אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן הצמיחה של פרמירה השקיעה 40 מיליון דולר בביוקאץ' גדי מזור מנכ"ל BioCatch | צילום: יריב כץ

בלעדי

קרן הצמיחה של פרמירה השקיעה 40 מיליון דולר בביוקאץ'

פרמירה בהשקעה ראשונה מאז תחילת פעילותה בישראל – רכשה מניות מהבעלים הקיימים והפכה למחזיקת המניות השלישית בגודלה בחברה. ביוקאץ', שגייסה עד היום 110 מיליון דולר, מפתחת אמצעי הגנה מפני הונאות בחשבונות פיננסיים

03.05.2023, 06:00 | גולן חזני

עסקה ראשונה לקרן הצמיחה של פרמירה בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן (Opportunities Growth Permira) השקיעה כ־40 מיליון דולר ברכישת מניות של חברת הסייבר ביוקאץ'.

הרכישה, שנעשתה מבעלי מניות שהשקיעו בחברה בסבבים הראשונים, הופכת את פרמירה לבעלת המניות השלישית בגודלה בחברה. בעלת המניות הגדולה היא קרן ההשקעות האמריקאית ביין קפיטל (Bain Capital) והשנייה היא קרן מאווריק (Maverick Capital).

ביוקאץ' מפתחת באמצעות בינה מלאכותית מוצר לאימות זהויות באמצעות ביומטריה התנהגותית, המיועד לשוק הפיננסי. הטכנולוגיה שפיתחה החברה משמשת בנקים ומוסדות פיננסיים להגנה מפני הונאות. ההגנה איננה קונבנציונלית, אלא יודעת להזהיר מפני חדירה לחשבון לקוח לא באמצעות שימוש וסיסמה אלא באמצעים אחרים.

הטכנולוגיה שפיתחה החברה נועדה לזהות ולתעד כ־300 ניואנסים המייחדים כל אדם, באופן השימוש שלו במחשב או בטלפון החכם, כמו למשל אופן החזקת העכבר, אופן החזקת הטלפון או ההקלדה. את הפרמטרים האלה מצליבה התוכנה עם נתונים התנהגותיים אחרים שקיימים אצלה לגבי אותו לקוח מניסיון העבר, וכך מזוהים מקרים של פריצה לחשבונות בנק, פתיחת חשבונות מזויפים, גניבת החזרי מס על ידי התחזות לזכאים וניסיונות הונאה נוספים. החברה מתריעה במקרים של התחזות והבנק יוצר קשר מיידי עם הלקוח. באופן כזה יכולים להימנע חדירה לחשבון הבנק ומעשי הונאה באמצעות התחקות, למשל, אחרי פרטי משתמש בעת שזה נכנס לחשבון במקום שניתן למעקב.

החברה נוסדה ב־2011 על ידי אבי תורג'מן ובני רוזנבאום ז"ל. גדי מזור משמש כמנכ"ל החברה שפועלת ממגדלי עזריאלי עם משרדים בלונדון וארה"ב.

גדי מזור, צילום: יריב כץ גדי מזור | צילום: יריב כץ גדי מזור, צילום: יריב כץ

עם לקוחות החברה נמנים 100 בנקים, בהם 25 מבין 100 הבנקים הגדולים בעולם: הבנקים הגלובליים ברקליס, נאטווסט (רויאל בנק אוף סקוטלנד לשעבר) ויתר הבנקים הגדולים באנגליה ובאוסטרליה. החברה מעסיקה 270 עובדים וצומחת בכ־50% בשנה מבחינת מכירות ובכ־20% מבחינת היקף לקוחות (הלקוחות עצמם צומחים ומגדילים את הפעילות מדי שנה). המכירות החלו ב־2016 ואת 2023 צפויה החברה לסיים לראשונה עם מכירות של יותר מ־100 מיליון דולר.

ב־2020 היה הסיבוב האחרון של השקעה בחברה בהיקף של 145 מיליון דולר ובהובלת קרן ביין. חלק משמעותי ולמעשה רוב הסכום שימש לרכישת מניות מבעלי מניות קיימים (סקנדרי). משקיעה נוספת בסבב הייתה Ventures Industry, שפועלת בשוק הסקנדרי. משקיעים נוספים בחברה שהשתתפו בסבב הם קרן מאבריק, זרוע השקעות ההון סיכון של אמריקן אקספרס, ופלטפורמת ההשקעה אוורקראוד. קודם לכן גייסה החברה 30 מיליון דולר ב־2018 ועד היום גייסה 110 מיליון דולר לתוך החברה וביצעה עוד עסקאות של מכירת מניות בין בעלי מניות בסכום של כ־90 מיליון דולר.

פרמירה בחנה את ההשקעה במשך קרוב לשנה על רקע התקופה הרגישה בכלכלה הישראלית והגלובלית. תחום ההייטק אמנם מצוי בשפל מבחינת השוויים אבל תחום הסייבר הוא חריג והתקופה המאתגרת בכלכלה מגדילה את האטרקטיביות של חברות בתחום שעוסקות במניעת הונאות.

הכניסה של פרמירה נועדה לספק גב פיננסי לרכישות ומיזוגים שבוחנת החברה שייתכן שידרשו הזרמת הון, ולחיזוק הנוכחות שלה באירופה, יבשת הבית של פרמירה. עם זאת, העסקה לא הייתה בהשקעה לתוך החברה אלא בעסקת סקנדרי לרכישת מניות מבעלי מניות קיימים. בעבר השקיעה פרמירה באמצעות קרן אחרת, של תעשייה, בחברת נטפים הישראלית ומכרה אותה ב־1.5 מיליארד דולר למכסיקם, התאגיד המקסיקני - כמעט כפול מהמחיר שבו רכשה אותה. רן מידן, כיום מנהל קרן פרמירה בישראל, שימש כמנכ"ל נטפים לאורך כל התקופה.

פרמירה גייסה את קרן השקעות הצמיחה השנייה שלה (PGO II) בדצמבר 2021 בגובה 4 מיליארד דולר. הקרנות של פרמירה ביצעו יותר מ־300 השקעות ב־4 סקטורים: טכנולוגיה, צרכנות, שירותים ורפואה. פרמירה מעסיקה מעל 470 עובדים ב־15 משרדים ברחבי אירופה, ארה"ב, ואסיה.

תגיות