אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש אישר עיכוב הליכים לכל החברות בקבוצת חנן מור חנן מור | צילום: יובל חן

ביהמ"ש אישר עיכוב הליכים לכל החברות בקבוצת חנן מור

המחוזי בת"א הורה לכל הנושים להסכים עד הערב על מנהל הסדר מוסכם; במידה ולא יגיעו הצדדים להסכמות יקבע בית המשפט את זהות מנהל ההסדר; חנן מור הגיש את הבקשה לעיכוב הליכים בעקבות בקשה לכינוס נכסים של בנק לאומי בשתי קרקעות של החברה, בר"ג ובחיפה

28.11.2023, 13:39 | גולן חזני

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר עיכוב הליכים לכל החברות בקבוצת חנן מור והורה לכל הנושים להסכים עד הערב על מנהל הסדר מוסכם. אם לא יגיעו הצדדים להסכמות יקבע בית המשפט את זהות מנהל ההסדר.

חנן מור, שנכח בדיון היום, הגיש את הבקשה לעיכוב הליכים בעקבות בקשה לכינוס נכסים של בנק לאומי בשתי קרקעות של החברה, ברמת גן ובחיפה.

בימים האחרונים ניסו ארבעת הגופים המלווים בשדה דב להגיע לסיכום בנוגע להסדר משותף, שכלל את הוצאת בעל השליטה והיו"ר חנן מור מהקבוצה. במקביל לדיונים, חנן מור הגיש אתמול בקשה לעיכוב הליכים.

בנוסף, ישנו גם החוב של חנן מור לקונסורציום שהוביל בנק דיסקונט אליו הצטרפו בנק לאומי, הפניקס ומיטב דש למימון הקרקע בשדה דב, שעומד על 1.27 מיליארד שקל. מור לא עמדה בתשלום ריבית של 28 מיליון שקל לקונסורציום המלווים בפרויקט והפכה לחדלת פירעון.

בינתיים הגיעו נושיה המרכזיים בפרוייקט שדה דב להסכמות כי מור יוזז הצידה ודודו זבידה ינהל את החברה כמנכ"ל עסקים ראשי. במהלך החודש הקרוב ינסה זבידה להגיע להסדר כולל בחברה.

עורך הדין של הקבוצה צורי לביא אמר כי החברה איננה מבקשת מחיקה של החוב וכי בכוונתה לשלם את חובותיה. עם זאת חנן מור כאמור לא עמדה בשבוע שעבר בתשלום של 28 מיליון שקל ריבית על הלוואה של 1.3 מיליארד שקל לשדה דב.

מינויו של מנהל הסדר עשוי להחליש את הכח שניתן לדודו זבידה - שנכח בדיון היום - כמוביל בלעדי של תהליך ההסדר מטעם הנושים. נושי שדה דב מבקשים שזבידה ינהל את התהליך והתנגדו למינוי מנהל הסדר לצידו.

זבידה אמור לקחת את ההגאים של החברה והוא כבר נמצא למעשה במשרדיה מדי יום. בפועל הוא זה שאמור להוביל אותה להסדר, לצד לצד מנהל ההסדר שימונה מטעם בית המשפט.

אם לא יושג הסדר בתום 30 ימי עיכוב ההליכים, מייד לאחריהם ידון בית המשפט בבקשות כינוס הנכסים שהוגשו, על ידי בנק לאומי וכן על ידי המחזיקים בסדרות האג"ח ט' וט"ו. שתי הסדרות דורשות לממש מיידית את השעבודים שבידיהם, שני קניונים בחריש, ומרכז מסחרי במודיעין.

הבקשה המקורית של חנן מור היתה לעיכוב הליכים של 90 יום, ואולם לנוכח הסכמות מול קונסצורסיום הנושים של שדה דב (לאומי, דיסקונט, הפניקס ומיטב) על עיכוב של 30 יום זו התקופה שנקבעה.

השופט חגי ברנר ציין בהחלטה כי "אין חולק כי הקבוצה מצויה בחדלות פירעון תזרימית, הגם שלטענתה, מבחינה מאזנית שווי נכסיה עולה על כלל התחייבויותיה", השופט הביע אופטימיות לגבי הסיכוי להשגת הסדר חוב. "אינני יכול לקבוע לפי שעה כי אין סיכוי סביר לאישור הסדר החוב".

לדבריו, שווי הבטוחות שבידי שתי סדרות האג"ח עולה על היקף החוב אליהם. לסידרה ט' בטוחות בשווי 232 מיליון שקל לחוב של 162 מיליון שקל, ולסדרה ט"ו בטוחות בשווי 174 מיליון שקל (קניון בחריש) לחוב של 135 מיליון.

השופט הביא מספר נימוקים להחלטה לעיכוב הליכים של חודש, שהבולט בהם הוא"חשש מפני תגובת שרשרת והשמדת ערך קולוסאלית שיספגו הנושים של כלל חברות הקבוצה, במקרה של הפלת אבן דומינו אחת או שתיים מכלל האבנים של נכסי הקבוצה". השופט קבע כי עוד כי בתקופת ה-30 יום לא ייפרעו חובות עבר של הקבוצה אבל כן יתבצעו עבודות הבדק בדירות שמכרה, כדי שלא לפגוע במוניטין של הקבוצה.


תגיות