אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מול נירלט וטמבור: סימנט של מספנות ישראל רוכשת את נדיר ונכנסת לשוק הצבע איל הכט מנכ"ל סימנט | צילום: גיל נחושתן

מול נירלט וטמבור: סימנט של מספנות ישראל רוכשת את נדיר ונכנסת לשוק הצבע

סימנט לא מדווחת על ההיקף הכספי של העסקה, אך לפי הערכות בשוק התמורה עומדת על סביב 15 מיליון שקל; הרכישה משקפת צעד נוסף במהלך של סימנט לחיזוק מעמדה בשוק חומרי הבנייה, מול הקבוצות המובילות אינרום וטמבור

30.11.2022, 13:57 | יובל אזולאי

סימנט של מספנות ישראל ממשיכה להתרחב למגזר חומרי הבנייה ורוכשת את השליטה (70%) בחברת הצבע נדיר שבשליטת עופר בן יעקב. סימנט לא מדווחת על ההיקף הכספי של העסקה, אך לפי הערכות בשוק היא מסתכמת בכ-15 מיליון שקל.

רכישת נדיר משקפת מבחינת סימנט צעד נוסף במהלכיה לקראת התבססותה בשוק חומרי הבנייה בישראל. זאת במטרה להיות שחקנית מרכזית, בעיקר מול המוביולת קבוצת אינרום וטמבור.

לצד רכישת השליטה בנדיר, סימנט מקיימת מו"מ עם יצרנית מוצרי צבע בינלאומית לקראת הסכם זכיינות שבמסגרתו נדיר תקבל זיכיון בלעדי שיאפשר לה לייבא, לשווק ולמכור בארץ את מוצרי הצבע שלה.

שוק הצבע בישראל נשלט ברובו בידי שתי חברות גדולות, טמבור שבבעלות קוסטו, תאגיד שבשליטת אנשי עסקים מקזחסטן; נירלט שבשליטת קבוצת אינרום. בנוסף לשתיים הללו, שמחזיקות בנתח שוק של כ-70%, פועלות בו עוד כ-20 חברות צבע קטנות. על פי הערכות היקף השוק עומד על סביב 1.2 מיליארד שקל בשנה.

נדיר נחשבת חברה קטנה יחסית, עם מחזור שנתי של כ-20 מיליון שקל אך מבוססת היטב בשוק צבעי הפרימיום - מוצריה משמשים לצביעת בתי יוקרה, מבני ציבור, בתי מלון ועוד. המוצרים כוללים סוגי שליכט צבעוני, צבעים על בסיס אקרילי, תוספים ייעודיים לרצפות בטון דקורטיביות, גימורים ואפקטים דקורטיביים ועוד. בסימנט אומרים כי עם התבססותה בשוק הצבע, שמתאפיין בריכוזיות גבוהה, בכוונתה להיות מחוללת תחרות משמעותית בו תוך פיתוחו, גיוון המוצרים שהוא מציע ללקוח הישראלי ובאופן שיאפשר הורדת מחירים.

מהלכיה המתוכננים של סימנט בשוק הצבע מתחברים לשורה של מהלכים עסקיים שעשתה במהלך השנתיים האחרונות לחדירה והתבססות בשוק חומרי הבנייה. זאת, לאחר שב-2016 החלה לייבא לארץ מלט מטורקיה ומיוון ופתחה את השוק שנשלט במשך עשרות שנים בידי נשר, לתחרות. בשנים האחרונות, ובשל היבוא הנרחב של מלט, רשות התחרות הסירה את הכרזת המונופלין מנשר לאחר שנתח השוק שלה צנח מתחת ל-50%.

סימנט לא נעצרה בשוק המלט. היא רכשה את קשת פרימה, יצרנית בתחום חומרי הגמר לבנייה הכוללים דבקים ואבקות. בנוסף, רכשה את השליטה באונת פאן, שעוסקת ביבוא של לוחות גבס. בפעילויות אלה סימנט מתחרה בפעילויות שמקיימות טמבור ואינרום שמחזיקה במיסטר פיקס ובנירלט, חברות דומיננטיות בתחום לוחות הגבס והצבע. בנוסף, סימנט מחזיקה בסטארט-אפ Beyon3D, שעוסק ביצור של מוצרי בטון, אריחים וחיפויים באמצעות רובוט חדשני.

מנכ"ל סימנט הוא איל הכט, לשעבר מבכירי טמבור בישראל שפרש משורותיה והקים את פעילות יבוא המלט עבור מספנות ישראל - הקבוצה בבעלות שלומי פוגל, סמי קצב ומשפחת שמלצר. לדברי הכט "רכישת נדיר תאפשר לסימנט להשלים את סל המוצרים שאותו היא מציעה ללקוחותיה ממלט לסוגיו ועד טיח, מוצרי גמר וגבס, מוצרי בידוד, חיפויים וכעת גם מוצרי צבע וזאת תוך ניצול היתרונות הטמונים בנמל מספנות ישראל ובצי האוניות של החברה".

הכנסות מגזר חומרי הבנייה של מספנות ישראל הסתכמו בתשעת החודשים הראשונים של 2022 ב-490 מיליון שקל. באותה התקופה הרווח שלה מפעילות זו זינק ב-30% לעומת התקופה המקבילה והסתכם בכמעט 50 מיליון שקל.



תגיות