אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איי.סי.אל מקימה מרכז חדשנות במפעל ייצור הסוללות בארה"ב עמדת טעינה לרכב חשמלי | צילום: AFP

פרסום ראשון

איי.סי.אל מקימה מרכז חדשנות במפעל ייצור הסוללות בארה"ב

החברה שמנהל רביב צולר תשקיע 30 מיליון דולר בהקמת המרכז שישמש כאולם תצוגה, ובו יוכלו חברות המייצרות רכבים חשמליים לבחון חומרים וסוגי סוללות חדשים

25.12.2023, 12:31 | עדיאל איתן מוסטקי

איי.סי.אל (לשעבר כיל) משקיעה 30 מיליון דולר באולם תצוגה לסוללות לרכבים חשמליים בניסיון למשוך את יצרניות הרכב הגדולות בעולם.

החברה שבניהול רביב צולר מקימה מרכז הסמכה וחדשנות ללקוחות החברה המעוניינים לבחון סוגים וחומרים חדשים לסוללות, בעיקר עבור רכבים חשמליים.

עלות ההקמה של המרכז, שמהווה מעין "אולם תצוגה", תעמוד על 30 מיליון דולר, והקמתו תאפשר לחברות המייצרות רכבים חשמליים להתקשר עם איי.סי.אל בחוזה לטווח קצר שבו תייצר החברה הישראלית חומרים לסוללות מיוחדת לפי דרישות הלקוח.

במילים אחרות, המרכז יאפשר בנייה של אב-טיפוס לחומר לסוללות שיאפשר לחברות להתקין על הרכבים החשמליים. באמצעות המרכז מקווה איי.סי.אל למשוך אליה לקוחות גדולים, כמו יצרניות הרכב הגדולות בעולם דוגמת פולקסווגן ופורד.

המתקן החדש יוקם בסמוך למפעל שאותו בונה החברה בסנט לואיס בארה"ב בעלות של כ-400 מיליון דולר, כאשר כמחצית מהסכום יגיע כמענק ממשרד האנרגיה האמריקאי. המפעל, שצפוי להיפתח בשנת 2025, ייבנה על שטח של כ-13 אלף מ"ר ויאפשר ייצור של 30 אלף טון חומרי LFP (ליתיום-פוספט-ברזל). מדובר בכמות שמאפשרת ייצור חומרים לכ-200 אלף רכבים חשמליים בשנה.

המימון למפעל הוא חלק מחוק התשתיות שעבר בארה"ב בתמיכת שתי המפלגות. החוק כולל השקעה של יותר מטריליון דולר בתחומי תשתית שונים, הכוללים תקשורת, מים וחשמל. אחת ממטרות החוק היא צמצום התלות הגבוהה של ארה"ב בייבוא של חומרי גלם וחומרי בנייה קריטיים לתשתיות, בעיקר מסין. לכן, החוק מעודד הקמה של מפעלים לייצור עצמי של הרכיבים הדרושים. כמו כן, ההערכות הן שהביקוש לחומרים לסוללות יגדל בשנים הקרובות – בשל כניסת הרכבים החשמליים וגם שימוש במתקני אגירת חשמל המאפשרים ייצוב של רשתות חשמל ושימוש בחשמל מאנרגיה סולארית גם בשעות הערב.

עיקר הפעילות של איי.סי.אל היא ייצור דשנים ומינרלים, ביניהם אשלג ופוספסט. סך הכנסות החברה ב-2022 הסתכמו ב-10 מיליארד דולר והחברה מעסיקה 12.5 אלף עובדים ברחבי העולם. מחירי הדשנים ירדו משמעותית בשנה האחרונה, לאחר שב-2022 הגיעו לשיאים חסרי תקדים עם פריצת המלחמה באוקראינה, בשל הייצוא המשמעותי של חומרים אלו מרוסיה, בלארוס ואוקראינה.

כך למשל, מחיר האשלג ברבעון השלישי של 2023 היה נמוך בכ-51% לעומת המחיר ברבעון השלישי של שנה שעברה. על אף הירידה במחירי הדשנים, באיי.סי.אל עמדו בציפיות האנליסטים עם רווח של כ-11 סנט למניה ברבעון השלישי של 2023 והחברה אישררה לפני כחודש את תחזית הרווח התפעולי לשנה הנוכחית לטווח של 1.8-1.6 מיליארד דולר.


תגיות