אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חנן מור מצטייד בשחקן חיזוק חדש: מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון לשעבר אשל ארמוני | צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי

חנן מור מצטייד בשחקן חיזוק חדש: מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון לשעבר

אשל ארמוני, שסיים את תפקידו כיו"ר נמל חיפה עם הפרטתו השנה, ימונה למשנה למנכ"ל חברת הנדל"ן חנן מור. בעל השליטה מור והמנכ"ל אבי מאור מאמינים שארמוני יוכל לסייע בקידום הפרויקטים של החברה, ובראשם פרויקט הדגל שדה דב בת"א

30.07.2023, 06:02 | גולן חזני

המשבר בשוק הנדל"ן עדיין בעיצומו וחנן מור, יו"ר ובעל השליטה בחברה היזמית הנושאת את שמו, מגייס שחקן חיזוק. ל"כלכליסט" נודע כי אשל ארמוני, לשעבר מנכ"ל משרד השיכון והבינוי ויו"ר נמל חיפה עד למכירתו לקבוצת אדאני וגדות תמורת 3.9 מיליארד שקל בתחילת השנה, ימונה בימים הקרובים לתפקיד משנה למנכ"ל חנן מור. ארמוני כיהן בעבר גם כמנכ"ל עיירת כפר סבא וכראש אגף במוסד. הוא אחד ממקורביו של שר הביטחון יואב גלנט, שהיה בעבר גם שר השיכון והבינוי.

מנכ"ל חנן מור הוא אבי מאור, שותפו של מור לשליטה (45%) בחברה. ארמוני, ימלא, למעשה, תפקיד חדש שעד כה לא היה קיים בחברה. ככל הנראה מור ומאור מקווים שהניסיון הממשלתי של ארמוני, וההיכרות שלו עם גופי הרגולציה האחראים על תחום הנדל"ן, יסייעו בקידום פרויקטים של החברה.

כיום, פרויקט הדגל של חנן מור, הוא הקרקעות שרכשה בשדה דב בתל אביב. החברה רכשה את הקרקע תמורת 1.5 מיליארד שקל באוגוסט 2021, במסגרת מכרז שבו זכו גם ישראל קנדה, לוינשטין הנדסה, קבוצת מבנה ושיכון ובינוי . מדובר על קרקע בשטח של 7,600 מ"ר שבה חנן מור מתכוונת לבנות 381 דירות למכירה, 77 דירות להשכרה לטווח ארוך, מלון שבו 80 חדרים, ונדל"ן להשכרה בשטח 1,500 מ"ר. החברה מימנה 25% מעלות הרכישה ממקורות עצמיים ואת השאר באמצעות הלוואה של 1.3 מיליארד שקל, שנושאת ריבית של פריים + 1%, שאותה נטלה בנובמבר 2021 ושאותה עליה לפרוע עד דצמבר 2024. חנן מור שעבדה את הקרקע כנגד ההלוואה. ההלוואה ניתנה בימים שבהם הריבית במשק הייתה אפסית. כלומר, הריבית על ההלוואה עמדה על 2.6%. כיום, לפי תנאי ההלוואה, הריבית עומדת על 7.25%. הדבר מכביד על מניית חנן מור שירדה ב־16% מתחילת השנה וב־52% ב־12 החודשים האחרונים.

כדי להרגיע את חששות המשקיעים, שהקפיצו את תשואות האג"ח של החברה, מור נאלץ לממש בחודשים האחרונים מימושים של נכסים, בעיקר קרקעות ושטחי מסחר, במודיעין וראשל"צ, והעמיד נכסים מסחריים בחריש למכירה. אלו הצליחו להרגיע במעט את החששות של המשקיעים.

כעת, חנן מור נושאת עיניים לשיווק הדירות בשדה דב, שאותן היא מתכננת למכור במחירים של 74 אלף שקל למ"ר. ישראל קנדה הצליחה למכור לאחרונה דירות במתחם ב־80 אלף שקל למ"ר, והפיחה תקוות במשקיעים של יתר החברות, אולם לא בטוח שזו מגמה כוללת ומובהקת, שכן שוק דירות היוקרה נמצא בקיפאון.

באפריל האחרון נחשף כי מור גייס לשיווק הפרויקט את מנכ"ל מבנה לשעבר דודו זבידה. בעת שהדבר נחשף, זבידה כבר קיים מגעים עם מוסדיים על מנת שייכנסו כשותפים לפרויקט ב־30%-50%. אולם מבנה טרפה את הקלפים כשהודיעה לזבידה שהוא בניגוד עניינים, ולא יכול לעבוד עבור מור, משום שהוא עדיין משמש כיועץ למבנה, שלה פרויקט באותו מתחם.

חנן מור אינה היחידה שלא רווה נחת משדה דב בימים אלו. בשבוע שעבר הודיעה שיכון ובינוי שהיא קיבלה אינדיקציות למחיקה של 450 מיליון שקל במסגרת דו"חות הרבעון השני שלה בשל הפרויקטים שלה להשכרה. הפרויקט הגדול ביותר שלה ממוקם בשדה דב. זוהי ירידת ערך שלישית ברציפות של פרויקטי הדיור להשכרה של שיכון ובינוי. ברבעון האחרון של 2022 היא ספגה ירידת ערך של 157 מיליון שקל, וברבעון הראשון של 2023 דיווחה על ירידת ערך של 16 מיליון שקל בפרויקטי הדיור להשכרה בשדה דב, אור יהודה ולוד.



תגיות