אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאחורי הקלעים של דירוג Duns 100 לחברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן אפרת שגב | צילום: יח"צ

מאחורי הקלעים של דירוג Duns 100 לחברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן

מאחורי דירוג חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן עומדת עבודה אינטנסיבית שאורכת חודשים רבים ומתבצעת על ידי צוות גדול של עובדים מיומנים. התהליך כולל פגישות עם מנהלי החברות עצמן, פגישות עם עובדים, חלוקה ואיסוף של אלפי שאלונים, ועיבוד וניתוח של מידע נוסף המתקבל ממקורות מגוונים, "דירוג Duns 100 לחברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן הוא פסיפס מלא בחלקים אשר נאספים יחד בכדי לייצר תמונה עדכנית, מלאה ואובייקטיבית על היבטי העבודה החשובים בחברות ההיי-טק", אומרת אפרת שגב, סמנכ"ל דאטה ואנליזה בחברת דן אנד ברדסטריט

16.11.2022, 09:56 | ניסן שטראוכלר, בשיתוף dun's 100

זאת לא תקופה פשוטה לענף ההיי-טק. חברות רבות במשק מפטרות עובדים, ישנם פחות גיוסי עובדים, וחברות רבות מתנהלות באופן זהיר יותר לאור חוסר הוודאות בענף. ובכל זאת, עדיין קיים ביקוש גדול לעובדים טובים, כל שכן לטאלנטים, כאשר פעמים רבות העובד המבוקש נמצא בעמדת כוח מול המעסיק. במקביל, למרות הפיחות המסוים הקיים בימים אלה במעמד ההיי-טק, עדיין מדובר באחד הענפים המשמעותיים עבור המשק הכלכלי הישראלי, יש שיגידו שאף המשמעותי מבניהם, בטח לאור העובדה שאחד מכל עשרה שכירים במשק עובד בהיי-טק.

התחרות העזה על העובדים גורמת לחברות לבוא לקראת העובדים עם הצעות מפתות, להתחשב בהם, להבין מה הרצונות והאילוצים שלהם ולראות כיצד ניתן לשלב את אותם אילוצים במקביל לעבודתם בחברה. החברות מעוניינות להסביר לעובדים מדוע נכון יותר לעובד להגיע אליהם, או להישאר אצלם, ולהתפתח יחד בעולם הטכנולוגיה הנרחב. מאחר וחברות רבות מציעות כלפי חוץ פחות או יותר את אותם התנאים, העובדים מחפשים פעמים רבות גורם אובייקטיבי שיכול להסביר להם אילו חברות מתוך חברות ההיי-טק הרבות מספקות מענה לצרכים החשובים עבורם.

בדיוק כאן נכנס הדירוג של Duns 100 המדרג את חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן באופן בלתי תלוי, "אם בשנת 2021, ואפילו בתחילת שנת 2022, הייתה אווירה אקטיבית בענף שכללה ברבעון הראשון והשני גיוסי עובדים, אירועים והטבות לעובדים, הרי שהחלק השני של השנה מתאפיין בצמצום גיוסים של עובדים, פיטורים, ובאופן כללי סנטימנט שונה מתחילת השנה. זו ממש שנה של מטוטלת שעברה מצד לצד", מסבירה אפרת שגב, סמנכ"ל דאטה ואנליזה בחברת דן אנד ברדסטריט האחראית על דירוגי Duns 100, "למרות עצירת חלק מהגיוסים ומגמת הצמצום בכוח האדם, בענף ההייטק עדיין קיים מחסור בעובדים והצורך במפתחים לדוגמה, גדול מהקיים בשוק, כאשר התחרות על המפתחים הטובים נמשכת. באופן כללי, חברות מחפשות לבדל עצמן ולהראות לעובדים את היתרונות היחסיים ואת האטרקטיביות שלהן כדי למשוך אליהן ולהשאיר בחברה את העובדים הטובים. כשאנחנו מדרגים את חברות הייטק אנחנו מעניקים כלים משמעותיים גם לעובדים וגם למעסיקים בכך שהעובדים יודעים איזו חברה בולטת בתחומים החשובים להם, בעוד המעסיקים מקבלים הזדמנות להבין היכן הם מובילים והיכן עליהם להשתפר".

אפרת שגב, צילום: יח"צ אפרת שגב | צילום: יח"צ אפרת שגב, צילום: יח"צ

תהליך עריכת דירוג חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2022 כלל בדיקה של מאות חברות המעסיקות כ - 42.000 עובדים ולבסוף הורכבה רשימה של 50 חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן. הדירוג פוצל ל-2 דירוגים נוספים לפי דירוג סטארטאפ של עד 100 עובדים, ודירוג של חברות עם מעל ל – 100 עובדים. דירוגים נוספים שנבחנו השנה כללו את דירוג חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן כהורים, דירוג חברות ההיי-טק המובילות בתרומה לקהילה, ודירוג דומה לחברות המובילות בגיוון והכללה.

בנוסף דורגו לראשנה 10 חברות בדירוג הקנטאורים, כלומר חברה פרטית שמגיעה ל- ARR של 100 מיליון דולר, "מעבר לרצון של החברות להיראות אטרקטיביות ולמתג עצמן כמובילות, הדירוג של שנת 2022 נותן מענה לאתגר התקופתי של חוסר היציבות בענף, ולעובדה שפתאום, חברות היי-טק הן לא בהכרח מקום בטוח עם יציבות תעסוקתית ועובדים הבינו שגם פרמטר היציבות הוא חשוב", אומרת שגב, "זה נהדר לקבל משכורת גבוהה ותנאים מצוינים, אבל אם כל זה יכול להיגמר בטרייד אוף ופיטורין, כשיש לאנשים לא מעט מחויבויות כספיות שוטפות, יתכן והם יעדיפו חברות יותר יציבות. חברות שמדורגות במקום טוב ומוגדרות כיציבות בדירוג חברות הסטארטאפ שהכי טוב לעבוד בהן יהיו אטרקטיביות להרבה מעובדי הענף שמבינים את החשיבות של יציבות מקום העבודה"

מה בודקים ואיך בדיוק עושים את זה?

הדירוג בודק פרמטרים רבים הנוגעים לחברות ולעובדיהן, כגון: יכולת העובד להשפיע, הסביבה הטכנולוגית, פיתוח קריירה ושימור עובדים, חווית סביבת העבודה, תנאי השכר ומדיניות הגיון וההכלה בחברה. במקביל, נשלח שאלון גם לעובדים עצמם ונבדקה שביעות רצונם במגוון פרמטרים, כולל: תנאי העסקה, אתגר מקצועי, יכולת השפעה, איזון בית-עבודה ועוד. העובדים ומנהלי הHR נשאלו גם מי הן לתפיסתם חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן, וזאת ללא קשר למקום עבודתם. כאמור, השנה הייתה התייחסות נרחבת בדירוג גם למשבר בתעשיית ההייטק, החברות נשאלו על מצב החברה ועל השינויים במצבת העובדים, "מעבר לשאלונים שאנחנו מקבלים מהחברות הכוללים נתונים לגבי תנאי עובדים, אפשרויות קידום, בטחון תעסוקתי, הטבות שונות ועוד, אנחנו מקבלים גם שאלונים מפורטים מהעובדים הכוללים את מכלול האספקטים אשר רלוונטיים עבור העובדים. צוות העבודה של דן אנד ברדסטריט גם פוגש את מנהלי החברות ועובדים שונים לראיונות עומק ואנחנו מבצעים בדיקות תקופתיות כמה פעמים בשנה, כאשר בסוף כל אחת מהבדיקות מבצעים האנליסטים של דן אנד ברדסטריט ניתוחי עומק של כלל המידע שנאסף", מסבירה שגב, ומוסיפה, "זאת אחת הסיבות שניתן לראות שינויים רבים בדירוג השנה. אנחנו כל הזמן עם יד על הדופק מאחר ומדובר בשוק מאוד דינמי - כל שכן בשנה כזאת שהייתה מלאת תהפוכות – דבר אשר מוביל אותנו ומעניק לנו את היכולת לתת תמונה עדכנית, מקיפה, מלאה ואובייקטיבית".

עבור שגב, תהליך הדירוג מעניק מידע רב הכולל בין היתר את האפשרות להסתכל על השוק מתוך 'מבט על' ולנתח את מצב שוק ההיי-טק באופן מעמיק אשר מבוסס על מידע עדכני ומהימן. מצב זה מאפשר לה להעניק תחזית מרגיעה למי שחושש לעתיד הענף, "למרות כל האתגרים שענף ההיי-טק חווה בחודשים האחרונים, הוא עדיין ממלא את מקומו כקטר הצמיחה של המשק והוא ימשיך להוביל את המשק הכלכלי הישראלי", מסכמת שגב, "לא מדובר בבועה שמתפוצצת אלא בתהליך שבו מתבצעת התאמה של החברות בענף לפי בחינת פרמטרים עסקיים ופיננסיים מקובלים, ולא רק לפי שווי חברה, כפי שהיה בעבר".

תגיות