אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיוס הון בדוראל: הנפיקה מניות ב-354 מיליון שקל לגופים מוסדיים הדמיית פרויקט סולארי של דוראל | צילום מסך: אתר החברה

גיוס הון בדוראל: הנפיקה מניות ב-354 מיליון שקל לגופים מוסדיים

חברת האנרגיה המתחדשת הנסחרת בת"א מוכרת בהנפקה נתח של 17% מהמניות - הפניקס שהזרימה לגיוס 180 מיליון שקל תחזיק ב-9% ממניות דוראל ותהפוך לבעלת עניין; המנכ"ל נוימן: "תמורת ההנפקה מיועדת ל"המשך הפיתוח העסקי המואץ של החברה"

08.09.2022, 13:07 | אמיר פרגר

דוראל יוצאת לגיוס הון, בהנפקה לגופים מוסדיים: חברת האנרגיה המתחשת הודיעה הבוקר לבורסה על גיוס של 354 מיליון שקל בהקצאה לשורה של גופים, בהם כלל ביטוח, הפניקס, מגדל, ילין לפידות, מיטב והקרנות נוקד וספרה.

דוראל תנפיק למוסדיים מעט פחות מ-31 מיליון מניות במחיר של 11.5 שקל למניה (הנחה מינורית של 1% על מחיר הבסיס של המניה הבוקר בבורסה בת"א). המניות המונפקות משקפות נתח של 17.3% מדוראל.

יקי נוימן, מנכ"ל החברה, הסביר כי תמורת ההנפקה מיועדת ל"המשך הפיתוח העסקי המואץ של דוראל, כפי שבא לידי ביטוי בשנתיים האחרונות בהקמת הפרויקט הסולארי הגדול בארה"ב והקמת יכולת אגירה משמעותית בישראל." עוד ציין כי: "דוראל מקיימת קשרים עם הגופים המוסדיים לא רק בהקשר של הנפקת המניות אלא גם כשותפים במהלכים העסקיים שהיא מקדמת".

במסגרת הגיוס, הפניקס רוכשת כמחצית מהמניות המונפקות בתמורה ל-180 מיליון שקל - עסקה שתהפוך אותה לבעלת עניין בדוראל, עם אחזקה של 9%. כלל ביטוח, שמחזיקה כבר כיום במניות דוראל, תשקיע 64 מיליון שקל ותעלה לאחזקה של 12%. מגדל היא המשקיעה השלישית בגודלה, עם הזרמה של 45 מיליון שקל תמורת 13% מהמניות, ובהתאם גם היא הופכת לבעלת עניין. בעקבות הגיוס תדולל אחזקתם של בעלי השליטה בדוראל, דדי דודוביץ ואלון קסל, מ-23% כ"א, ל-19% כ"א.

דוראל פועלת בישראל, ארה"ב ואירופה. בישראל היא מקימה פרויקטים (במסגרת זכייתה בהליכים תחרותיים של רשות החשמל) של שדות סולאריים בשילוב מתקני אגירה בהספק כולל של 715 מגה-וואט ובקיבולת אגירה של 1,400 מגה-וואט שעה.

בארה"ב מקימה דוראל את פרויקט Mammoth Solar באינדיאנה בהספק כולל של 1,600 מגה-וואט ובעלות מוערכת של 1.6 מיליארד דולר. הפעלתו המסחרית של אחד משלושת חלקי הפרויקט צפויה במהלך שנת 2023. בשבוע שעבר התקשרה בהסכם לרכישת פאנלים סולאריים עבור האתר האמריקאי, בהספק של 360 מגה-וואט בתמורה ל-500 מיליון שקל, ובחודש יוני חתמה על הסכמים למימון ההקמה של הפרויקט בהיקף של 565 מיליון דולר.

באירופה דוראל פועלת לייזום, פיתוח, הקמה והפעלה של פרויקט אנרגית רוח ברומניה בהספק של 100 מגה-וואט המצוי בשלב פיתוח מתקדם. נכון לסוף חודש יוני החזיקה דוראל במערכות מותקנות ומניבות בהספק כולל של 176 מגה-וואט, ועד לחודש אוגוסט סיימה התקנה של מערכות בהספק כולל של 54 מגה-וואט נוספים, יחד עם קיבולת אגירה של 13 מגה-וואט שעה. פרויקטים אחרים בהספק כולל של 2,792 מגה-וואט ובשילוב קיבולת אגירה של 1,445 מגה-וואט שעה מצויים בשלבי הקמה, לקראת הקמה או זכייה בהליכים תחרותיים או חתימה על הסכמים למכירת חשמל.

הנפקת המניות של דוראל מגיעה כחלק מגל הנפקות פרטיות שביצעו בחודשים האחרונים חברות אנרגיה מתחדשת הנסחרות בתל אביב עבור גופים מוסדיים. רק אתמול דיווחה אפולו פאוור המפתחת יריעות סולאריות על גיוס 60 מיליון שקל ממספר גופים מוסדיים בהם הפניקס ומור, ובחודש אוגוסט גייסו אנלייט ואנרג'יקס, הפועלות בתחום הפוטו-וולטאי ובתחום האגירה, 450 מיליון ו-339 מיליון שקל בהתאמה מאלטשולר שחם (שרכש במסגרת ההנפקה 5.6% מהון המניות של כל אחת מהן).

דוראל נסחרת כיום לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל, ומתחילת השנה ועד הבוקר ירד שווי המניה ב-15%, בדומה לירידות שנרשמו במדד ת"א קלינטק שבו היא נסחרת. בשבועות האחרונים חלה מגמת שיפור במסחר במניה, כשמתחילת השנה ועד ל-25 במאי היא איבדה 28% מערכה, אך מאז עלתה ב-17%.




תגיות