אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעל הדפסת הבדים האחרון בארץ אופיס טקסטיל ייסגר ו-150 עובדיו יפוטרו מנכ"לית אופיס טקסטיל רונית ציטאט־קאשי. "אנחנו בתהליך זוחל כבר כמה שנים" | צילום: יובל אזולאי

בלעדי

מפעל הדפסת הבדים האחרון בארץ אופיס טקסטיל ייסגר ו-150 עובדיו יפוטרו

המפעל צפוי לסגור את שעריו כמעט 50 שנה לאחר שהוקם. ב־2017 הוא נמכר על ידי כונס הנכסים של אליעזר פישמן לקבוצת משקיעים בראשות אבנר שחם

05.09.2022, 06:00 | יובל אזולאי

כמעט 50 שנה לאחר שהוקם, מפעל אופיס טקסטיל שבאזור צפוי לסגור את שעריו במהלך החודשים הקרובים ולפטר את 150 עובדיו, כך נודע ל"כלכליסט".

בימים האחרונים הנהלת החברה כינסה את עובדי אתר הפעילות שלה שבאזור ודיווחה להם על המהלכים הצפויים, נוכח ירידה חדה בהזמנות מצד לקוחות עוגן בארה"ב ובצרפת, בשל התייקרות תשומות הייצור והיבוא המתרחב של מוצרי טקסטיל מסין ומהמזרח הרחוק. "אנחנו מתמודדים עם הוצאות שוטפות בהיקפים עצומים, והן מאמירות כל הזמן. בכל חודש מוציאים מאות אלפי שקלים על ארנונה, מזוט, חשמל ומים. זאת, בלי שום עזרה והתחשבות מצד המדינה, בזמן שהמתחרים שלנו מטורקיה וממדינות אחרות נהנים מכך שהמדינות מסבסדות הוצאות", אמרה ל"כלכליסט" מנכ"לית החברה רונית ציטאט־קאשי.

אופיס טקסטיל מייצר מצעים וכלי מיטה ופונה לשוק הטקסטיל הביתי. אופיס טקסטיל היתה בעבר חברה ציבורית והיא הפסיקה להיסחר בבורסה ב־2010. ותיק בתעשיית הטקסטיל בישראל מספר כי במהלך השנים היא היתה חברה רווחית, ושילמה לבעליה דיבידנדים בהיקף של כמה עשרות מיליוני שקלים בשנה. "זה עוד מסמר בארון הקבורה של תעשיית הטקסטיל הישראלית, או מה שנשאר ממנה", אמר.

מדובר במפעל האחרון שנותר בארץ בתחום האשפרה, הצביעה וההדפסה של בדים. בעבר הוא היה בבעלות איש העסקים אליעזר פישמן, ובשנת 2017 כונס הנכסים שמונה לו מכר אותו ב־16.5 מיליון שקל לקבוצת משקיעים הכוללת את המנכ"ל לשעבר של מנועי בית שמש, אבנר שחם המכהן כיו"ר החברה, אברהם פדידה, צבי מאיר ואמנון חדד.

באותה השנה קרן ריאליטי רכשה את הקרקע של החברה באזור בכ־105 מיליון שקל. בחודשים האחרונים הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב החלה לדון בתוכנית לפיתוח האזור, תוך שינוי ייעוד הקרקע למגורים ולבניית 730 יחידות דיור, שטחי מסחר ועוד. תוכניות אלה פותחו בלי קשר למצבה של אופיס טקסטיל.

לדברי המנכ"לית ציטאט־קאשי, "שום דבר לא קורה כך פתאום. אנחנו בתהליך זוחל כבר שנים, והגענו אל הקצה. המדינה הורידה את מכסי המגן על בדים שמיובאים מהמזרח הרחוק, והתאמנו את עצמנו באופן שאיפשר לנו להתבדל ממוצרים מיובאים באמצעות האיכות הטובה, שמרנו על היתרון היחסי בשוק תוך שיפור ביצועים ושיפור המוצרים, ובמקביל מחירי הכותנה זינקו משמעותית, וכך גם שאר תשומות הייצור".

היא מספרת שרק לפני כשנה הנהלת אופיס טקסטיל הטמיעה במפעל באזור מכונת ייצור חדשה במטרה לשפר את כושר התחרות בשווקים. זאת, לצד הרחבת רשת הריטייל שלה The Bedlinen Factory, שכוללת כיום 20 חנויות, אחת מהן נפתחה במרץ האחרון בדיזינגוף סנטר בתל אביב: "בשנה האחרונה פתחנו שש חנויות חדשות והתכוונו לפתוח עוד – בתקווה שהריטייל יעמיד אותנו על הרגליים בזמן שהמצב בשווקים קשה ובזמן שמהלכי הממשלה רק חיזקו את היבואנים על חשבוננו".

באופיס טקסטיל אומרים כי לצד המשך התמודדותה בתחרות הקשה עם יבוא זול והאמרת תשומות הייצור, האינפלציה הגואה בארה"ב הכניעה אותה והובילה לירידה חדה בהזמנות. כך, גם אחד מלקוחות העוגן של החברה, שנהג לרכוש ממנה בהיקף של כמה מיליוני דולרים בשנה, צמצם במהלך השנה האחרונה הזמנות. ציטאט־קאשי: "כבר רכשנו עבור הלקוחות האלה בדים בכמויות גדולות, תכננו לרכוש מכונה חדשה ברוחב שמתאים להדפסה דיגיטלית על מצעים בגדלים שונים כדי שנוכל לקבל הזמנות ייחודיות אבל זה כנראה לא יקרה. אני עדיין מקווה שיקרה לנו נס, שיבוא לקוח משמעותי שישנה את התמונה".

תגיות