אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפסיקות להתבייש: נשות הוליווד מציפות את ההתמודדות שלהן עם גיל המעבר מימין: נעמי ווטס ומישל אובמה. אפילו לרופאים אין מספיק מידע על מנופאוזה | צילומים: אי אף פי, רויטרס

מפסיקות להתבייש: נשות הוליווד מציפות את ההתמודדות שלהן עם גיל המעבר

מישל אובמה, נעמי ווטס ונשים אחרות בפוליטיקה ובהוליווד שוברות את קשר השתיקה סביב גיל המעבר ותופעותיו. "נמאס לנו לשתוק ולהתמודד", הן אומרות

16.11.2022, 06:02 | רותה קופפר

בדיוק מזה חששו כל השנים. ייתנו ייצוג לנשים, ועוד נשים בגיל מסוים, והן יתחילו לדבר על כל מיני דברים מרתיעים כמו גלי חום, הפרעות שינה, יובש מצד אחד והזעות מצד שני, ושאר תסמינים של גיל המעבר.

זה קיבל ביטוי מהימן בעונה הרביעית של "בורגן", כאשר גיבורת הסדרה, בירגיטה נייבורג (סידסה באבט קנודסן המעולה), ראשת ממשלת דנמרק בשלוש העונות הראשונות של הסדרה, חזרה בעונה הרביעית, לאחר עשור, כשהיא בת 53, בתפקיד שרת החוץ. ב־2022, כשהיא מתמודדת עם קרחונים נמסים בגרינלנד, היא עסוקה בלצנן את עצמה. בפגישה עם רופאה גינקולוגית היא מונה את כל תסמיני המנופאוזה שלה וקובעת בפסקנות: "אני לא יכולה להחליף את החולצה שלי שלוש פעמים ביום, אני שרת החוץ!".

הגילום הזה של גיל המעבר אצל אישה בעמדת כוח הוא כה יוצא דופן משום שמעטות הדמויות הטלוויזיוניות הנשיות שבכלל הגיעו לגיל הזה על המסך, לא כל שכן דיברו על מה שכרוך בו.

כעת יותר נשים מדברות בגלוי על הנושא שפעם התביישו בו. נשים לא בדיוניות כלל, הקשורות לפוליטיקה ולהוליווד, כמו מישל אובמה, שהתראיינה השבוע עם צאת ספרה על כך, וכן השחקנית נעמי ווטס ("מלהולנד דרייב"), שלא רק דיברה בכנות על גיל המעבר, אלא על גיל מעבר מוקדם. היא גם מציעה מוצרים שיעזרו לטפל בתסמינים כחלק מתעשיית הוולנס שלה, וידוע שכאשר מזהים קבוצת יעד חדשה לשווק לה דברים לנרתיק, רואים את הארנק שלה — ואם אני משלמת משמע אני קיימת.

אשת הנשיא האמריקאי לשעבר, מישל אובמה (58), התראיינה למגזין "פיפל" על חוויית גיל המעבר שלה, כדי לעורר דיון ושיח על התקופה בחיי האישה שנוטים להפנות ממנה מבט. השיחה הקודמת של אובמה עם המגזין על הנושא היתה לקראת יום הולדתה ה־50. "רציתי לדעת מה צפוי לי", סיפרה אז. "שאלתי את אמא שלי והיא אמרה 'מנופאוזה? כן, נראה לי שעברתי את זה'. אבל היא לא זכרה דבר". כעת אובמה כבר חווה את התסמינים בעצמה, ואומרת שעדיין אין מספיק מידע על הנושא.

הראיון נערך לקראת צאת ספרה “The Light We Carry”, שיצא אתמול, נכתב בקורונה ומתמודד עם שאלות של בדידות וקושי. "אני עוברת את זה, חברותיי עוברות את זה, והמידע מועט", סיפרה אשת הנשיא לשעבר, שידועה בקידום ענייני בריאות, פעילות פיזית ואכילה בריאה. עוד גילתה בראיון כי האימונים שלה השתנו. "חלק קשור לגיל המעבר וחלק רק להתבגרות", היא אומרת. "אני מגלה שקשה לי יותר להתאמץ. כשאני קורעת שריר או נוקעת רגל, אני מחוסלת. זמן ההחלמה הוא לא כמו פעם".

בפודקאסט שלה "מישל אובמה" סיפרה שהיא לוקחת הורמונים לטפל בגלי החום שלה. "בעבר היו מחקרים שהראו שהורמונים לא טובים. זה כל מה ששמענו", סיפרה. "עכשיו יש מחקרים שמראים כי יש תועלת בלקיחתם בגיל המעבר".

עוד סיפרה בראיון כי אינה סובלת ממצבי רוח משתנים, אבל לא נחסכה ממנה העלייה במשקל האופיינית לגיל. "מעולם לא נהגתי להישקל", אמרה. "אבל כשאת בגיל המעבר, המשקל מטפס עלייך בלי ששמת לב: את לובשת טריינינג במשך תקופה, ופתאום הבגדים משנה שעברה לא עולים עלייך. אני צריכה להיות יותר מודעת למה שאני אוכלת”.

נעמי ווטס (54) רוצה, לדבריה, "להביס את הסטיגמה סביב גיל המעבר". "להתבגר זאת זכות", אומרת מי שמופיעה באתר הוולנס שלה ללא איפור, במראה טבעי ועם זאת זוהר למדי. בסוף החודש שעבר כתבה בחשבון האינסטגרם שלה כי "פעם המילה מנופאוזה היתה מטריפה אותי מפחד. כעת אני מקווה לנהל את השיחה הלא נעימה הזאת", כדי למגר את הדעה הקדומה סביב הנושא. היא מבינה שזה "שלב טבעי בחיים".

היא העזה לדבר על נושא שהוא במיוחד בגדר טאבו וזה גיל מעבר מוקדם, תופעה שמתרחשת אצל מיעוט של נשים, ועם זאת קורית. "כשהייתי בסוף שנות ה־30 שלי, הייתי מוכנה לילדים ואז המילה מנופאוזה התנגשה בי כמו משאית", כתבה. "איך יכולתי להתמודד עם זה כשאף אחת לא דיברה על כך. המודלים שלי לחיקוי, ואמא שלי, לא רצו לדבר על זה. לא ידעתי איך לבקש עזרה והן לא ידעו איך להעניק לי אותה. אפילו לרופאים היה מעט מה לומר. יש סביב זה קשר שתיקה: נשים נדרשות לשתוק ולהתמודד, כי כך עשו דורות לפניהן".

ווטס אף הוסיפה נתון: עד 2025 יהיו יותר ממיליארד נשים במנופאוזה בעולם. "כאשר מתחילים בשיחות לא נעימות, הן נהיות קלות יותר. מדוע לקח כל כך הרבה זמן לדבר על זה?", שואלת ווטס. "בואו נביס את הסטיגמה כדי להקים יסודות בריאים יותר לדורות הבאים. אין צורך לעבור את זה לבד".

וב"לא לעבור את זה לבד" היא מציעה באתר שלה מותג יופי חדש שנקרא "סטרייפס" ובו היא מספקת עוד מידע. למשל, ש־75% מהנשים הפונות לרופאים עם תסמיני מנופאוזה לא מקבלות טיפול וכמובן שאפשר למצוא שם גם הרבה מוצרים כמו סרום לפנים ב־85 דולר, ויטמין סי ב־60 דולר וגם חומרי סיכה אינטימיים במחיר נאה.

תגיות