אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל אלביט: "גייסנו מאות עובדים והחזרנו פנסיונרים" טיל Rampage של אלביט מערכות | צילום: אלביט מערכות

מנכ"ל אלביט: "גייסנו מאות עובדים והחזרנו פנסיונרים"

אלפיים מעובדי החברה הביטחונית הציבורית גויסו בצו 8; המנכ"ל בצלאל מכליס: "מוצרים רבים שלנו משולבים עמוק בלחימה של צה"ל והאצנו תוכניות פיתוח"; אלביט סיפקה לצה"ל בין היתר את הפצמ"ר המדויק "עוקץ פלדה"; ברבעון השלישי הרווח הנקי עלה ב-8.2% ל-61 מיליון דולר

28.11.2023, 11:57 | יובל אזולאי

"אנחנו מספקים לצה"ל מערכות ומוצרים רבים המשולבים עמוק בפעילות המבצעית שלו במסגרת המלחמה, האצנו גם את האספקה של מוצרים וגם את תוכניות הפיתוח של מוצרים חדשים. מתחילת המלחמה כולנו רתומים למאמצי המלחמה ועובדים במשך כל השבוע ובמשך כל שעות היממה" - כך אמר ל"כלכליסט" נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, בצלאל (בוצי) מכליס, בעקבות פרסום דו"חות החברה לרבעון השלישי.

באלביט מסרבים לחשוף מערכות שנמסרו לשימוש צה"ל במסגרת המלחמה וכאלה שנמצאות בשלבי פיתוח והואצו לקראת הבשלה. אחד ממוצרי החברה הביטחונית הציבורית שבשליטת מיקי פדרמן, נחשף במהלך הלחימה בעזה ובגבול עם לבנון הוא הפצמ"ר המדויק "עוקץ פלדה" ששימש את כוחות צה"ל בתקיפה מדויקת של מטרות. מדובר בפצמ"ר 120 מ"מ עם הנחיה כפולה של לייזר ו-GPS המאפשרת פגיעה במטרות תוך מזעור הסיכון לפגוע בחפים מפשע.

כ-2,000 מעובדי אלביט מערכות, שהם כ-15% ממצבת העובדים שלה בישראל, גויסו מאז פרוץ המלחמה בצו 8 ובאופן שאילץ אותה לצאת למבצע גיוס נרחב של מאות עובדים חדשים – בעיקר לקווי הייצור במתקניה שברחבי הארץ. לפי מכליס, "גייסנו מאות רבות של עובדים, ובין השאר החזרנו לעבודה גם פנסיונרים של החברה".

הוא הוסיף כי הצרכים המבצעיים הבהולים של מערכת הביטחון בישראל לצד ההזמנות הרבות מלקוחותיה בעולם מזמנים לאלביט אתגר משמעותי והיא עומדת בו, בין השאר באמצעות עשרות החברות הבנות שלה בעולם. "זאת נקודה חוזקה משמעותית עבורנו שבאה לידי ביטוי בתקופה כזאת ומסייעות לנו לשמר את הפוזיציות של אלביט בעולם תוך שמירה על הקשר ועל מאמצי השיווק שלה באופן שמוכיח את האסטרטגיה הגלובלית שלה לנוכחות במדינות היעד שבהן היא פועלת", אמר.

אלביט מערכות הציגה דוחות טובים לרבעון השלישי של השנה שאותו היא חותמת עם עלייה של 11.3% במכירות לעומת מכירותיה ברבעון המקביל אשתקד והן הסתכמו בכ- 1.5 מיליארד דולר. במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה הכנסותיה צמחו בכמעט 9% ביחס לתקופה המקבילה והסתכמו בכ-4.3 מיליארד דולר.

החברה רשמה ברבעון גידול של כ-2 מיליארד דולר בצבר ההזמנות שלה לעומת הרבעון המקביל והוא הסתכם בכ-16.6 מיליארד דולר. הצבר שלה דומה בהיקפו לזה של המתחרה המרכזית שלה, התעשייה האווירית, שפרסמה את ביצועיה ברבעון השלישי בסוף השבוע שעבר.

הרווח הנקי של אלביט עלה ברבעון השלישי ב-8.2% לעומת הרווח הנקי שהציגה ברבעון המקביל אשתקד והוא הסתכם בכ-61 מיליון דולר. מתחילת השנה הרווח שלה הסתכם ב-185 מיליון דולר, ירדה של כ-2.5% לעומת תשעת החודשים הראשונים של 2022.

כזכור, ברבעון השני נרשמה ירידה של 23% ברווח הנקי. המנכ"ל מכליס אמר אז ל"כלכליסט" שהרווחיות נפגעה מכך שמשרד הביטחון לא משלם לחברה.

הרווח הנקי שלה ב-NON-GAAP הסתכם ב-73.5 מיליון דולר ברבעון השלישי ובתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם בכ-220 מיליון דולר. הרווח התפעולי שלה ברבעון הסתכם ב-117 מיליון דולר שמהווים 7.8% מההכנסות לעומת רווח תפעולי של 84.3 מיליון דולר ברבעון המקביל (6.3% מההכנסות).

מכליס אמר עוד ל"כלכליסט" כי תוצאות החברה ברבעון והשיפור ברווחיותה "מעניקים לנו ביטחון ביכולתנו לעמוד בתוכניות ארוכות הטווח שלנו ולהתגבר על האתגרים הנוכחיים בדרך להשגת יעד מכירות של כ-7 מיליארד דולר בשנה ויעד רווחיות של 10%. הצמיחה בצבר והדרישות שעולות מהשוק המקומי ומהשווקים בעולם תומכים בכך, ויתכן שגם מעבר ליעד של 7 מיליארד דולר".

כ-80% ממכירותיה של אלביט מוטות לשוק העולמי, כשברקע ביקושים חסרי תקדים למערכות נשק שהם פועל יוצא של המלחמה בין רוסיה לאוקראינה ושיפור המוכנות של צבאות לקראת התלקחויות בזירות סכסוך נוספות. לאלה מתווספת המלחמה בישראל שמאלצת את החברות הביטחוניות להעדיף ולהקדים אספקה של נשק ומערכות לצה"ל. השפעות המלחמה על אלביט לא ניכרות בדו"חות שהיא פרסמה היום ויקבלו ביטוי בדוחות של הרבעון הרביעי כשברקע הזמנות בהולות שהזרים לה משרד הביטחון במהלך השבועות האחרונים.

תגיות