אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמות הציגה עלייה בתוצאות וירידה במספר החוזים החדשים: ״התמתנות בביקושים מחוץ לת״א״ שמעון אבודרהם מנכ"ל אמות |

אמות הציגה עלייה בתוצאות וירידה במספר החוזים החדשים: ״התמתנות בביקושים מחוץ לת״א״

לדברי מנכ"ל אמות שמעון אבודרהם, השפעת המלחמה על אמות מורגשת בשלב זה רק בנכסים המסחריים, ואינה מהותית לעסקיה. תוצאות הפעילות, בעיקר משרדים ומרלו"גים, עלו בינואר־ספטמבר ב־10%

15.11.2023, 06:30 | אמיר פרגר

בחברת הנדל"ן המניב אמות עוד לא מביעים דאגה גדולה מהמלחמה. במסגרת הדו"חות של החברה לרבעון השלישי נכתב כי היא "מעריכה שבהינתן שהמערכה תתמקד רק בחזית הדרום, ומשך הלחימה בעצימות הנוכחית לא יעלה על חודשיים־שלושה, אזי השפעת המלחמה אינה מהותית על עסקיה, וה־NOI וה־FFO השנתיים יוותרו במסגרת התחזית". כלומר, הכנסות תפעוליות נטו של כמיליארד שקל וכ־800-780 מיליון שקל בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר שמעון אבודרהם, מנכ"ל אמות, כי "בשלב זה השפעת המלחמה מורגשת רק בנכסים המסחריים שלנו, אך היא אינה מהותית כיוון שרוב פורטפוליו הנכסים שלנו הם שטחי משרדים ולוגיסטיקה ותעשייה שבהם לא נרשמה פגיעה. מי שעשויות להיפגע יותר מהמצב הן חברות נדל"ן שמוטות יותר למסחר, למשל עזריאלי, מליסרון או ביג. כשבכל הנוגע למגזרים האחרים, כל המשק נמצא בתקופת המתנה וחוסר ודאות וקשה להעריך מה יתפתח בתרחיש שלילי יותר".

חברת הנדל"ן המניב שבשליטת אלוני חץ (53.8%) סיכמה רבעון נוסף של שיפור במדדים התפעוליים. ה־NOI ברבעון השלישי עלה ב־6% לעומת הרבעון המקביל, ל־255 מיליון שקל, בעיקר בשל עלייה של 5% ב־NOI מנכסים זהים (כאלו שהושכרו לאורך שתי התקופות) שהגיע ל־253 מיליון שקל כתוצאה מאכלוס שטחים פנויים ועליית המדד, ומהמשך אכלוס שטחים בבית הוורד בגבעתיים ששיפוצו הסתיים ב־2022.

הודות לעלייה ב־NOI, ה־FFO, שנחשב כמדד המקובל למדידת רווחיות בחברות נדל"ן מניב, עלה ב־3% לעומת הרבעון המקביל ל־201 מיליון שקל. בינואר־ספטמבר השנה הגיע ה־NOI ל־755 מיליון שקל וה־FFO ל־605 מיליון שקל, ובשניהם נרשם שיפור של 10% לעומת התקופה המקבילה.

הרווח הנקי ברבעון הגיע ל־126 מיליון שקל לעומת 195 מיליון שקל ברבעון המקביל שבו נהנתה אמות מרווחי שיערוך של 119 מיליון שקל, בעוד ברבעון המדווח כעת היא לא ביצעה שיערוכים. הרווח הנקי בינואר־ספטמבר עמד על 449 מיליון שקל לעומת 695 מיליון בתקופה המקבילה, מהם 560 מיליון שקל כרווחי שיערוך.

אמות חתמה ברבעון השלישי על מספר נמוך יחסית של חוזי שכירות חדשים (פחות מ־14 אלף מ"ר) ולכן לא פירטה על אודות השינויים במחירים במהלכו. בינואר־ספטמבר חתמה על 317 חוזים חדשים של 140 אלף מ"ר ובדמי שכירות שנתיים של 134 מיליון שקל. מהם 133 חוזים הנוגעים ל־57 אלף מ"ר שטחי משרדים תוך עלייה של 6% בדמי השכירות, 31 חוזים חדשים המתייחסים ל־50 אלף מ"ר שטחי לוגיסטיקה ותעשייה בעלייה ממוצעת של 9%, ועוד 150 חוזים חדשים ב־30 אלף מ"ר שטחי מסחר ובעליית מחיר של 3%. לדברי אבודרהם, "במגדלי המשרדים החדשים במע"ר ת"א מורגשים חוסן ותפוסות מלאות לצד ביקוש מצד לקוחות קיימים לשטחים שמתפנים, כשעיקר השוכרים הם חברות גדולות עם פעילות בינלאומית ולכן גם פחות מושפעות מהמלחמה. במעגלים הרחבים יותר של ת"א אנו מזהים התמתנות בביקושים ויותר וישיבה על הגדר מצד הלקוחות, ובאזורים שמחוץ לעיר ישנה תחרות עזה על הלקוחות, שמצידם המחיר נהיה השיקול העיקרי. בעקבות המלחמה יש לקוחות שמבקשים הארכות זמניות בחוזי השכירות ואנחנו נענים לכך, ומגעים שהתקדמנו בהם לקראת חתימה בקמפוס אמות חולון, שהקמתו הושלמה בתחילת 2022, נעצרו".

לצד 1.85 מיליון מ"ר בנכסיה הקיימים, אמות מקימה כיום חמישה נכסי משרדים ומרלו"ג אחד בשטח כולל של כ־421 אלף מ"ר. הקמת המרלו"ג ושניים מנכסי המשרדים עתידה להסתיים עד לסוף 2024 ותוספת ה־NOI השנתית מששת הנכסים מוערכת ב־289-259 מיליון שקל. אמות תחלק בדצמבר דיבידנד של 127 מיליון שקל, לאחר שכבר חילקה מתחילת השנה 512 מיליון שקל, מהם 131 מיליון שקל עבור שנת 2022.


תגיות