אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות החלטת משרד רה"מ: העבודות להקמת הטורבינות ברמת הגולן לא חודשו טורבינות של אנרג'יקס | רותם גרוזוביק

למרות החלטת משרד רה"מ: העבודות להקמת הטורבינות ברמת הגולן לא חודשו

חברת אנרג'יקס האמונה על הפרויקט שמעורר זעם רב בקרב תושבי האזור מהחברה הדרוזית ממשיכה להתעכב עם תחילת העבודות, שתוכננו להתחדש היום בבוקר. המשטרה נערכת בינתיים לניהול האירוע ונראה שיהיו עיכובים נוספים

28.08.2023, 13:32 | שני אשכנזי

למרות ההבטחות ולאחר העיכוב המשמעותי בלוחות הזמנים, העבודות להקמת חוות טורבינות הרוח של חברת אנרג׳יקס בצפון רמת הגולן לא חודשו היום (ב׳). זאת, לאחר שהמשטרה הודיעה כי נדרש זמן להיערך לאבטחת העבודות בכוחות גדולים, שכן גם המחאה של תושבי האזור עשויה להתחדש עם חידוש העבודות. נכון לשעה זו, המשטרה נערכת מבצעית לניהול האירוע בשטח אך אין מועד מוגדר לחידוש העבודות וייתכנו עיכובים נוספים בלוחות הזמנים.

ביום חמישי האחרון הודיעה לשכת ראש הממשלה כי העבודות להקמת חוות הרוח של אנרג׳יקס בצפון רמת הגולן יחודשו ביום שני. זאת, לאחר שבחודש יוני הובילו העבודות למהומות ולאלימות קשה באזור בשל התנגדות של אלפי מוחים מיישובי החברה הדרוזית באזור להקמת הטורבינות. במהלך המהומות נפצעו שוטרים ומפגינים, וראש מועצת דליית אל-כרמל, רפיק חלבי, הזהיר כי בקרב הקהילה הדרוזית "יש זעם גדול מאוד", על סף אינתיפאדה". העבודות הופסקו בסמוך לתחילתן לאחר שבמשרד ראש הממשלה הוחלט להקים צוות בראשות המזכיר הצבאי במשרד ראש הממשלה, כדי לחדש את העבודות תוך חיכוך מינימלי מול האוכלוסיה האזרחית באזור.

הצוות אמור היה להגיש את מסקנותיו עד ה-19 ביולי אך לאחר עיכובים רק ביום חמישי האחרון הוחלט לאפשר את חידוש העבודות – אם כי באופן מצומצם. בשלב הראשון הוחלט כי יוקמו 8 טורבינות באזור המרוחק ביותר מהכפרים. ואולם, ההוראה שירדה לשטח ביום חמישי אינה ניתנת ליישום מיידי, שכן המשטרה נדרשת להיערך מבצעית בכוחות גדולים. לכן, ייתכן כי העבודות תידחנה בעוד ימים ארוכים.

התושבים מתנגדים להקמת הטורבינות בין היתר בשל הטענה כי אלו יפגעו במגוון הביולוגי, לצד חששות שנפוצו באשר לפגיעה בריאותית אפשרית – אף על פי שאלו אינן מגובות, ואף טענה כי הקמת חוות הרוב היא קביעת עובדות מדיניות ברמת הגולן.

פרויקט טורבינות הרוח אר"ן, המוקם על ידי חברת אנרג'יקס, החלו לפני חודשיים וחצי לאחר שהחברה השלימה את התשלומים לבעלי הקרקע באזור. הפרויקט כולל 21 טורבינות בהספק כולל של כ-100 מגה-וואט, בעלות הקמה של כ-700 מיליון שקל. הפרויקט, במידה שיוקם, ייתן מענה לצריכת חשמל של כ-50 אלף משקי בית למשך 20 שנה. תחילת העבודות ביוני האחרון הובילה, כאמור, לעימותים קשים בין הקהילה הדרוזית באזור למשטרה.

מחברת אנרג'יקס נמסר בתגובה: "אנחנו פועלים בתיאום ולפי הנחיות משטרת ישראל, וערוכים לעלות על הקרקע בכל רגע".


תגיות