אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליימן שליסל תצטרף לקבוצת מילגם והפניקס במרוץ לרכישת הדואר מוני (שמעון) ליימן. מרחיב תחומים |

בלעדי

ליימן שליסל תצטרף לקבוצת מילגם והפניקס במרוץ לרכישת הדואר

יבואנית הממתקים, שכבר שלחה זרועות לתחומי הנדל"ן והתשתיות, תיגש למכרז עם הקבוצה שכללה את הבנקים לאומי ומזרחי טפחות עד שרשות התחרות אסרה את השתתפותם. בעלי ליימן שליסל כבר שיתפו בעבר פעולה עם בעלי מילגם

08.04.2024, 06:06 | גולן חזני

ליימן שליסל צפויה להצטרף להצטרף להתמודדות על רכישת דואר ישראל. ל"כלכליסט" נודע כי יבואנית המזון תצטרף לקבוצת מילגם־הפניקס.

החברה, שהוקמה בתחילת המאה ה־20 בידי הירש ליימן, נמצאת כיום בבעלות צאצאיו, בני הדודים שמעון ליימן, ראובן שליסל וטלי גולן. ליימן שליסל מייבאת מותגים פופולריים ובהם לואקר, מנטוס, טופיפי ונייצ׳ר ואלי. בשנים האחרונות החלו האחים שמעון ליימן וטלי גולן לבצע השקעות בתחומים נוספים, כמו נדל"ן, תשתיות ועתה גם בתחום השירותים.

את קבוצת מילגם־הפניקס מובילים בעלי חברת מילגם, האחים שי וגיל וייל — נכדיו של עזריאל וייל, ממייסדי ענקית המזון אסם. למילגם ולהפניקס חברו בתחילת ההתמודדות על דואר ישראל גם זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי, לאומי פרטנרס, ובנק מזרחי טפחות, אך רשות התחרות החליטה לאסור על הבנקים להשתתף במכרז, כך שליימן שליסל נכנסת, בעצם, בנעליהם.

אין זו החבירה הראשונה של ליימן שליסל לאחים וייל. החברה השקיעה בקרן אסנס, שהקימה משפחת וייל ושרכשה את הבעלות בחברת התשתיות מנרב לפני כשלוש שנים. ב־2023 הצטרפה ליימן שליסל לאסנס פרטנרס וקרן נוי ברכישת אלון גז, המחזיקה בכ־4% ממאגר תמר.

כפי שפורסם ב"כלכליסט", שתי קבוצות מתחרות כעת במרוץ לרכישת הדואר: מילגם־הפניקס וקבוצת דלק ישראל, שאליה חבר רמי לוי. קבוצת דן וקבוצת אייפקס, שהוזכרו כמי שילכו עד הסוף בהתמודדות, הודיעו בשבוע שעבר על פרישה. מילגם היא הפייבוריטית לזכייה, ומתחילת הדרך הפגינה יותר מחויבות ממתחרותיה. על פי תנאי המכרז, יתאפשרו חבירות וצירוף שותפים לקבוצות המתחרות עד 10 באפריל, יום רביעי הקרוב.

בחדרי המידע נמצאות שלוש קבוצות נוספות, שמתעניינות ברכישה, אולם לא ברור אם הן יעברו לשלב הבא: ניאופרם של משפחת פורר, אפריקה ישראל של יעקב לוקסנבורג, וקבוצה שמוביל איש העסקים יעקב אנגל.

רשות החברות הממשלתיות, המנוהלת בידי מ"מ ינקי קוינט, דחתה את מועד הגשת הצעות המחיר עד לאחר הפסח, לבקשת חלק מהמתמודדות. כדי להגיע לשלב הצעות המחיר נדרש אישור של ועדת הכספים של הכנסת למתווה ההפרטה ולצו האינטרסים החיוניים למדינה לאחר ההפרטה. בשבוע שעבר קיימה הוועדה דיון ראשון, אך לא התקיימה הצבעה.

בסוף השבוע שעבר התקיים וובינר למתעניינים ברכישת הדואר, ובמהלכו עדכן המנכ״ל דוד לרון את המשקיעים על המשך מגמת השיפור בפעילות הסחר של החברה גם ברבעון הראשון של 2024. על פי הנתונים שהוצגו, הכנסות הסחר של הדואר בינואר־פברואר השנה גבוהות בכ־50 מיליון שקל מהתחזיות בתקציב, וזאת בעקבות קיצור זמני הטיפול בחבילות במרכז המיון. הקיצור התאפשר לאחר כניסתה לפעולה מלאה של מערכת המיון האוטומטית — דבר שמביא את אתרי הסחר המובילים, עלי אקספרס, אמזון ושיין, להגדיל את נתח הפעילות של דואר ישראל.

מדו"חות דואר ישראל ל־2023 עולה כי החברה עברה לרווח נקי של 32 מיליון שקל, לראשונה מאז 2019, תוך שיפור בכל מדדי השירות. בין היתר, נרשמה ירידה של 39% בתלונות הציבור על טיפול בחבילות וירידה של 6% בהיקף התלונות הכולל. היקף הפעילות בערוצי הדיגיטל של הדואר זינק ב־21%.

תגיות