אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג גלקסי S23: גם האח הקטן בסדרה מוצלח גלקסי S23. זהירות, המכשיר חלקלק | איתי שמושקוביץ

בדיקה

סמסונג גלקסי S23: גם האח הקטן בסדרה מוצלח

הדגם הבסיסי בסדרת המכשירים החדשה דומה חיצונית לקודמיו, כולל מסך מעולה, מציג ביצועים קצת יותר חזקים - ומעלה תהיות לגבי קצב השדרוגים של מכשירים, בעיקר כשהמחיר מתחיל בכ-3,000 שקל

01.04.2023, 16:23 | איתי שמושקוביץ

בתחילת דרכם של הסמארטפונים, כל דגם חדש הוסיף יכולות חדשות, כלל שינויי חומרה משמעותיים והיה ברור מה השתנה ולמה כדאי לשדרג. עם הזמן העדכונים הפכו לאיטיים יותר, והתפיסה השתנתה - לא חייבים לשדרג פעם בשנה, אפשר לדלג על דגם חדש ולחכות לזה שיבוא אחריו. כך למשל מי שקנה גלקסי S21 נשאר איתו גם כשיצא דגם S22 וישדרג כשייצא S23.

אחרי שכבר בדקנו את ה-S23 אולטרה, לקחנו את אחיו הקטן, הדגם הבסיסי בסדרה, כדי לראות מה התחדש בו.


גלקסי S23. זהירות, המכשיר חלקלק, איתי שמושקוביץ גלקסי S23. זהירות, המכשיר חלקלק | איתי שמושקוביץ גלקסי S23. זהירות, המכשיר חלקלק, איתי שמושקוביץ


עיצוב ומבנה: קומפקטי ויפה

באפל הסבירו לפני שנים שדגם אייפון חדש שהושק אז נראה זהה חיצונית לזה שקדם לו, אבל בפנים מדובר במכשיר חדש. האמירה הזו קיבלה אישור מחדש בשנים האחרונות אצל יצרניות רבות - חוץ מהצגת מכשירים מתקפלים, רוב הדגמים התקבעו על אותו עיצוב. מיקום כפתורי הווליום או כפתור ההפעלה משתנה מדי פעם, פריסת העדשות קצת שונה אבל הבסיס זהה.

ה-S23 החדש דומה לא רק לדגם הקודם, אלא גם ל-S21. בממדים הוא כמעט זהה לקודמו, ה-S22, עם מסך בגודל 6.1 אינץ' ועיצוב המצלמות השתנה קצת מהדגמים הקודמים - אם בעבר הן בלטו רק מעט מגוף הסמארטפון, הפעם שלוש המצלמות שבגב המכשיר ממש בולטות החוצה עם טבעת הגנה סביב כל אחת.

העיצוב לטעמי מוצלח - המכשיר לא גדול מדי, אפשר להשתלט עליו עם יד אחת והוא אפילו מרגיש קצת קטן וצר. המסגרת מאלומיניום עם פינות מעוגלות, המכשיר מכוסה זכוכית בחזית ובגב, עמיד לאבק ומים בתקן IP68 ומרגיש כמו גוש מוצק, אבל גם קצת חלקלק. הזכוכית היא אמנם גורילה גלאס ויקטוס 2 והמכשיר אמור להתמודד עם נפילות בצורה טובה, אבל כדאי לדאוג לכיסוי שישמור עליו.


גלקסי S23, איתי שמושקוביץ גלקסי S23 | איתי שמושקוביץ גלקסי S23, איתי שמושקוביץ


חומרה: מעבד מהיר, טעינה איטית

המעבד זהה לזה שנמצא ב-S23 אולטרה (Snapdragon 8 דור 2), ונפח האחסון מתחיל ב-128 גיגה בייט, נמוך יותר מזה של הדגם הבכיר. לא משנה באיזה נפח תבחרו, ה-S23 הבסיסי מציע זיכרון של 8 גיגה. איך מתרגמים את זה לביצועים? ההבדל לא בולט, אבל כשהפעלתי אותו מול ה-S21 שלי ניכר בקלות שאפליקציות נטענות מהר יותר.

המסך מעולה, מציג תמונות, סרטונים ומשחקים בצבעים חיים וגם הבהירות מספיק חזקה לקריאה באור יום.

כרגיל במכשירים רבים מהשנים האחרונות - אין חריץ לכרטיס זיכרון ואין שקע אוזניות, וערכת המכשיר לא כוללת מטען או מתאם לאוזניות. יש כמובן eSim בו תוכלו להשתמש בנסיעות לחו"ל ובמסגרת ההשקה אפשר למצוא גם דילים שכוללים אוזניות אלחוטיות.

הרמקולים, אגב, מפתיעים לטובה. הם לא תחליף לרמקול בלוטות' חיצוני איכותי, אבל אם אין לכם כזה אפשר בהחלט לשמוע מוזיקה ישירות מהרמקולים שבמכשיר וליהנות מצליל טוב (אבל להתחשב במי שנמצא סביבכם, כמובן).

ה-S23 מצויד בסוללת 3,900 מיליאמפר שמשאירה עודף אחרי יום עבודה, תומך בטעינה אלחוטית ובטעינה בעוצמה של 25 וואט. מה זה אומר? נדרשו כ-20 דקות כדי להטעין מכשיר כבוי ל-25% וקצת פחות מ-40 דקות כדי להגיע ל-50% - לא נתון מרשים במיוחד.

סורק טביעות האצבע נמצא כרגיל בתחתית המסך וממלא את התפקיד שלו בלי בעיות.


גלקסי S23. המסך מעולה, איתי שמושקוביץ גלקסי S23. המסך מעולה | איתי שמושקוביץ גלקסי S23. המסך מעולה, איתי שמושקוביץ


תוכנה: אין חידושים - לטוב ולרע

ה-S23 מגיע עם אנדרואיד 13 וממשק One UI של סמסונג. אם נתקלתם בו בדגמים קודמים לא תמצאו כאן חידושים, וגם אם אתם עוברים מגרסת אנדרואיד אחרת סביר שלא תתקשו להסתדר.

כמו בעבר, הממשק כולל אפשרות לפצל את המסך כדי להציג שתי אפליקציות במקביל וגם לשמור חלון מפוצל כזה לשימוש עתידי. אם אתם אוהבים למשל לגלוש ולדפדף בטוויטר במקביל, תוכלו ליצור קיצור דרך שיפתח את הדפדפן ואת אפליקציית טוויטר ביחד.

יש גם את תכונת Dex, דרכה אפשר לחבר את הטלפון למחשב או לטלוויזיה, להשתמש באפליקציות על מסך גדול יותר או לצפות בתמונות וסרטונים ששמורים במכשיר, וגם אפשרות להגדיר "שגרות" - כלומר כללים למצבים מסוימים. למשל לפתוח את ספוטיפיי כשהאוזניות האלחוטיות מתחברות למכשיר או לשנות תצוגה כשהמכשיר מתחבר למערכת המדיה ברכב.


גלקסי S23, איתי שמושקוביץ גלקסי S23 | איתי שמושקוביץ גלקסי S23, איתי שמושקוביץ


מצלמה: הצבעים חיים יותר מהמציאות

המכשיר כולל 3 עדשות - אחת עם חיישן של 50 מגה "בלבד" (לעומת 200 מגה באולטרה), מצלמת 10 מגה עם זום X3 (באולטרה יש זום X10) ומצלמה רחבה עם חיישן 12 מגה. ויש כמובן מצלמת סלפי של 12 מגה.

והתוצאות? מוצלחות, אבל כשמגדילים את התמונות לא הכל חלק. הצבעים בולטים ומודגשים ומרגישים חיים יותר מאשר במציאות.

יש גם שלל מצבים לבחור בהם - צילום מקצועי, שמירה בפורמט RAW, וידאו מקצועי, צילום לילה ועוד. בנוסף נמצא כאן גם "אזור AR" בו אפשר ל"הלביש" מסכות וירטואליות על המצולמים ומגוון אפקטים אחרים.

סיכום

הגלקסי S23 יפה (לטעמי, לפחות), עושה את כל מה שתרצו בצורה טובה, הוא זריז, יעיל ומהיר - אבל ברוב התחומים לא מורגש פער משמעותי בינו לבין הדגמים שקדמו לו. המסך בולט כנקודת זכות, גם תודות לרמת בהירות גבוהה, והרמקולים כאמור הפתיעו לטובה.

מעבר לכך, המכשיר תורם את חלקו לתהיות לגבי מחזורי השדרוג של סמארטפונים - אם העיצוב לא שונה במיוחד והפער בביצועים לא בולט, אפשר להישאר עם דגם ישן יותר כל עוד הוא עובד, הסוללה לא נגמרת מהר מדי והמסך שלם.

המחיר הרשמי של S23 חדש מתחיל ב-3,150 שקל, וכמו תמיד יש חנויות שיחתכו את המחיר הזה. התמורה אמנם מעולה, אבל במחיר כזה אפשר לצפות לקצת יותר.



תגיות