אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס שוק ההון

"אנו נכנסים לעידן שבו שאלות של אנרגיה, מזון וגלובליזציה, נפתחות"

כך אמרה ענת לוין, מנכ"לית בלאקרוק ישראל, בפאנל בנושא השקעות אלטרנטיביות, בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות; חגי שרייבר, מנהל ההשקעות הראשי ומשנה למנכ"ל הפניקס: "אנו רואים תהליך שבו הכוח חוזר לעובדים עם עליית השכר הריאלי"; הראל בית און, שותף מנהל בויולה צמיחה: "דרך הפעולה משתנית, מי שלא ייכנס לעולם הטרנספורמציה הדיגיטלית פשוט ימות"

04.04.2022, 12:34 | תומר הדר

"אנשים התבלבלו בכותרת של השקעות אלטרנטיביות וחשבו שמדובר בהשקעות שהן ללא סיכון - כך נוצר הייפ". זו הדרך שבה תיאר חגי שרייבר, מנהל השקעות ראשי ומשנה למנכ"ל הפניקס, את הההתפתחויות בתחום ההשקעות המתקדמות והאלטרנטיביות. הוא אמר את הדברים בפאנל השקעות שהינחה אדריאן פילוט בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות.

לדבריו, "אנו רואים שהעולם משתנה, החלופות משתנות, הריביות יעלו בעולם ובישראל. אנשים ששנים הכסף שלהם ישב בפיקדון, בסכום כולל של 2.5 טריליון שקל, מרגישים שהכסף שלהם מאבד ערך. לכן הם מחפשים פתרונות בשוק ההון".

ענת לוין, מנכ"לית בלאקרוק ישראל, אמרה: "כפי שחגי ציין, נושא ההשקעות האחרות היה קיים תמיד. מה שכן שונה כעת הוא שאנחנו לפני ריבית שעולה, אף אחד לא מתווכח עם העובדה הזו, שהריבית עולה עקב אינפלציה ומחסור בהיצע. עברנו הלם, העולם עמד מלכת בקורונה ואז העולם קיבל הלם גיאו פוליטי בגלל אוקראינה – ההלם הזה מתבטא בחיטה, במזון, בשמנים, וגלי ההלם האלה יוצרים עליית ריבית".

התוצאה, לדברי לוין, היא הלם נוסף, שמתלבש על זה הקיים, הנוגע לשרשרת האספקה. "יש כיום שאיפה גדולה יותר לעצמאות אנרגטית, ומכאן יהיו שינויים. חברות מבינות שהן צריכות לבחון את השרשראות שלהן. לכן נראה אינפלציה ברמות כפולות ממה שראינו בעשור האחרון".

פאנל השקעות מתקדמות ואלטרנטיביות: חגי שרייבר, הראל בית און וענת לוין, צילום: אוראל כהן פאנל השקעות מתקדמות ואלטרנטיביות: חגי שרייבר, הראל בית און וענת לוין | צילום: אוראל כהן פאנל השקעות מתקדמות ואלטרנטיביות: חגי שרייבר, הראל בית און וענת לוין, צילום: אוראל כהן

השורה התחתונה, לדברי לוין, זה הצורך החיוני לבצע התאמות. "אנו נכנסים לעידן שבו שאלות של אנרגיה, מזון וגלובליזציה, נפתחות. השאלה כמה כסף יישאר בכיס הצרכן אחרי שהוא יצרוך מזון ואנרגיה הופכת למרכזית. מעבר לזה, בשוק ההון מעולם לא היה דולר חזק וסחורות שעולות במקביל. לראשונה מזה שני עשורים אנו רואים ירידה חדה במחירי אג״ח הממשלתיות. אם בספטמבר 2019 50% היו בטריטוריה שלילית היום פחות מ 7% .תורת ההשקעות מדברת על מניות, אג"ח, נדל"ן וסחורות ולפתע נעלם המייצב שנקרא אג"ח, כי אף אחד לא ישקיע באג״ח נומינלי שאנו נפסיד עליו כסף בתחזית של עליית ריבית".

במהלך הפאנל ציין הראל בית און, מייסד ושותף מנהל, ויולה צמיחה: "משקיעים רצו להיכנס לחברות מוקדם כדי לייצר תשואות עודפות ומטרה זו הושגה. כשהשוק עובר תיקון, אנשים מחשבים מסלול מחדש וזה יביא ליצירת איזון יותר בריא".

בית און הרחיב בעניין השינויים הנלווים למה שהוא כינה "עידן טרנספורמציה דיגיטלית", בכל הקשור למדיניות של גופי השקעות. "אנו משקיעים בתעשיית הפינטק, המזון, הבריאות, יש כאן שינויים מהותיים, אני מסתכל על מנועי צמיחה ומי שלא ייכנס לעולם הטרנספורמציה הדיגיטלית פשוט ימות.מכאן יצאו בעולם מנועי צמיחה אדירים".

על כך הוסיף חגי שרייבר, מנהל השקעות ראשי ומשנה למנכ"ל הפניקס: "דרך הפעולה שלנו כמוסדיים השתנתה, אנו מעורבים יותר בתהליכי האישור, בתהליכי עיצוב העסקאות, כי יש להגיב מהר. אם מדובר בטכנולוגיה יש להקים ועדות משנה מהר וגם לסייע בשלב הסופי של השקעות כדי להגיע לשוק הציבורי".

שרייבר הוסיף: "אנו גם רואים תהליך שבו הכוח חוזר לעובדים עם עליית השכר, שמחזקת את העובד הבודד, האיש הפשוט בקו הייצור שאולי אינו מתכנת בחברת פינטק. השכר הריאלי עולה, זה מקטין אי שיוויון שקיים בארה"ב".

תגיות