אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמן קבוצת ברוש מחזיר אותה למדף: "אין מימון להפעלת המפעל בנוף הגליל" שרגא ברוש. הקבוצה שוב חוזרת למדף | צילום: עמית שעל

נאמן קבוצת ברוש מחזיר אותה למדף: "אין מימון להפעלת המפעל בנוף הגליל"

לאחר שהרכישה ע"י קרן טנא לא יצאה לפועל בשל חשש רשות התחרות, פרסם הנאמן הצעה חדשה לרכישת הקבוצה. במקביל הודיע לביהמ"ש כי לא הושג המימון להמשך הפעלת המפעל בנוף הגליל; בא כוח עובדי המפעל: "החלטת הממונה מטרפדת תוכנית השיקום וגורמת לפיטורים"

11.09.2022, 15:34 | ליטל דוברוביצקי

אחרי שהמיזוג בין קבוצת י.ברוש לקרן טנא לא יצא אל הפועל לאור החששות שהיו לרשות התחרות מהמיזוג, נאמן הקבוצה שם אותה על המדף שוב. הנאמן, עו"ד צוריאל לביא ממשרד ליפא מאיר, פרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת מניות החברות ו/או פעילותן כעסק חי עד ה-15 בספטמבר. זאת, לאחר ששופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אביגדור דורות אישר לו לעשות זאת.

קבוצת י.ברוש מפרנסת עשרות עובדים ומפעילה שני מפעלים יצרניים, האחד בברקן והשני בנוף הגליל. המפעל בברקן מייצר ומשווק חוטים סינטטיים המשמשים את תעשיית השטיחים. המפעל בנוף הגליל מייצר אריזות גמישות. הקבוצה פנתה לפני מספר חודשים לבית משפט לאחר שצברה חובות בסך של כ-248 מיליון שקל.

בשבוע שעבר הגיש הנאמן הודעה לבית משפט במסגרתה ציין כי "על אף ניסיונות ומאמצים מרובים שנמשכו עד היום, לא הושג המימון הנדרש להמשך הפעלתו של המפעל בנוף הגליל". עו"ד אופיר רונן, בא כוח 68 עובדי החברה באתר נוף הגליל מסר היום כי "עובדי החברה מצירים על כך שהממונה על התחרות לא אישרה את עסקת רכישת המפעל על ידי קרן טנא, וכי החלטת הממונה גורמת לטירפוד תוכנית השיקום הכלכלי של המפעל ולפיטורי עובדי החברה. במצב הקיים, אני פועל מול הביטוח הלאומי לזירוז קבלת גמר החשבון המגיע לעובדים במסגרת הליכי חדלות הפירעון ואפנה את העובדים לגורם שפנה בהצעה להעסיק את כל עובדי היצור של המפעל".

במאי האחרון בית המשפט אישר את הסדר החוב של קבוצת מפעלי י.ברוש של האחים שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר ואחיו יריב ברוש. השופט קבע כי ההסדר מותנה בקבלת אישור הממונה על התחרות הכלכלית, לאור כוונת הרוכשת קרן טנא לרכוש מפעל נוסף בתחום בו עוסקת החברה. על פי ההסדר ,שכבר לא רלוונטי, קרן טנא היתה אמורה לשלם כ-41 מיליון שקל עבור רכישת מניות החברה. בנוסף, היו צפויים להתקבל כספים בסדר גודל של כ-66 מיליון שקל מהאחים ברוש, הכוללים את תמורת מימוש הדירות אשר שועבדו להבטחת אשראי שניתן לחברות או באמצעות הלוואות אישיות שנלקחו על ידי בעלי השליטה והוזרמו לחברות וכן על ידי מימוש מניות עושרד ששועבדו לטובת בנק לאומי (המוערכות בכ-30 מיליון שקל) ובתוספת תשלום של 5 מיליון שקל שתשולם על ידי בעלי השליטה. בסופו של יום המיזוג לא יצא אל הפועל וכעת שוב עומדת הקבוצה על המדף.

מרשות התחרות נמסר בתגובה: "לאחר בדיקה מקיפה הממונה הגיעה למסקנה שהעסקה במסגרתה ביקשה טנא, שהיא בעלת השליטה בחברת גדות, לקנות את יצרניות אריזות גמישות קרגל וברוש, עשוי לפגוע בלקוחותיה. מדובר ביצרני האריזות הגמישות התלויים בגדות השולטת בטנא, באספקת כימיקלים וציוד לדפוס ועל כן עלה חשש כי אם יאושר המיזוג גדות תפגע במתחרים של קרגל וברוש באספקת תשומות אלו. יצוין כי הממונה הציעה לטנא לפצל את העסקה ולרכוש את חברת ברוש ללא תלות באישור העסקה עם קרגל אך הצדדים למיזוג סרבו".

בתגובה מסר שרגא ברוש כי :"התנגדות הממונה על התחרות תמוהה בלשון המעטה היות וברור מעל כל צל של ספק שהמיזוג לא רק שלא היה פוגע בתחרות היות וישנם לפחות עוד 10 יצרנים מתחרים והיבוא חופשי לחלוטין ( כך גם במיזוג האנכי היות ויבוא חומרי הגלם גם הוא נגיש לכולם ומבוצע בפועל על ידי מספר יבואנים) אלא להפך, מוזיל את עלות המוצרים המיוצרים על ידי המפעלים כתוצאה מחסכון משמעותי בעלויות ובהוצאות וממילא מוזיל את המחיר לצרכן. הממונה על ההגבלים שבסמכותה הבלעדית מכוח החוק לאשר או להתנגד למיזוג לא השכילה להבין את הנזק, הן הכלכלי למשק והן לציבור העובדים שלצערי יפוטר באם בימים הקרובים לא ימצא משקיע אחר במקומה של קרן טנא".





תגיות