אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התוצאות הכספיות של אילקס מדיקל דעכו עם מגפת הקורונה משמאל: מייסד ויו"ר אילקס מדיקל ד"ר משה בן שאול, ובתו — המנכ"לית תמר גלילי | צילום: יובל חן

התוצאות הכספיות של אילקס מדיקל דעכו עם מגפת הקורונה

החברה, ששגשגה מאז 2020 לאור הביקוש לערכות בדיקה, מכשור מעבדה וציוד דיאגנוסטי, הציגה ברבעון השלישי ירידה של 35% בהכנסות ושל 77% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל ב־2021. הנתונים חזרו להיקפים שהחברה רשמה לפני התפשטות הווירוס

23.11.2022, 07:02 | יובל אזולאי

בד בבד עם דעיכת הקורונה הגיעה גם לסיומה חגיגת המספרים הפנטסטיים של אילקס מדיקל. החברה הוותיקה לציוד רפואי, שבשליטת המייסד והיו"ר שלה, ד"ר משה בן שאול (58%), חתמה את הרבעון השלישי של השנה עם הכנסות של כ־ 200 מיליון שקל ורווח נקי של כ־19 מיליון שקל בלבד. מדובר בירידה של 35% ושל 77% בהתאמה לעומת הרבעון המקביל ב־2021 - שבו היא רשמה הכנסות של 310 מיליון שקל ורווח נקי של 84 מיליון שקל.

אתמול פרסמה אילקס מדיקל , שאותה מנהלת בתו של בן שאול, תמר גלילי, את הדו"חות שלה לרבעון השלישי, שמלמדים כי היא חוזרת לממדיה הטבעיים ולמספרים הצנועים יותר שאפיינו את פעילותה בימים לפני שפרצה מגפת הקורונה ב־2019.

אילקס מציינת בדו"חות כי הרבעון השלישי התאפיין בהמשך הבלימה של השפעת הקורונה על תוצאותיה הכספיות - דבר שכבר בא לידי ביטוי בדו"חות החברה לרבעון השני, עם דעיכת גל האומיקרון בתחילת השנה.

באילקס טוענים כי בשל ההשפעה המהותית והחריגה של מצב הקורונה על ביצועיה, יש להשוות את התוצאות הכספיות ברבעון האחרון לאלה שנרשמו ברבעון השלישי של 2019, שהיה הרבעון האחרון שבו פעילות החברה לא הושפעה מהביקושים שנוצרו בעקבות המגפה. בתקופה שבין הרבעון הראשון של 2020 לבין הרבעון הראשון של 2022 הציגה קבוצת אילקס רווחים של עשרות מיליוני שקלים מהמוצרים והשירותים שסיפקה למערכות הבריאות בישראל ובדרום אפריקה, במסגרת התמודדותן עם התפרצות התחלואה.

הקבוצה עוסקת ביבוא, שיווק, הפצה ומכירה של מכשור מעבדתי־רפואי, ערכות ומוצרים מתכלים, המשמשים לבדיקות מעבדה במרפאות ובבתי חולים, ומוצרי דיאגנוסטיקה נוספים. בסוף 2020 היא החלה לספק גם שירותי מעבדה לביצוע בדיקות קורונה, וסיפקה למשרד הביטחון ערכות לבדיקות דם סרולוגיות, לאיתור נוגדנים נגד קורונה.

במהלך הרבעון השלישי השנה חלה ירידה בכל תחומי הפעילות שלאילקס מדיקל לעומת הרבעון המקביל. הירידה בהכנסות בולטות במיוחד בתחום פעילות הליבה, הדיאגנוסטיקה שהכניסה לה כ־45 מיליון שקל בלבד לעומת כ־122 מיליון שקל ברבעון המקביל - ירידה של 63%.

פעילותה בתחום הדיאגנוסטיקה כוללת גם שירותים שסיפקה למשרד הבריאות, ובהם הפעלה של מעבדה לבדיקות קורונה במתחם איירפורט סיטי מאז נובמבר 2020. חרף הירידה החדה בהיקף הפעילות של המעבדה, נחתם בין אילקס לבין משרד הבריאות הסכם לשימור יכולות בתחום, ולפיכך היא נדרשת לשמר את פעילות המעבדה.

הרווח הגולמי של אילקס הסתכם ברבעון המדווח ב־45 מיליון שקל, צניחה של כ־63% לעומת רווח גולמי של 122 מיליון שקל ברבעון המקביל. הירידה בהכנסות הקטינה את ה־EBITDA של הקבוצה ב־35.6%, שהסתכם ברבעון ב־72 מיליון שקל. "הירידה בהכנסות נובעת באופן ישיר מהיחלשות המגפה, דבר שהוביל לירידה במכירת בדיקות לאבחון קורונה, בכמות הבדיקות במעבדה ובמכירות של בדיקות סרולוגיות", נכתב בדו"חות.

77% ממכירות אילקס במהלך הרבעון היו לשוק הישראלי והסתכמו ב־147 מיליון שקל, ונתח של 23% מהמכירות היה לדרום אפריקה והסתכם ב־54 מיליון שקל.

החברה מציינת גם כי הרבעון השלישי התאפיין בעיכובים משמעותיים באספקה של מכשור רפואי שהזמינה, כתוצאה ממחסור ברכיבים - בעיקר שבבים - הדרושים לייצור חלק ממוצריה. לכן הגבירה אילקס את קצב ההצטיידות שלה במכשור רפואי זמין, תוך ביצוע הזמנות בהיקפים גדולים ובהתבסס על צפי להזמנות עתידיות, וזאת באופן שהגדיל את יתרות המלאי והשפיע על תזרים המזומנים שלה.


תגיות