אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תכירו את iMachining – טכנולוגיית ה-CAM הישראלית שמחוללת מהפכה בתעשיית העיבוד השבבי iMachining user | סולידקם

תכירו את iMachining – טכנולוגיית ה-CAM הישראלית שמחוללת מהפכה בתעשיית העיבוד השבבי

היצרנים הגדולים בעולם, מחברות היי-טק ועד תעשיית החלל, ורבבות מפעלים ובתי מלאכה, משתמשים היום ב- iMachining בתהליכי CNC כדי לחסוך 70% ויותר מזמן הייצור ולהאריך פי כמה את חיי הכלים. את הפטנט המציאה SolidCAM, החברה הישראלית המובילה לתוכנות CAM לעיבוד שבבי

09.02.2023, 14:37 | בשיתוף סולידקם


המילה האחרונה בתחום העיבוד השבבי היא טכנולוגיה מהפכנית פרי פיתוחה של חברת ,SolidCAM שנקראת iMachining . מדובר בפטנט ייחודי, שמשפר פלאים תהליכי ייצור, חוסך זמן ומקצץ עלויות ליצרנים ולבתי מלאכה. את הטכנולוגיה המתקדמת כבר אימצו ברוב המקומות בעולם שעובדים עם מכונות CNC - ענקיות טכנולוגיות כמו HP ואינטל, יצרניות הרכב פולקסווגן, הונדה וסקודה, רפא"ל ואלביט בתעשייה הבטחונית, בוסטון סיינטיפיק בתחום הפארמה, וחברות נוספות ביניהן M3, קודאק, Bosch ימאהה והרשימה ארוכה.

ד"ר אמיל סומך, מייסד ומנכ"ל חברת SolidCAM, מסביר: "בשוק תחרותי, שם המשחק הוא התייעלות. היום חשוב לבתי מלאכה לייצר הכי מהר שניתן, תוך הקטנת הוצאות, הגדלת פרודוקטיביות והארכת חיי הציוד. מתוך 20,000 הלקוחות של SolidCAMבעולם, רובם כבר משתמשים בטכנולוגיית ה- iMachining, שעליה רשמנו 7 פטנטים בלעדיים. יש לנו iMachining 2D למוצרים פריסמטיים ו-iMachining 3D לחלקים תלת-מימדיים, שתיהן מייעלות את פס הייצור תוך חיסכון בזמן, במשאבים ובכוח אדם".

טכנולוגיה מתקדמת ביותר שמובילה לחיסכון אדיר בזמן ובעליות הייצור

iMachining מבוססת על פיתוחים מהפכניים, שהופכים אותה ל"גיים-צ'יינג'ר" בתעשיית העיבוד השבבי. אחד מהם הוא ה- iMachining Technology Wizard - אשף שמשתמש באלגוריתם חכם כדי לחשב ולהזין באופן אוטומטי תנאי שיבוב לכלי החיתוך במכונות CNC. החישוב מתבצע לפי סוג הכלי, סוג המכונה ותכונות החומר בו מייצרים. פעם נדרשו לשקלל את הפרמטרים האלו באופן ידני, עבודה שהצריכה המון עבודת ניסוי וטעיה, גם בקרב תכנתי CNC מנוסים. אולם כיום, ה-Wizard מבצע את העבודה בחלקיק מהזמן וחוסך לתכנתים המון זמן, כשהממשק הנוח של תוכנת ה-CAM, בשילוב פיצ'רים מתקדמים, הופכים את עבודתם לקלה ומהירה.

אלמנט חדשני חשוב נוסף הוא Intelligent Tool Path Generator - מחולל שמחשב מסלול ספירלי מורפי אופטימלי לעיבוד השבבי. המטרה בכך היא לצמצם למינימום את פרקי הזמן שכלי החיתוך לא נמצא במגע ישיר עם החומר. כשיש אזורים או חלקים שלא ניתנים לעיבוד, מסלול הכלי מחושב כך שינוע סביבם תוך מיקסום יעילות התהליך.

בזכות הטכנולוגיה החדשנית הזו, חלק שפעם לקח 17 דקות לייצר, עם iMachining ניתן לייצר ב-6 דקות בלבד. בחלקי אלומיניום ניתן להגיע לחיסכון של 70% בזמן ייצור, ובחלקי טיטניום ופלדה אפשר לחסוך 80% בזמני הייצור. חיסכון משמעותי נוסף הוא בהארכת חיי כלי החיתוך 5 פעמים ויותר.

אבי טאגר, בעלי מפעל מכנודין ולקוח של סולידקם, מספר כי "iMachining 3D היא טכנולוגיה ייחודית שנמצאת בכמה רמות מעל כל מה שקיים היום בשוק, ומיושמת כיום ברוב התוכניות שלנו. בזכות תוכנת SolidCAM, ובמיוחד בזכות iMachining 3D, חסכנו בצורה שלא תיאמן גם בזמן הכרסום וגם בחיי הכלים".


מסלול מורפי ספירלי שלiMachining, עם מהירות חיתוך משתנה לפי זוית החיתוך, ובשליטת ה-WIZARD, סולידקאם מסלול מורפי ספירלי שלiMachining, עם מהירות חיתוך משתנה לפי זוית החיתוך, ובשליטת ה-WIZARD | סולידקאם מסלול מורפי ספירלי שלiMachining, עם מהירות חיתוך משתנה לפי זוית החיתוך, ובשליטת ה-WIZARD, סולידקאם


בתי מלאכה מקטינים את הוצאות התפעול ושומרים על חיי הציוד

הסיבה שיותר בתי מלאכה עוברים להשתמש ב-iMachining היא שזה חוסך בזמן הייצור, מאריך את חיי הכלים והציוד וחוסך להם הון בהוצאות שוטפות של תפעול ותחזוקת מכונות ה-CNC. בתהליכי ייצור, בזמן מגע עם החומר, כלי החיתוך נמצא בזוויות שונות בתוך החומר, תוך מהירות חיתוך משתנה. בזווית גדולה מקטינים את מהירות החיתוך, ובזווית קטנה מגדילים את המהירות. המטרה היא לייצר עומס עבודה קבוע ויציב על כלי החיתוך.

ד"ר סומך מסביר כי "iMachining שולטת בצורה דינאמית על קצב הפעולה ועל זוויות החיתוך בין 10 ל-80 מעלות, כאשר ה-Spindle Load נשאר יציב על 20% - תוצר הלוואי של התהליך הוא שבבים זהים בגודלם לכל אורך הייצור, שמשמעותם אחידות בפעולת המכונה ויעילות עבודה גבוהה ביותר".

פרמטר חשוב נוסף הוא עומק החדירה לחומר. בעבר, רק חלק מראש הכלי היה חודר לחומר, והשחיקה היתה רק בקצה הכלי. iMachining מאפשרת להיכנס לתוך החומר בעומק מלא של כלי החיתוך – כך העומס עליו מתחלק באופן שווה וקטנה השחיקה. זה כמובן חוסך הרבה כסף והוצאות כלים לבתי מלאכה וליצרנים.

יריב פאר, בעלי א. פאר תעשיות, לקוח נוסף של סולידקם, מספר: "אנו משתמשים ב-iMachining לעבודה היומיומית בגלל הערך המוסף של המודולה בכל הקשור לחיסכון בזמן הייצור, הארכת חיי הכלים וחיי המכונה. עם iMachining אנו בטוחים שכל התכנתים משתמשים בטכנולוגיה נכונה, מדעית ומוכחת וכן בתנאי שיבוב אופטימלים".

סיפור הולדתה המדהים של iMachining ומה צופן העתיד

בשנת 2006, בתו הסטודנטית של ד"ר סומך, נטלי, חיפשה עבודה במלצרות. היא נכנסה למסעדה שבעליה, כך מסתבר, הכיר את סומך מתקופה קודמת. אמיל סומך, ששמע על כך מבתו, ניגש בלוויית מתכנת בכיר ב SolidCAM- לביקור במסעדה. שם, על צלחת חומוס, שכנע אמיל את בעל המסעדה לחזור לעבוד ב-CAM, הודות לניסיונו העשיר בתחום, ולסייע להם לפתח נתיב כרסום ספירלי חדשני. את הסקיצה הראשונית סומך שרטט על מפית נייר במסעדה ו-3 שנים אחר כך הושקה טכנולוגיית iMachining, ששינתה מקצה לקצה את עולם ה-CNC ואת עתידה של SolidCAM.

היום אין כמעט מוצרים בשוק שבייצורם לא מעורבת התוכנה של SolidCAM, חברה שמעסיקה 280 עובדים בעולם, מוכרת דרך מפיצים במעל 70 מדינות בעולם ומפעילה הרבה מרכזים טכנולוגיים כולל בישראל, גרמניה, ארה"ב, אנגליה,הודו ויפן, שם מספקים לטכנאים, תכנתים, מפעילים וכוונים את ההכשרה והכלים הטובים ביותר לעיבוד שבבי. ד"ר סומך מסכם: "משנה לשנה SolidCAM ממשיכה לשפר, לחדש ולהכתיב את הכיוון אליו צועד שוק ה-CNC. בימים אלו אנו מפתחים טכנולוגיה חדשנית תחת השם iTurning, שתשלב את יכולות iMachining בפעולות חריטה, תייעל אותן משמעותית ותעניק יתרון נוסף לחברות ויצרנים מובילים ברחבי העולם".

לפרטים נוספים>>


תגיות