אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשרד להגנת הסביבה לא יאכוף את חוק הפיקדון בזמן המלחמה בקבוקי פלסטיק במתקן מיחזור | צילום: אוראל כהן

המשרד להגנת הסביבה לא יאכוף את חוק הפיקדון בזמן המלחמה

המשרד להגנת הסביבה הודיע כי יפסיק לאכוף את החוק להשבת בקבוקי משקה לפחות עד סוף באוקטובר, כמענה לבקשת איגוד לשכות המסחר לאור הקשיים המתעוררים בשטח במלחמת חרבות ברזל. לפי המשרד הסיבה היא מחסור בעובדים, צמצום כוח אדם וקשיים לוגיסטיים בנקודות המכירה

15.10.2023, 13:47 | שני אשכנזי

המשרד להגנת הסביבה הודיע היום (א׳) כי יפסיק לאכוף את חוק הפיקדון על השבת בקבוקי המשקה לפחות עד ה-31 באוקטובר, כמענה לבקשת איגוד לשכות המסחר לאור הקשיים המתעוררים בשטח בשל מלחמת ״חרבות ברזל״. לפי המשרד להגנת הסביבה, הסיבה לכך היא מחסור בעובדים בנקודות מכירת מזון ושתייה בכל רחבי הארץ, צמצום כוח האדם וקשיים לוגיסטיים המקשים על איסוף הבקבוקים מנקודות המכירה ברחבי הארץ.

המשרד להגנת הסביבה הבהיר לטענתו לרשתות השיווק כי למרות שלא יאכוף את החוק, עליהן לעשות את מרב המאמצים כדי לקבל את הבקבוקים ולהשיב לצרכנים את כספי הפיקדון גם בתקופה מורכבת זו, אולם באין אכיפה ובאישור הרגולטור ייתכן כי רבות מרשתות השיווק ייבחרו להפסיק לקבל את בקבוקי המשקה הנערמים בבתי הצרכנים. המשרד להגנת הסביבה ממליץ לציבור לשמור את מכלי המשקה עד לסיום תקופת הלחימה ולחידוש האכיפה, ולהשיבם לבתי העסק בהמשך.

בנוסף, המשרד נעתר לדרישה נוספת לאור הצורך לזרז את שרשראות אספקה של מוצרים חיוניים ולא ינקוט למשך תקופת הלחימה והחירום פעולות אכיפה הנוגעות לחובת סימון מכלי מים מינרלים המיובאים מחו"ל להחזרת מכלי משקה עם פיקדון. המשמעות היא שבקבוקי משקה מיובאים לא יהיו חייבים בפיקדון, והציבור לא יוכל להחזירם לנקודות המכירה גם לאחר תום הלחימה.

לפי המשרד להגנת הסביבה, מפניית איגוד לשכות המסחר למשרד עולה כי ״יש מחסור חמור בעובדים בנקודות מכירה, בפריקת סחורה, בטיפול בחוסרי מוצרים ועוד, המצב הנ"ל גורם קשיים הקשורים ליישום חוק הפיקדון בכלל הארץ ובדרום בפרט״. בסוף אוקטובר יבצע המשרד הערכת מצב נוספת בעניין זה, כדי להחליט האם יש צורך להאריך את תקופת הפטור.

לפי חוק הפיקדון, כל בית עסק ששטחו שמעל 28 מ"ר ומוכר מכלי משקה מלאים מכל סוג חייב לקבל מכלי שתייה מהציבור הרחב ולהחזיר את דמי הפיקדון. את מכלי השתייה אוספות חברות איסוף המספקות שירות ליצרנים וליבואנים של המשקאות, ומשם הם נשלחים למיון ולמיחזור. המשרד להגנת הסביבה ממליץ להימנע במקור ולא לרכוש בקבוקי שתייה, וככל שנרכשו - לשמור אותם עד לסיום תקופת הלחימה והמצב המיוחד.

תגיות