אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי זוגלובק: גם מוצרי יחיעם יתייקרו נקניקי יחיעם . מעלה מחירים ביחד עם כל שוק הבשר | צילום: צביקה טישלר

בלעדי

אחרי זוגלובק: גם מוצרי יחיעם יתייקרו

יצרנית הבשר יחיעם צפויה להעלות מחירים בכ־10% זאת לצד זוגלובק שכבר הודיעה על ייקור מוצריה בשיעור דומה. מנכ"ל זוגלובק רן אקרמן: "התייקרויות חומרי הגלם גרמו לנו להפסדים"

15.12.2022, 06:02 | נורית קדוש

גל עליות המחירים לא עוצר והפעם מגיע מכיוון יצרני מוצרי הבשר. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הנקניקים יחיעם, נערכת להעלות את מחירי מוצריה בשיעור של 8%־10%. ביחיעם סירבו להגיב לפניית "כלכליסט". בקשת יחיעם צפויה לצאת לדרך אחרי שאתמול עדכנה חברת הבשר זוגלובק על העלאת מחירי כלל מוצריה, למעט תחליפי הבשר וונדרס, בשיעור של 9.8%, החל מעוד שבועיים. המהלך של זוגלובק נרשם ימים ספורים אחרי שחברת עוף טוב הודיעה על העלאת מחירי חלק ממוצריה בשיעור של עד 25% החל מחודש ינואר.

זוגלובק ועוף טוב פועלות בין היתר בקטגוריית הנקניקים והשניצלים הקפואים שמחירם יזנק במקביל. הבקשות להתייקרויות אלו יוצאות לדרך, זמן קצר אחרי שבשופרסל הודיעו שיוציאו מהמגוון את מוצרי טירת צבי הפועלת בקטגוריית הנקניקים ושייכת לתנובה, כסנקציה נגד החברה־האם שהתעקשה על העלאת מחירי מוצרי החלב שאינם בפיקוח. אם תסרב שופרסל לאשר את בקשות העלאות המחירים של עוף טוב וזוגלובק, בימים בהם אינה מזמינה את מוצרי טירת צבי שלא העלתה מחירים, עלולה מובילת שוק הקמעונאות להתמודד עם מחסור במקרר הנקניקים,

עליות המחירים החדות שמבקשות זוגלובק ועוף טוב לבצע במחירי מוצריהן, הוסבר בזינוק במחירי חומר הגלם המרכזי ותשומות שונות. לדברי רן אקרמן, מנכ"ל זוגלובק, "עליות מחירי חומרי הגלם והתשומות הכריעו אותנו. חומרי הגלם המרכזיים של החברה — עוף והודו — התייקרו מהרבעון הראשון של שנת 2021 ביותר מ־30%". אלו התווספו לזינוק במחירי הארנונה, החשמל והמים שהתייקרו בשיעורים דו־ספרתיים. לטענת אקרמן, התייקרויות אלו הביאו את זוגלובק להפסדים. הסבר דומה נתנה עוף טוב שטענה כי מחירי חומרי הגלם והאריזה התייקרו בעשרות אחוזים וכי עליית המחירים מפצה על כך באופן חלקי בלבד.

בחודשים האחרונים הובילו 8 מבין 10 הספקים השולטים בשוק המזון ומוצרי הצריכה בקשות להעלאות מחיר בשיעורים שונים. בין החברות שהעלו מחירים ניתן למנות את מחלבת תנובה, חברת שטראוס, מחלבת טרה של החברה המרכזית למשקאות, יוניליוור, דיפלומט, שסטוביץ, נטו, חוגלה וסנו.

גם מרבית הספקים בעשירייה השנייה העלו מחירים: סוגת העלתה באוקטובר את מחירי הסוכר הלבן ומגוון סוגי אורז בשיעור של עד 15%, ליימן שליסל העלתה באוקטובר את מחירי קפסולות הקפה של לוואצה ב־15% ומחירי סוכריות טופי יוגטה ב־20%, מחלבות גד העלתה החודש את מחירי מוצרי החלב שלה בשיעור של עד 9.5%, ויליפוד העלתה את מחירי הגבינות הצהובות והחמאה בשיעור של עד 27%, חברת הביצים לסר העלתה בחודש יולי את מחירי הביצים המפוקחות ושאינן מפוקחות ב־6.5%, גלידות נסטלה העלתה בחודש שעבר את מחירי חלק מהגלידות בשוק האימפלס (פיצוציות) בשיעור של כ־8% ומאפיית אנג׳ל העלתה בחודש יולי מחירי לחמים שאינם בפיקוח בשיעור של עד 12%.

העלאות המחירים נכנסו לתוקף בעיקר בשוק הפרטי של המכולות והמינימרקטים, בעוד שברשתות השיווק הגדולות, חלק מהספקים עדיין מנהלים משא ומתן בנושא.

בחברות המשקאות ממתינים על פי הערכות לביטול מס הסוכר על המשקאות הקלים, בכדי שהעלאת מחירים שיבצעו בסמוך תורגש פחות מאשר אם תתבצע כעת. חברה נוספת שעל פי הערכות בוחנת את צעדיה היא אסם, שניסתה להעלות מחירים ב־2018 ובתחילת השנה בעקבות לחץ ציבורי שהופעל עליה, נסוגה מכוונתה. לדברי גורמים בענף, אבי בן אסייג, מנכ"ל אסם התחייב בפברואר החולף בפני שר האוצר אביגדור ליברמן שלא יעלה מחירים עד סוף השנה.

תגיות