אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת שתלי המוח של מאסק נקנסה על הובלת חומרים מסוכנים אלון מאסק מציג את הטכנולוגיה של נוירלינק | צילום: אי אף פי

חברת שתלי המוח של מאסק נקנסה על הובלת חומרים מסוכנים

ביוני קיבלה נוירלינק אישור FDA לניסוי הראשון שלה להשתלת שתלי מוח בבני אדם, שאמורים לאפשר לאנשים הסובלים משיתוק לשלוט במכשירים חיוניים בעזרת מחשבתם

26.01.2024, 18:34 | חדשות חוץ

חברת שתלי המוח של אלון מאסק, נוירלינק (Neuralink), נקנסה על שהפרה את תקנות משרד התחבורה האמריקאי (DOT) בנוגע להובלה של חומרים מסוכנים, כך על פי רישומים של הסוכנות הפדרלית שהגיעו לידי רויטרס.

במהלך סקירות של מתקני החברה בטקסס וקליפורניה שנערכו בפברואר 2023, חוקרי ה-DOT גילו שהחברה לא רשמה עצמה כמשנעת חומרים מסוכנים. הם מצאו גם אריזה לא נאותה של חומרים מסוכנים, כולל של הנוזל הדליק קסילן, שיכול לגרום לכאבי ראש, סחרחורות, בלבול, אובדן קואורדינציה ואפילו מוות, על פי המרכז למניעת מחלות האמריקאי (CDC).

ה-DOT קנס את החברה ב-2,480 דולר, סכום נמוך מההערכה הראשונית כיוון שהחברה הסכימה לתקן את הבעיות, כך מראים הרישומים. דובר של מינהל בטיחות החומרים המסוכנים והצינורות – הסוכנות של משרד התחבורה שחקרה את נוירלינק – אמר שהחקירה כעת סגורה.

ברישומים שהגיעו לידי רויטרס לא צוין מדוע מלכתחילה צריכה נוירלינק לשנע חומרים מסוכנים, והאם נגרם נזק כלשהו מההפרות. נוירלינק קיבלה בשנה שעברה את אישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לניסוי הראשון שלה להשתלת שתלי מוח בבני אדם, שמהווה שלב קריטי בהתפתחות החברה.

רויטרס דיווחה ביוני שנוירלינק שווה עד 5 מיליארד דולר, על פי עסקאות פרטיות במניותיה. החברה הודיעה בספטמבר שהניסוי שלה יבחן את בטיחות השתלים שאמורים לאפשר לאנשים הסובלים משיתוק לשלוט במכשירים חיוניים בעזרת מחשבתם. במהלך הניסוי, רובוט שיצרה החברה ישתיל את הסיבים ה"אולטרה דקים" של השתלים, שיאפשרו העברת אותות ממוחות המושתלים, לדברי החברה.

החקירה של DOT נפתחה בשנה שעברה לאחר שרויטרס דיווחה שעובדי נוירלינק הגישו תלונות פנימיות לגבי האצת ניסויים בבעלי חיים, שגרמו להם לסבל ומוות מיותרים. "ההפרות של נוירלינק חושפות שוב את השיטות המרושלות, והלא בטוחות של החברה", כך אמר ראיין מרקלי, מנהל המחקר של ועדת הרופאים לרפואה אחראית (PCRM) – קבוצה המתנגדת לשימוש בבעלי חיים בניסויי מעבדה. PCRM פנתה ל-DOT בשנה שעברה וטענה שב-2019 שינעה נוירלינק שתלי מוח ששימשו בניסוייה על קופים ללא אמצעי בידוד מספיקים. אותם שתלים היו עלולים להיות נגועים בוירוסי הרפס B וסטפילוקוקוס עמיד בפני אנטיביוטיקה, לדברי הסוכנות.

תגיות