנו מקווים שבג"ץ ישים סוף לפארסה המפלה והלא חוקית הזו״.



תגיות