אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 האקזיט של מייסד מנוע חיפוש הטיסות אליס: החברה נמכרת לפי שווי של כ-23 מיליון דולר יניב שולדנפרי מנכ"ל אליס | צילום: אדר גיל

האקזיט של מייסד מנוע חיפוש הטיסות אליס: החברה נמכרת לפי שווי של כ-23 מיליון דולר

קבוצת התיירות תלמה שלמה, שהחזיקה עד עתה ב-40% מאליס, רוכשת את יתרת המניות, רובן מהמייסד יניב שולדנפריי; הרכישה הנוכחית משקפת לאליס שווי הגבוה פי שבעה משוויה בהשקעה הראשונה של תלמה לפני כשבע שנים

31.12.2023, 18:20 | עמיר קורץ

למרות המלחמה והירידה בביקוש לטיסות: קבוצת התיירות תלמה שלמה רכשה 60% ממניות מנוע חיפוש הטיסות אליס (Alice), רובן ממייסד החברה יניב שולדנפריי וכן מחלק מעובדיה. ל"כלכליסט" נודע ששוויה של אליס בעסקה, לפי ההערכה בשוק, הוא כ-22-23 מיליון דולר.

עם עסקה זו השלימה תלמה את רכישת מלוא הבעלות בחברת בי טי אל טרוול, המפעילה את אליס, לאחר שתי השקעות קודמות שלה בחברה, שבהן רכשה 40% ממניותיה בסך הכל. הרכישה הנוכחית משקפת לאליס שווי הגבוה פי שבעה משוויה בהשקעה הראשונה של תלמה לפני כשבע שנים.

אליס, שהוקמה כאמור על ידי שולדנפריי שגם מכהן בתפקיד המנכ"ל, החלה לפעול ב-2016, וכיום היא ממנועי חיפוש הטיסות הפופולריים בישראל. כמה חודשים לאחר הקמתו, הוא הצליח לגייס את תלמה כמשקיעה, והיא רכשה 15% מאליס לפי שווי של 3.3 מיליון דולר. שנה לאחר מכן, בסוף 2017, תלמה עלתה לכ-40% אחזקה עם השקעה שנייה באליס, לפי שווי כפול - 6.6 מיליון דולר. מאז לא ביצעה אליס גיוסי הון נוספים.

בשנים האחרונות אליס הגבירה מאוד את פעילותה בשוק חיפוש והזמנות טיסות און ליין, כאשר לדברי שולדנפריי, כיום היא מנוע החיפוש הגדול בישראל עם מחזור מכירות של יותר מחצי מיליארד שקל בשנה. לדבריו, 2023 היא גם שנת שיא בכל פרמטר, זאת על אף המלחמה, שהשפיעה באופן ניכר על הזמנות הטיסות לחו"ל.

שוק הפעילות העיקרי של אליס הוא בישראל, כאשר לדברי שולדנפריי, בשנה האחרונה החברה החלה במסע התרחבות ל-11 שווקים נוספים, ובהם ארה"ב ואנגליה. כעת עם השלמת רכישת אליס בידי תלמה, מתוכננת הגדלת ההתרחבות בשווקים אלה; במהלך השנה השלימה תלמה גם רכישה של חברה בריטית וחברה אמריקאית, כמו גם פיתוחים טכנולוגיים נוספים בשוק הישראלי. אליס תמשיך לפעול כחברה וכמותג עצמאי, ושולדנפריי מתוכנן להמשיך לנהל את החברה.

קבוצת תלמה שלמה נמצאת בבעלות משותפת של מייסדה ארז שמול, קבוצת שלמה אחזקות שבבעלות משפחת שמלצר, משפחת נפתלי ובית ההשקעות מור. היא מנוהלת בידי המנכ"לית אייה מגן, ופועלת באסטרטגיית מיזוגים ורכישות של סוכנויות נסיעות קטנות בארץ ובעולם ושל חברות Travel Tech, במטרה להפוך לשחקן עולמי דומיננטי בתחום.

את שולדפנריי וקבוצת המוכרים ייצגו בעסקה עוה"ד ענבל זהבי ואפרת דיין. את קבוצת תלמה שלמה ייצג עו"ד זהר ליס ממשרד פישר.



תגיות