אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הניו יורק טיימס: WeWork במו"מ עם המשקיעים לפריסת חובות וגיוס כספים מתחם של WeWork בתל אביב | צילום: אוראל כהן

הניו יורק טיימס: WeWork במו"מ עם המשקיעים לפריסת חובות וגיוס כספים

האתר דיווח כי חברת המשרדים המשותפים במגעים עם המשקיעים שלה לפריסת חובות של 3 מיליארד דולר, לצד גיוס הון של מאות מיליוני דולרים; סופטבנק היפנית, בעלת המניות והנושה הגדולה ביותר בחברה, לוקחת חלק מרכזי במו"מ, אך לא צפויה להשקיע; בינואר דווח כי WeWork מפטרת 300 עובדים

08.03.2023, 10:39 | ליטל סמט

חברת המשרדים המשותפים WeWork, שייסד אדם נוימן ונסחרת בוול סטריט בשווי של 903 מיליון דולר, מנהלת מגעים עם משקיעים לגבי פריסת חובות המסתכמים ביותר מ-3 מיליארד דולר, ולגבי גיוס הון חדש, כך לפי דיווח באתר ניו יורק טיימס.

החברה, המציעה חללי עבודה ומשרדים פרטיים, נהנתה מהמעבר בעקבות הקורונה למודלי עבודה גמישים ועבודה מרחוק, אך עכשיו מתכוננים בחברה להשלכות פוטנציאליות בעקבות ההאטה הכלכלית. בחודש שעבר העריכו בחברה שצפויה ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי, זאת על רקע גלי הפיטורים והמאמץ של חברות לצמצם את גודל המשרדים שלהן.

לפי הדיווח המתבסס על אנשים המעורים בנושא, הזרמת הון קרוב לוודאי שתעניק ל-WeWork מאות מיליוני דולרים להם היא זקוקה כדי להמשיך בפעילות לעוד מספר שנים. עם זאת, אחד המקורבים ציין כי עוד אין ערובה שהעסקה תצא בסופו של דבר לפועל.

לדברי המקורבים, המשקיעים השוקלים לבצע השקעה חדשה בחברה כוללים את יארדי (Yardi) מסנטה ברברה המפתחת תוכנות לניהול נדל"ן. שתי החברות כבר עובדות יחד כחלק מתוכנית ההתרחבות של WeWork מעבר לחללי עבודה משותפים להענקת שירותים נוספים.

מ-WeWork לא התקבלה תגובה לדיווח.

סופטבנק היפנית, שהיא גם בעלת המניות הגדולה ביותר של WeWork וגם הנושה הגדולה ביותר של החברה, לוקחת חלק מרכזי במו"מ, אך אינה צפויה להשקיע הון נוסף בחברה. מאז 2017 היא הזרימה לחברה מעל 10 מיליארד דולר.

בינואר דווח כי ב-WeWork מפטרים כ-300 עובדים, זאת בעקבות ההחלטה לצאת מ-40 מיקומים מפסידים ברחבי ארה"ב בשל ההוצאות הגבוהות והתחזקות הדולר. בשנה שעברה שרפה החברה מעל 700 מיליון דולר מהמזומנים שלה.


תגיות