אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלצר מתעקש למנות את יוסי בן ברוך לדירקטוריון מגדל ביטוח חנן מלצר יו"ר מגדל אחזקות ויוסי בן ברוך מנכ"ל החברה | צילומים: אלכס קולומויסקי, אתר החברה

בלעדי

מלצר מתעקש למנות את יוסי בן ברוך לדירקטוריון מגדל ביטוח

מגדל אחזקות שחנן מלצר עומד בראשה, הגישה לרשות שוק ההון את שמו של המנכ"ל שלה, כדי שתאשר את מינויו לדירקטור בחברה־הבת מגדל ביטוח. זאת, אף שהרשות כבר פסלה את מועמדותו ליו"ר חברת הביטוח בגלל קרבתו לבעל השליטה בקבוצה

15.06.2023, 06:00 | גולן חזני

חנן מלצר, יו"ר מגדל אחזקות, מתעקש להביא את יוסי בן ברוך לדירקטוריון החברה־הבת מגדל ביטוח. ל"כלכליסט" נודע כי מגדל אחזקות העבירה את שמו של בן־ברוך, שמשמש כמנכ"ל מגדל אחזקות, לרשות שוק ההון כדי שזו תאשר את מינויו לדירקטור במגדל ביטוח.

מגדל אחזקות ביקשה למנות את בן ברוך לתפקיד יו"ר מגדל ביטוח. בן ברוך הגיע למגדל מהחברה הפרטית של שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל אחזקות, ושימש קודם לתפקידו הנוכחי כסמנכ"ל הכספים של מגדל וכמנכ"ל מגדל שוקי הון. הוא נחשב מקורב למשפחת אליהו, ומהסיבה הזו לא היה מוכן עמית גל, מ"מ יו"ר הרשות, לקבל את הבקשה למינויו כיו"ר. זאת משום שהרשות, עוד בתקופת היו"ר הקודם משה ברקת, פעלה על מנת לצמצם את ההשפעה הישירה של אליהו על המתרחש במגדל ביטוח, וזאת על מנת לשפר את הממשל התאגידי של החברה.

הרשות אמורה להחליט בתוך 60 יום מקבלת הבקשה אם לאשר את המינוי של בן ברוך, כשאישור כזה עשוי להיות צעד מקדים למינוי עתידי של בן ברוך לתפקיד יו"ר מגדל ביטוח, החברה־הבת של מגדל אחזקות הבורסאית שמפוקחת בידי הרשות. מגדל מתפקדת ללא יו"ר קבוע מאז נובמבר האחרון, כלומר יותר מחצי שנה, וגל הורה לחברה למנות יו"ר קבוע, ולשלוש שנים לפחות, עד אמצע מרץ.

זה לא קרה והדירקטור כרמי גילון מכהן כיו"ר זמני. החברה הציעה את בן ברוך לתפקיד, כאמור, והוא לא אושר ע"י הרשות, והחברה לא הביאה שם אחר במקומו, ולאחרונה העמידה אותו למשרת דירקטור למגדל ביטוח, מה שמותנה באישור הרשות. לאליהו זכות מעשית למנות את הדירקטורים מטעמו, שאינם דח"צים או דירקטורים בלתי תלויים.

אבל עצם ההגשה של בן ברוך כמינוי לדירקטור שנתפסת ברשות כהכנה לקראת נסיון עתידי למנותו כיו"ר קבוע, ולמעשה התרסה בפני הרשות כי מגדל אחזקות רואה בבן ברוך כמועמד שלה, ולא מוכנה לדבר על מועמד אחר. את המגעים מול הרשות מנהל עו"ד צביקה אגמון. נראה כי מלצר ומגדל מנהלים באמצעות אגמון סוג של קרב התשה מול גל, מושכים זמן, ככל הנראה בהמתנה למינוי יו"ר קבוע לרשות שוק ההון ובתקווה סמויה כי זה לא יהיה גל.

גל והרשות דרשו ממלצר, שמונה ליו"ר על ידי אליהו, לפנות את משרדו בבניין של החברה־הבת מגדל ביטוח בפתח תקווה ולהעביר את משרדיו לבניין אחר. כבר בפברואר היתה מגדל אמורה להשיב לדרישת הפיקוח מהדירקטורים של מגדל אחזקות שלא להגיע לבניין מגדל בפתח תקווה, ולהורות למלצר לעזוב את משרדו בבניין.

דרישות הרשות שהועברו למגדל במכתב מנובמבר לא הוגדרו למעשה כדרישות, אלא כצעדים שהמפקח ישקול לבצע בחברה. זאת לאור הכשלים המאפיינים את הממשל התאגידי של קבוצת מגדל זה תקופה - למעשה מאז שאליהו רכש את השליטה בה ב־2012. מדובר בעיקר בתחלופה הבלתי־פוסקת של בכירים בחברה, יו"רים ומנכ"לים, כשהאחרונים שבהם היו יפתח רון־טל, שכיהן כיו"ר מגדל ביטוח, ושגיא יוגב, שכיהן כמנכ"לה.

במכתב צוין כי היו"ר בפועל של הרשות, גל, שוקל לעשות שימוש בסמכויות המוקנות לו בחוק, לרבות שינוי היתר השליטה בחברה, שניתן לאליהו ולאשתו חיה, ובנוסף נמסר כי הפיקוח עשוי להתייחס להיבטים לגבי גרעין השליטה ולהיקפו, למערכת היחסים שבין מגדל אחזקות לבין מגדל ביטוח ולעדכון כתבי ההתחייבויות להשלמת ההון העצמי מצד אליהו.

במגדל ביטוח מצביעים על התייצבות בחברה מאז מינויו של רונן אגסי למנכ"ל, ושורה של מינוי מנהלים שאגסי הוביל, ובשיחות עם הרשות מבקשים הזדמנות לאפשר לחברה לצאת לדרך חדשה. המעורבות של אליהו בנעשה בחברה פחתה בצורה מסויימת מאז פטירת בנו עופר, אם כי הוא עדיין מעורב בנעשה ומשמש כדירקטור במגדל אחזקות. מקורבים למגדל רואים בחידוש מינויה של לינדה בן שושן כדח"צית במגדל אחזקות לפני חודש, אף שלא יישרה קו עם הדירקטוריון בראשות מלצר בהחלטות מהותיות, כסוג של עצמאות שהפגין מלצר מול אליהו.

תגיות